1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Prof.Dr.Ahmet Özer Kars'ta
Prof.Dr.Ahmet Özer Karsta

Prof.Dr.Ahmet Özer Kars'ta

Toros Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Ahmet Özer Kars'ta...

A+A-

Serhat Tv'de Özgür Tuğrul'un hazırlayıp sunduğu " Gündem Özel " programına katılan Prof. Dr. Ahmet Özer kendisininde bünyesinde bulunduğu Toros Üniversitesi hakkında bilgiler verdi.

Özer gençlere seslenerek Toros Üniversitesine kayıt yaptırıp,mezun olduktan sonra iş bulamayanlara okuduğu sürede harcadığı paraları geri iade etme sösü verdiklerini söyledi.

Özer sözlerine şöyle devam etti;

Toros Üniversitesi 23 Temmuz 2009 tarihinde resmi gazetede yayınlanmasıyla kurulmuştur ve 2010-2011 akademik yılında Yazılım Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği ile İktisat bölümleri ile öğrencilerine eğitim vermeye başlamıştır. 2011-2012 akademik yılında var olan bu 5 bölüme ek olarak 9 yeni bölüme de öğrenci kabulüne hazırlanmaktadır. Lisans programlarına ilk yıl kabul edilen öğrencilerimiz hazırlık okulunda yoğun İngilizce eğitimini almaktadır. Öte yandan, Bilişim Teknolojileri, Mühendislik ve Teknoloji Yönetimi ile İşletme Ekonomisi tezsiz yüksek lisans programları da başlamış ve yoğun biçimde sürmektedir. 2011-2012 akademik yılında yeni programların açılması için çalışmalar devam etmektedir.

Toros Üniversitesi, genç bir üniversitenin dinamizmine sahip; sahalarında uzman ve sanayi ile yoğun ilişkiler kurmuş, deneyimli öğretim üyeleri ile toplumun nabzını tutan, bölge ekonomisinin gelişmesine katkı koyan bir üniversite olmayı kendisine ilke edinmiştir. Toros Üniversitesi'nin temel yaklaşımı, toplumun ve ekonominin somut problemlerine akademik çözümler üreten; iş yaşamını daha lisans eğitimi sırasında öğrenen mezunlar yetiştirmektedir. Bu yaklaşım ile üniversite eğitim hizmetlerinde en büyük paydaşlardan birisi olan toplumla bütünleşik ve tüm topluma hizmet sunan bir kurum olmayı hedeflemektedir.

Toros Üniversitesi, akademik mükemmeliyeti ilke edinmiş, yaratıcılığı özendiren ve destekleyen, iş ve toplumsal yaşamın içinde gözlem yapabilen, yaşam boyu öğrenmenin gerekliliğine inanmış, bilimsel araştırmaları toplum yararı gözeterek gerçekleştiren, disiplinler arası çalışmaların yararına ve gerekliliğine inanan bir öğrenme topluluğudur.

Toros Üniversitesi, çağdaş toplum ve ekonominin gereksinim duyduğu alanlarda ve sektörlerde, yurt içinde ve yurt dışında aranan, tam donanımlı mezunlar yetiştirmeyi amaçlamaktadır.

Toros Üniversitesi, özgün akademik çalışmalar yürüten, yaratıcı ve yenilikçi araştırmalar yapan, yapıcı eleştirilere açık, dürüst, geleceğe odaklı bir akademik kadronun yer aldığı bir kurum olmayı hedeflemektedir. Toros Üniversitesi, toplum ve ülkenin nabzını tutan ve çözümün parçası olan mezunlar yetiştiren, katılımcı eğitim ve yönetimi benimsemiş, etik kurallarına her zaman uyan ve başkalarının fikir ve haklarına saygılı bir kurum olmayı kendisine ilke edinmiştir.

Toros Üniversitesi, toplumun gereksinim duyduğu akademik alanlarda gelişmeye özen göstermekte; mezunlarının, hızla değişen ve karşılıklı işbirliği gereksinimlerinin giderek arttığı bir dünyada söz sahibi olabilmeleri için gerekli bilgi, beceri ve deneyimlerle donatmayı amaçlamaktadır.

