1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Numan Zincirkıran’ın Patent sevinci
Numan Zincirkıran’ın Patent sevinci

Numan Zincirkıran’ın Patent sevinci

Kars’ta 30 yıldır müteahhitlik yapan İşadamı Numan Zincirkıran konut yapımında bir ilki başardı ve 5 yıl süren çalışmaları sonrasında depreme karşı dayanıklı, içerisinde ısı yalıtımı olan duvar imalatı ile Türk Patent Enstitüsü tarafından patenti verildi.

A+A-

551 Sayılı Patent Haklarının Korunması Hakkında Kanun Hükmünde Kararname uyarınca 27.08.2013 başvurulu patent, Türk Patent Enstitüsü tarafın 22 Şubat 2016 tarihinde patent sahibi Müteahhit Numan Zincirkıran’a verildi. Numan Zincirkıran’a ait patentle birlikte Konut ve işyeri duvarlarının istenilen ölçü ve kalınlıkta üretilmesi ile ses ve ısı yalıtımı sağlayan özel malzemelerden üretilen hazır panel duvarın inşaat sektöründe yeni bir çağ açması bekleniyor.

Doğalgaz ve kömür ithalatına karşı da büyük bir malzeme tasarrufu sağlanan konut yapımında işçiliğin de en aza indirgendiği çalışma ilerleyen sektörle birlikte gelecek vaat ediyor.

Patent sahibi Zincirkıran, yaşadığı mutluluğu ve çalışma sürecini şu ifadelerle anlattı:.

“Çevreye duyarlı, zaman ve maliyetten tasarrufun da ön plana çıkarıldığı konutların ham maddesi ülkemizde ve özellikle bölgemizde bolca bulunan ve yüzyıllarca burada üretebilecek malzemelerden oluşuyor. TSE laboratuarlarında test çalışmaları da yapılan malzemelerle hazırlanan numune ev yaptık. Bu konutların hayata geçirilmesiyle birlikte inşaat sektöründe dışa bağımlıkta bitecek. Kentsel dönüşümde kullanılmaya hazır olan ve inşaat sektöründe son yüz yılın icadı olacak konutların sahibine teslimi ise tam tamına 1 günü alıyor. Evet yanlış duymadınız tamamen bir günde ev sahibine teslim ediliyor. Özel olarak hazırlanmış malzemelerden üretilen beton duvarlar ve kirişler aynı zamanda da ısı yalıtımlı. İşçiliğinde hemen hemen sıfıra indirildiği bu üretimle bir evin yarım günde bile bitirilmesi planlanıyor. Vatandaşlar böylelikle hem ucuz hem de daha kısa süre içinde ev sahibi olmanın mutluluğunu yaşayacaklar.” dedi.

Kars Valisi Günay Özdemir ve Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Filiz Çalış’ın da çalışmaların her noktasında kendisine büyük ölçüde destek sağladığını kaydeden Kars Müteahhitler Birliği eski Başkanı Numan Zincirkıran, “30 yıl müteahhitlik yaptım. 30 yılın sonunda bu işlerden edindiğim tecrübelerden yola çıkarak inşaat sektöründe bugüne kadar gelen tabuları yıkmak için 5 yıldır bir çalışma yaptım. Bu 5 yıllık süre içinde böyle bir malzeme ürettik. Bu malzemenin en büyük özelliği içerisinde kimyasal katkı olmadan özellikle ülkemizde bol bulunan bir malzeme ile üretilmiş olmasıdır. Şimdi de bunu üretmek bize nasip oldu. Yıllardır birçok ülkede bunun defalarca girişimi yapıldı ama bunu hayata geçiremediler. Bugün ise patentimizi de aldık çok şükür. Bu çalışmalarda beni yalnız bırakmayan başta Kars Valisi Günay Özdemir ve Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Filiz Çalış olmak üzere herkese teşekkür ediyor, Kars’a ve halkımıza bu malzemenin hayırlı olmasını diliyorum. Ben inanıyorum ki bu ürün desteklerle birlikte ülkemizin inşaat sektöründe çok büyük bir yere sahip olacak ve çok büyük kazanımlar getirecektir.” ifadelerini kullandı.  

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum