1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Patlamamış Mühimmat Var!
Patlamamış Mühimmat Var!

Patlamamış Mühimmat Var!

Kars ili sınırları dahilinde bulunan Akbaba Atış Alanı ve tatbikat bölgesinde, 22-25 Haziran 2015 tarihleri arasında yapılan atış/tatbikat faaliyetlerinde patlamamış mühimmat olduğu açıklandı.

A+A-

Henüz yerlerinin tespit edilmediği ve birden çok olduğu belirtilen mühimmatlar konusunda yetkililer uyardı.

Yapılan açıklamaya göre; Yoncakellesi T., Arpaçukuru Mvk. ve Sırataşlar Sırtı Bölgesi yoğunlukta olmak üzere Yolaçan, kümbetli, Dikme, Akbaba, Çemre, Esenyazı, Kocabahçe, Verimli, Küçükyusuf, Hacıhalil, Karakale, Gelirli, Azatköy, Ataköy, Karacaören Köyleri civarında patlamayarak kör giden mühimmat bulunmaktadır.

Yapılan tüm aramalara rağmen söz konusu mühimmatlardan tam olarak yeri tespit edilememiş ve imhası sağlanamamıştır. Patlamamış mühimmatlar nedeniyle Akbaba Atış ve Tatbikat Alanı can ve mal emniyeti bakımından tehlike arz etmektedir.

Atış ve Tatbikat Alanı bölgesi yakınlarında mühimmata benzer tanımlanamayan bir cisim bulunduğunda oynanmaması ve kurcalanmaması ve bulunduğunda doğrudan 14.MKNZ Piyade Tugay Komutanlığının 0.474.212 60 24-0.474.212 54 79 veya İl Jandarma Komutanlığının Alo 156 numaralı telefonlarına bilgi verilmesi gerekmektedir.” denildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.