Toros Üniversitesi, özünde içinde bulunduğu Mersin kentine, genelde ise ülkemize, insanlığa ve topluma hizmeti kendisine ilke edinmiş, sosyal sorumluluk bilincine sahip, ekonomik gelişme ve yükselme için, üzerine düşeni yapmaya kendisini adamış, dinamik bir üniversitedir. Toros Üniversitesi yalnızca eğitimi değil, sürdürülebilir ekonomik ve sosyal kalkınmaya katkı yapmayı amaçlayan bir üniversitedir. Yaşam boyu öğrenmenin gerekliliğine inançla, toplum ve ekonominin ihtiyacı olduğuna inanılan alanlarda sertifika programlarının, seminerlerin ve atölye çalışmalarının hazırlıkları sürdürülmektedir. Özellikle de, 2013 Akdeniz Olimpiyatlarına ev sahipliği yapacak olan Mersin ilinin turizm alanında ihtiyaç duyacağı orta ve üst düzey yöneticileri şimdiden yetiştirmeye yönelik bir sertifika programının hazırlıkları tamamlanmak üzeredir. Uluslar arası ticaret ve uluslar arası taşımacılık alanlarında beklenen ekonomik gelişime destek amaçlı yeni bölümlerin açılması ve bu sektörlere yönelik sertifika programlarının oluşturulması öncelikle ele alınan konulardır.

Üniversite tercihi yapacak gençlerimizi Toros Üniversitesi'ne çağırıyorum. Aradığınız üstün kaliteli, yaşamın içinde yer alan, sanayi ve ekonomi ile iç içe eğitim ve deneyimi barındıran yüksek öğrenimi; başarıyı, yaratıcılığı destekleyen, "öğrenmeyi öğreten" aydınlık üniversite ortamını Toros Üniversitesi'nde bulacağınıza söz veriyoruz.

Prof. Dr. Ahmet Özer Kimdir

Prof. Dr. Ahmet ÖZER Ahmet Özer 1960 yılında Van’da doğdu. İlk, orta öğrenimini Van’da, lise eğitimini 1977’de Diyarbakır’da bitirdi. 1979 yılında Van Eğitim Enstitüsü’nden mezun oldu. 1985 yılında Hacettepe Üniversitesi Felsefe Bölümünü birincilikle ve bir sömestri erken bitirdi. Hacettepe Üniversitesi’nde ( H.Ü.) Sosyoloji alanında, Ortadoğu Teknik Üniversitesi’nde ( ODTÜ ) ise Bilim ve Siyaset Felsefesi alanında olmak üzere iki ” master “ yaptı. “ GAP’ın Sosyo – Ekonomik, Kültürel ve Politik Boyutları “ adlı doktora tezi ile 1995 yılında H.Ü. Sosyal Bilimler Enstitüsü’nden Sosyoloji doktoru ünvanını aldı. İş hayatına Devlet Planlama Teşkilatı ( DPT )’nın Japon ve Türkiye Firmaları ortaklığınca yürütülen GAP Master Plan Çalışması’nda başlayan Ahmet ÖZER, iki yıl süreyle GAP’ın merkezi Şanlıurfa’da alan araştırmalarında çalıştı. Bu çalışma esnasında bölgenin sorunlarına ilişkin raporlar hazırladı, DPT’ye ve GAP İdaresi Başkanlığı’na sundu.

Uluslar arası bir consorsiyumda danışmanlık ve idari müdürlük, özel sektörde üst düzey yöneticiliği yaptı. 1990 yılından itibaren Merkezi Diyarbakır’da bulunan GAP Belediyeler Birliği Genel Sekreterliği görevini 7 yıl başarı ile yürüttü. 1993 yılında İsrail’de, 1994 yılında Almanya ve İtalya’da yerel yönetimlerle ilgili inceleme ve araştırmalarda bulundu, ortak projelere katıldı. 1995 yılında Avrupa Topluluğu’nun davetiyle topluluğun üyesi olan Portekiz’de Birliği temsilen konferanslara katıldı. 1996 yılında İstanbul’da Birleşmiş Milletler (BM) tarafından düzenlenen HABİTAT II Zirvesi’ne Türkiye Delegesi olarak katıldı. Ayrıcı Habitat II çerçevesinde gerçekleştirilen Dünya Yerel Yönetimler Kurultayı’na yerel yönetimleri temsilen delege olarak katıldı ve genel kurulda bir konuşma yaptı. Aynı yılın sonlarına doğru Mersin Üniversitesi Fen- Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü’ne yardımcı doçent olarak atandı. 1999 yılında aynı üniversitede doçent oldu. 1997 yazında Amerika Birleşik Devletleri’ne ( ABD ) Uluslar arası Konuklar Programı çerçevessinde davet edildi. Başkent Washington başta olmak üzere Amerika’nın sekiz eyaletinde ( New York, Pensilvanya, Menphis, Misisippi, Arkansas, Minesota, Oregon, Texasta ) yerel yönetimler, demokrasi, insan hakları, başkanlık sistemi ve sosyolojik konularda araştırma ve incelemelerde bulundu. Bazı Ulusal ve Uluslar arası sempozyomların organize edilmesinde birinci derecede görev alan A. Özer birçok ulusal ve yerel TV ve Radyoda açık oturum ve söyleşiye katıldı, ulusal ve yerel gazetelerde köşe yazıları, araştırma ve incelemeleri yayınlandı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.