1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Şahin,Arslan'dan Kars Radyosunu İstedi
Şahin,Arslandan Kars Radyosunu İstedi

Şahin,Arslan'dan Kars Radyosunu İstedi

Şahin, Bakan Arslan'dan Kars Radyosunu İstedi...

A+A-

Tacettin DURMUŞ

Kısa adı KOTODER olan Kars Oyunları Türküleri ve Ozanları Derneği Başkanı Salih Şahin, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’dan Kars Radyosunu geri istedi.

Şahin’in isteğini olumlu karşılayan Karslı Bakan Arslan da “Yakında Kars’a tekrar gelip sizi de ziyaret edeceğim. Bu konuyu görüşelim” dedi.

Gazeteci, yazar ve müzisyen Salih Şahin günden güne Kars ve çevresine ait sosyal ve kültürel değerlerin kaybolduğunu ve el değiştirdiğini öne sürerek yıllar önce kapanan TRT Kars Radyosunun geri verilmesini istedi. Bu konuda Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’dan da destek istedi. Önceki gün Kars’a gelen ve Azerbaycan, Gürcistan ve Kazakistan ulaştırma bakanları ile Kars‘ta protokol imzalayan Bakan Arslan, daha sonra Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu yolcu treni ile sınırda da incelemelerde bulundu.

Gazeteci Salih Şahin de Bakan Arslan ile kısa bir sohbet ederek Kars’ın kültürel, sosyal, hayvancılık, tarım ve ticaret alanında etkinliklerin artması için Kars Radyosu’nun geri verilmesi gerektiğini söyledi ve destek istedi. Radyonun yeni Demir İpek Yolu güzergâhının kültürel birliğine de önemli hizmeti olacağını ve Kars’tan göçün de önüne geçeceğini söyledi.

Bunu görüşelim

Kültürel etkinlikleri ilgisiyle de bilinen Bakan Arslan, “Sizin bu konudaki çabalarınızı biliyorum. Yakında Kars’a geleceğim ve sizi de ziyaret edip bu konuyu görüşelim. Radyonun yayınını ben de istiyorum” dedi.

Bilindiği gibi gazeteci Salih Şahin bu istemini AK Parti Kars Milletvekili Selahattin Beyribey’e de bildirmiş ve desteğini almıştı. Öte yandan AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın da Salih Şahin’in Kars Radyosu’nun yeninden açılması önerisine destek vermiş ve konuyu Ankara’da ki toplantılarda gündeme taşıyacağını ifade etmişti.

Kars’ta çok sayıda sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar da heyecanla destekliyor ve şimdi top Karslı Bakan Arslan’da…

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.