1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Öğrenciler AB’yi Öğreniyor
Öğrenciler AB’yi Öğreniyor

Öğrenciler AB’yi Öğreniyor

Milli Eğitim Bakanlığı Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Müdürlüğü’nce ‘Öğrenciler AB’yi Öğreniyor’ proje kapsamında “Bana AB’yi Anlat” konulu resim, öykü ve slogan yarışmasına katılan öğrenciler ödüllerini aldı.

A+A-

Milli Eğitim Bakanlığı Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Müdürlüğü’nce ‘Öğrenciler AB’yi Öğreniyor’ Proje yarışmaları kapsamında ülke genelinde ortaokul 7. ve 9. Sınıf öğrencilerine yönelik “Bana AB’yi Anlat” konulu resim, öykü ve slogan yarışmalarına katılan Karslı öğrenciler Valilik Toplantı Salonu’nda düzenlenen programda Vali Günay Özdemir’in elinden hediye ve madalyalarını aldılar.

Valilik Toplantı Salonu’nda düzenlenen programa Vali Günay Özdemir, Milli Eğitim Müdürü Gökhan Altun, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Osman Urlanç, öğretmenler ve dereceye giren öğrenciler katıldı.

Vali Günay Özdemir, çocukların ve gençlerinin kabiliyetlerini ortaya çıkaracaklarını söyledi.

Günay Özdemir, “Her alanda gerçekten bütün gençlerimizin bir kabiliyeti var. Çocuklarımızın bir kabiliyeti vardır. Amacımız her alan çocuklarımızın kabiliyetini ortaya çıkarmak. Bakanlığı’nın amacı da bu, işte resim, şiir, öykü, son zamanlarda slogan konusunda da en azından hangi alanlarda çocuklar yetenekli ise , yeteneklerini ön plana çıkarmak amaçlanıyor. Bu konuda Kars’ta da spor alanında, kültür alanında ve her alanda gerçekten başarılı gençlerimiz var. Eğer fırsat verilirse, imkanlar sağlanırsa bununla ilgilide biz çocuklarımızın, gençlerimizin imkanlarını artırmaya çalışıyor. Ve yeteneklerini de bundan keşfetmeye çalışıyoruz” dedi.

Çocukların ve gençlerin sıkıntılarını ve problemlerini giderme yönünde gayretlerinin olduğunu ifade eden Vali Özdemir, “ Artık problemlerimizi gençlerimizin, çocuklarımızın da öncelikle sıkıntılarını, problemlerini giderme yönünde de gayretlerimiz var. Öncelikle bunu giderebilirsek, problemleri giderebilirsek daha mutlu, daha huzurlu öğrenciler çocuklar yetiştirebilirsek kabiliyetlerini çok rahat ortaya çıkartabileceğimizi de düşünüyoruz. Ben Kars’taki gençlerimizin geleceğinin parlak olduğunu düşünüyorum. Çünkü Kars bu anlamda imkanlar açısından da özellikle eğitimle ilgili son yıllarda fiziki imkanlarımızın çoğunu tamamladık. Spor alanları anlamında da gelecek yıllarda özellikle okullarımızdaki salonlarının yapımıyla ilgili çalışmalarımız olacak. Çünkü Kars bir kış memleketi olduğu için artık bundan sonra belki kapalı spor alanlarına yönlendirmemiz gerekiyor. Böyle olunca da bu alanlarda gençlerimizin kabiliyetlerini geliştirme anlamında alt yapıyı sağlamış olacağız. Şuanda fiziki olarak okullarımızla ilgili sıkıntı kalmadı” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Ortaokul 7. Sınıf öğrencileri arasında resim yarışmasında dereceye giren Eda Kaya, Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu, Melis Nisa Envil Özel Çelik Başarı Koleji ve Berivan İdigül Mehmet Akif Ortaokulu, Lise 9. Sınıf öğrencileri arasında öykü yarışmasında; “Hasret Uğuz, Hüsnü M. Özyeğen Anadolu Lisesi ve Ortaokullar 8. Sınıf öğrencileri arası slogan yarışmasında dereceye giren İrem Erben Akyaka Merkez Ortaokulu, Devrim Serbest Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu ve Hatice Bulut Akyaka Merkez Ortaokulu öğrencileri Vali Günay Özdemir’in elinden hediye ve madalyalarını aldılar.

Vali Özdemir, öğrencilerinin başarılı olmalarında emekleri olan öğretmenlere de teşekkür ederek çeşitli hediyeler verdi. Program daha sonra toplu olarak hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.