1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Problemler vaktinde iletilsin
Problemler vaktinde iletilsin

Problemler vaktinde iletilsin

Arslan: Çözülmesi gereken problemler vaktinde iletilsin...

A+A-

AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Aslan, yerelde Valiliğe götürülen ilde çözdükleri problemlerin yanında Ankara’da çözülmesi gereken problemlerin de kendilerine vaktinde bildirilmesinin önemli olduğunu söyledi.

Kars’ın tarım ve hayvancılık bölgesi olduğunu belirten Arslan, “Tarımı ve hayvancılığı iyi bilen, sadece teorisini değil pratiğini de bilen bir arkadaşımız olması hasebiyle Yunus hocam ile birlikte Kars’ın problemlerine, dertlerine, beklentilerine çözüm bulmaya çalışıyoruz. Şunu arkadaşlardan bekliyoruz. Yerelde sayın valime götürdüğünüz ilde çözdüğünüz problemler var. Ama Ankara’da çözülmesi gereken problemleri vaktinde bize getirirseniz iş işten geçtikten sonra değil. Çünkü bir karar alındıktan sonra onu değiştirmek gerçekten çok zordur. Ancak karar alınmadan önce haberimiz olursa kararı istediğiniz şekilde şekillendirirsiniz ve kararı o yönde çıkartırsınız. Dolayısıyla bizde olaylardan ne kadar önce haberdar olursak Ankara’da işlerin şekillenmesi aşamasında devreye giriyoruz. Ve ilimize yönelik özellikle pozitif ayrımcılık yapılabilmesi adına sadece ilimize de değil, bölgemize pozitif ayrımcılık yapılabilmesi adına elimizden gelen gayreti ortaya koyuyoruz. Ve yine eğer bölgesel olarak kalkınırsanız iliniz güçlenir. Yoksa sadece Kars’ı güçlendirmek etrafında ki iller zayıf kaldığı sürece, bölgesel kalkınma sağlanmadığı sürece bu sürdürülebilir devamlı hale gelmez. Dolayısıyla sürdürülebilir olması için devamlı hale gelmesi adına bölge olarak kalkınmamız gerekiyor. Madem tarım ve hayvancılık bölgesiyiz bu anlamda bütün projelerin arkasında olduğumuzu özellikle belirtmek istiyorum.” dedi.

Hayvansal destek anlamında 200 milyon TL destek verildiğini ifade eden Arslan, “Kırsal kalkınma yatırımları 7.5 milyon destek verilmiş. Kooperatif destekleri var. Yaklaşık 48 milyon TL. Hepsini üst üste koyduğun zaman 860 milyon TL eski parayla 860 trilyon ediyor ki ciddi bir para. Bunun dışında özellikle çok uygun şartlarda ki tarımsal krediler de yaklaşık 116 milyon TL. 10 yıllık artış 50 misli bir büyüklük var. Bazı kalemlerde neredeyse 5 bin kat. Yani doğrusu artık kat hesabı yapmamak gerekir. Ciddi artış oranları var. Onun için biz istiyoruz ki sizler b,ize getirin biz bugüne kadar olduğu gibi hükümetimizden bundan sonra bölgemize pozitif ayrımcılık yapılması şartıyla daha çok şey getirelim, daha çok imkân getirelim. İnsanımızı yerinde istihdam edelim. İnsanımızı yerinde ikamet etmeye özellikle özendirelim. Gençlerimiz batıya gitmesin. Tam tersine burada kalsın. Ebeveynlerinin yanında kalsın.  Değerlerimize, geçmişimize, kültürümüze bu anlamda daha çok sahip çıksın istiyoruz.” diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.