1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Metin Koca'dan Açık Mektup
Metin Kocadan Açık Mektup

Metin Koca'dan Açık Mektup

Metin Koca’dan Sayın Valimize Açık Mektup

A+A-

Sayın Valimiz Günay ÖZDEMİR ben 10.12.1953 KARS doğumlu Metin KOCA. Satırlarımın hemen başında şehrimizden uzakta da olsak gelişinizi mutlulukla karşıladığımızı belirtir, memleketimizin idareniz süresince önemli mesafeler kateteceğini umar ve görevinizin hayırlı olmasını temenni ederim.

Bu satırları kaleme alma vesilem 16 Ağustos 2014 tarihinde 950. yıldönümünü kutlayacağımız ''KARS'IN FETHİ'' törenleridir... 1964 yılında Kars'ın Gürcü Krallığı hakimiyetine Sultan Alpaslan komutasında ki ordu ile son verilip Fethedilmesinin 900. yılı kutlamalarına bizzat katılmış; İstanbul'dan gelen Mehteran Takımının gösterisini ve diğer etkinlikleri heyecanla Ani Antik Kentinde izlemiştim. Bu gün gibi aklımdadır eminim ki benim gibi o günü yaşamış bir çok hemşehrim şu an bile o anları gözlerinde canlandırabilirler. Bu hisler biz Kars'lıları o günlerden yoğurarak memlekete, bayrağa, ezana, vatan toprağına hayranlık noktasında yetiştirmiştir. Bu bağlamda Anadolu'nun kapısını Türklere açan Kars bağrından bir çok memleket sevdalısı çıkarmıştır. O günlerden başlayarak altyapısını oluşturduğum KOCA TÜRK'ÜN DESTANI adını verdiğim ve herbiri 5'lik mısralardan oluşan 22 bin kıtalık TÜRK TARİHİ DESTANIMDA buna güzel bir örnektir...

Fakat maalesef ki zaman içinde bu denli önemli bir tarihin yad edilmesi çok sıradanlaşmış, unutulmaya yüz tutmuştur. Oysa özümüz için önemli bu tarih daha görkemli anmaları hak etmektedir. Sayın Valim, sizin mihmandarlığınızda Valiliğimizin bu yıl ki anmaları şanına yaraşır bir tören ile gerçekleştirmesini arz eder ve başta şahsım ve yine tüm hemşehrilerimin de görev verilmesi durumda bu nokta da sizlerin yanınızda olduğumuzu beyan etmek isterim. Saygılar.

Metin KOCA

17 Temmuz 2014 Edirne   

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.