1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Salih Şahin´le Kars Türküleri
Salih Şahin´le Kars Türküleri

Salih Şahin´le Kars Türküleri

TRT Türkü´de ´Salih Şahin´le Kars Türküleri´ beğeni topladı.

A+A-

Şafak KAYA

Kars’ta gazeteci-yazar ve müzisyen Salih Şahin’in TRT Türkü’deki “Türkü Muhabbeti” programında Kars türküleri üzerine söyleşi ile çalışmaları dinleyenlerin büyük beğenisini topladı. Program pazartesi gecesi de tekrar yayınlandı.

TRT Ankara Radyosu’nca hazırlanan Abuzer Akbıyık ile Salih Turhan’ın hazırlayıp sunduğu “Türkü Muhabbeti” programında Salih Şahin ile Kars türküleri ele alındı. Bir saatlik programda Aşık Dursun Cevlani sazı ve sesi ile “Sallanıp Köyden Gelenim Ay Maralım Bir Su Ver” eserlerini okudu. Salih Şahin’in çok yönlü çalışmaları ve Kars müziğine katkısının işlendiği programda Çıldırlı Aşık Şenlik’in sözünü yazdığı Şahin Kara Şahin’in bestesini yaptığı “Ehli İslam Olan Eşitsin Bilsin” türküsü de ilk defa Salih Şahin tarafından seslendirildi.

TRT Kars Radyosu Serhattan Sesler Korosu Şefi Şahin Kara Şahin’in çalışmalarının da işlendiği programda Aşık Şeref Taşlıova’nın “Bir Anadolu Biri Atatürk” adlı türküsü de seslendirildi. TRT’nin düzenlediği Atatürk Deyişleri yarışında Türkiye birincisi olan şiiri besteleyen Salih Şahin bu eseri albümünden yayınlandı.Şahin ozanlık konuları, kendi şiirleri ve lb değmez cinaslı maniler ile müzik aletleri yapan çalışmalarından da örnekler sundu.

Aşık Kurbani Kılıç’ın “Karabağ” adlı eseri de kendi sesinden programda yerini aldı. Eğitimci Salih Şahin söz ve müziği kendisine ait olan “Kars Elinin Maralısan” türküsünün hikayesini anlattı ve albümünden yayınladı. Ankara Radyosu sanatçısı İmran Koç da “Bu Gelen Nahır mıdır” türküsünü seslendirdi.

Yaklaşık 1 saat süren türkü programında Kars’a ait halk müziğinden çok sayıda gündem işlendi. İlk defa işlenen türkülerle konular dileyenlerin büyük beğenisini kazandı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.