1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kaz Üretim İşletmesi açıldı
Kaz Üretim İşletmesi açıldı

Kaz Üretim İşletmesi açıldı

Kars İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Dr. Hüseyin Düzgün, Kaz Üretimi İşletmesini ziyaret etti ve sezonun başlangıç üretimi olan 2 BİN 400 adet kaz yumurtasının kuluçkası için düğmeye bastı.

A+A-

Kars kazının sayısının artırılarak, iç tüketim ve diğer illerin temin konusundaki sıkıntıları bir nebze azaltması adına ilk adımın atılmasının kendisine ve ekibine nasip olmasından dolayı duyduğu memnuniyeti ve gururu dile getiren Dr. Hüseyin Düzgün, şirketin yönetim kurulu başkanı Muhammet Demirkaya’ya ve Genel Müdür Ziraat Mühendisi Barış Gültekin’e ayrı ayrı teşekkür ederek, işletmenin Kars’a ve Karslılara hayırlı olmasını diledi.

Barış Gültekin’den işletme ve Kaz kuluçkasının önemli aşamaları hakkında bilgi alan Dr. Hüseyin Düzgün, Kars kazının Türkiye’ye ve dünyaya tanıtılması için bu önemli adıma her zaman destek olacaklarını dile getirdi. Ayrıca işletmenin 6 bin 240 adet kaz yumurtası kapasiteli kuluçka makineleri ile 2014 yılı için 5 bin adet kaz, 2015 yılı için ise 15 bin adet kaz üretmeyi hedeflediğini söyledi.

Kars’a 3 km uzaklıkta ve havaalanı yakınında toplam 110 dekar araziye kurulmuş olan işletmede sadece “Kurutulmuş Geleneksel Kars Kazı” değil bununla birlikte kazdan elde edilen baş, boyun, ayak, kanat, taşlık, ciğer, yürek, bağırsak, yağ ve tüy üretimi de gerçekleştirileceği belirtildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.