1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Mers Virüsü şüphesi daha
Mers Virüsü şüphesi daha

Mers Virüsü şüphesi daha

Kars’ta bir Mers Virüsü şüphesi daha...

A+A-

Kars’ta geçtiğimiz hafta hacdan geldiği öğrenilen 84 yaşındaki A.A. isimli hasta Mers Virüsü şüphesiyle Kars devlet Hastanesi’nde gözlem altına alındı. Hastane acil servisi geçici bir süre hasta kabulüne kapatılırken, başlatılan dezenfekte çalışmaları da bu saat itibariyle sürüyor.

Edinilen bilgilere göre; Selim ilçesine bağlı Kırkpınar köyünden 84 yaşındaki A.A., yüksek ateş, öksürük ve kırıklık şikayetiyle yakınları tarafından Devlet hastanesi Acil Servisine getirildi. Akşam saatlerinde acile gelen hastanın yapılan ilk tetkiklerinde belirtilen şikayetler ve hastanın 1 hafta önce Hac’dan gelmiş olması Mers virüsü şüphesini doğurdu. Bunun üzerine hasta sterilizasyon odasına alınarak gözetim altında tutuldu. Hastanın gerekli tüm tahlilleri yaptırılmaya başlandı ve acil servis hasta kabulüne kapatıldı. Acile gelen hastalar güvenlik görevlilerinin yönlendirmesiyle Kafkas Üniversitesi Tıp Fakültesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi’ne gönderildi.

Acil servisin tamamında başlatılan karantina işlemlerinin ardından dezenfekte çalışmaları sürerken konuşla ilgili gazetecilerin sorularını cevaplayan Sağlık İl Müdürü Ümit Düğer, şimdilik şüphe üzerine bu uygulamaların başlatıldığını, araştırmaların sürdüğünü söyledi.

Dezenfeksiyon işlemlerinin 1 saat kadar sürebileceğini ifade eden Düğer, geçtiğimiz günlerde Erzurum’a sevk edilen 72 yaşındaki E.A. isimli hastada Mers virüsüne rastlanılmadığı müjdesini verdi. Kafkas Üniversitesi hastanesinde de benzer iki vakanın Mers tehditi oluşturmadığını söyledi.

En ufak şüphede bile Bakanlık prosedürü kapsamında hareket ettiklerini ve gerekli tüm önlemleri alarak her hangi bir olumsuzluğa meydan vermediklerini de belirten Düğer, dezenfekte ve karantina uygulamalarının bu maksatla hayata geçirildiğini kaydetti. Benzer durumlarda gelmen hastaların ‘Mers’ diye değerlendirilmemesi gerektiğinin de altını çizen Düğer, bu akşam ki gelen yaşlı hastanın hacdan gelmiş olması ve yüksek ateş, kırıklık ve öksürük şikayetlerinin bu önlemleri aldırdığına dikkat çekti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.