1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Koçak: Emek, En Yüce Değerdir
Koçak: Emek, En Yüce Değerdir

Koçak: Emek, En Yüce Değerdir

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kars İl Başkanı Özfer Koçak: “1 Mayıs, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de süregelen bir mücadelenin simgeleşmiş adı ve“Emek en yüce değerdir’ diyenlerin bayramıdır.”

A+A-

Tüm Yurtta olduğu gibi Kars’ta da kutlanan 1 Mayıs İşçi Bayramına, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl örgütü ve Kars Milletvekili 1. Sıra adayı Zeki Nacitarhan da katıldı.

Kars’ta faaliyet gösteren demokratik kitle örgütleri ve siyasi partiler tarafından Cumhuriyet Meydanında organize edilen 1 Mayıs Mitinginde, CHP Kars İl Başkanı Özfer Koçak ta söz alarak alanı dolduran Karslılara seslendi.

1 Mayıs’ın tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de süregelen bir mücadelenin simgeleşmiş adı olduğunu konuşmasında belirten Başkan Koçak, bugünün aynı zamanda, “Emek en yüce değerdir’ diyenlerin bayramı olduğunu söyledi.

CHP, TEŞARON İŞÇİLİĞE SON VERECEK

CHP iktidarında taşeron işçiliğe son verileceğini de iddia eden Koçak: “Kamuda çalışan 800 bin taşeron işçisi var. CHP iktidarında taşeron işçisi denilen kavram olmayacak. Bütün emekçilerimizin tamamını kadrolu olarak işe başlayacak. Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında çağdaş köleliğe izin vermeyeceğiz. Ülkemizde iş kazaları, artık işçi cinayetleri halini almıştır. İş kazalarındaki ölümler trafik kazalarındaki ölümlerle eş değerdedir. Bu anlamda yakın zamanda Soma, Ermenek ve Taksim’de 38 yıl önce hayatını kaybeden tüm işçi kardeşlerimi saygıyla anıyorum. Bu iktidar, 5 Milyon 673 bin kişinin işsiz olduğunu bile bile, vergi veren, askerlik yapan vatandaşımızın yerine yabancıların çalışmasına izin veren kanun tasarısını 9 Şubat 2015 tarihinde meclise göndermiştir. Bu tasarı emekçilerimize ne kadar değer verildiğin göstergesidir.” Dedi.

ŞEKERİMİZİN TADI KAÇMASIN, OCAĞIMIZ SÖNMESİN!

Cumhuriyet Meydanını dolduran Şeker Fabrikası çalışanları ve sendika üyelerinin 1 Mayıs’ını da kutlayan Özfer Koçak: “Değerli işçi kardeşlerim, Karsımızın tek bacası tüten Şeker Fabrikamızın kapatılmaması için ‘Ocağımız sönmesin’ diyor bu alanı dolduran işçi kardeşlerimizin her zaman yanlarında olduğumuzu tüm Kars kamuoyuna bir kez daha haykırıyoruz. 1 Mayıs işçi bayramında kanın akmadığı her kesin barış türküleri söylediği özgürlük, demokrasi ve sömürüsüz yaşanacak bir Türkiye istiyoruz. Tüm emekçilerin 1 Mayıs, birlik, mücadele ve dayanışma günü kutlu olsun” şeklinde konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.