1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars'tan Kısa Haberler
Karstan Kısa Haberler

Kars'tan Kısa Haberler

Kars'tan Kısa Haberler

A+A-

SELİM’DE HAYVAN SULAMASI YÜZÜNDEN KAVGA ETTİLER

Selim’de hayvan sulaması yüzünden çıkan kavgada bir birine giren üç kişi yaralandı.

Edinilen bilgilere göre, Kars’ın Selim İlçesi’nde hayvan sulaması yüzünden T.O., K.A. ile V.A. arasında tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesiyle başlayan kavgada taraflar bir birlerine tekme tokat ile girdi. Olay yerine gelen jandarma ekipleri, tarafları uzun uğraşlardan sonra ayırmayı başardı.

Bir birlerine tekme tokat giren T.O., K.A. ile V.A. aldıkları darbelerle çeşitli yerlerinden yaralandı. Yaralılar Selim Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. Burada tedavileri yapılan yaralılar Jandarma Karakolu’na götürüldü. Karakolda ifadeleri alınan taraflar daha sonra serbest bırakıldı.

SARIKAMIŞ’TA ÜZERİNE YATAK DÜŞEN ÇOCUK HAYATINI KAYBETTİ

Kars’ın Sarıkamış İlçesi’nde evde oyun oynayan çocuk, üzerine yatakların düşmesi sonucu hayatını kaybetti.

Edinilen bilgilere göre, Sarıkamış’ta B.S. isimli çocuk yatakların bulunduğu odada oyun oynarken, duvar kenarına dizilmiş yer yataklarının üzerine devrildi. Yatakların altında kalan B.S. boğularak hayatını kaybetti.

Yakınlarının durumu jandarmaya bildirmesi üzerine eve gelen jandarma B.S.’nin cansız bedeniyle karşılaştı.

Olayla ilgili olarak Cumhuriyet Savcısına bilgi verilirken, anne N.S. şüpheli olarak ifadesi alınarak serbest bırakıldı. B.S.’nin cesedi ise otopsi yapılmak üzere Erzurum Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

PKK'YA YARDIM VE YATAKLIKTAN YAKALANAN 2 ŞÜPHELİNİN EVİNDE İNCİL İLE FETÖ KİTAPLARI ELE GEÇİRİLDİ

Kars'ın Kağızman ilçesinde PKK’lı teröristlere yardım ve yataklık yaptıkları gerekçesiyle gözaltına alınan 2 şüphelinin evinden Kürtçe yazılı İncil ile FETÖ’nün kitapları ele geçirildi.

Kağızman’da önceki gün 2 yaralı teröristin bir ahırda saklandığı ihbarı üzerine harekete geçen jandarma ve polis ekipleri, 15 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonlarda iki teröristin daha önce kaçtıkları belirlenirken Kağızman‘da hekimlik yapan M.E. ve veteriner A.G.’nin, yaralı teröristleri muayene ve tedavi ettikleri ileri sürüldü. Şüpheli şahıslarla birlikte 15 kişi yardım ve yataklık suçundan gözaltına alındı.

Şüpheli iki şahsın evinde yapılan aramada ruhsatsız av tüfeği, Kürtçe yazılı İncil, bölücü terör örgütü propagandası yapılan yasaklı kitaplar ve FETÖ kitapları ele geçirildi.

Olayla ilgili başlatılan tahkikat devam ediyor.

ÇOBANINI KORKUTMAK VE DİKKATLİ OLMASINI SAĞLAMAK İSTEMİŞ!

Kars’ın Akyaka İlçesi’nde kendisine ait hayvanları otlatan çobanı korkutmak ve dikkatli olmasını sağlamak için hırsızlık yaptı.

D.K. kendi evinde ikamet eden ve hayvanlarının çobanlığını yapan İ.A.’ya ait kırma av tüfeği ile bir miktar para ve sigarayı çobanın evde olmadığı bir anda sakladı. Daha sonra eve gelen çoban İ.A. 1 adet tek kırma yivsiz av tüfeği, 10 paket sigara ve 350 TL. paranın yerinde olmadığını görünce durumu jandarmaya bildirdi.

Olay yerine gelen jandarma yaptığı araştırmada olayın meydana geldiği evin sahibi olan D.K.’nın olayın meydana geldiği evde ikamet eden ve kendisine ait hayvanların bakım ve gözetimini yapan İ.A.’yı kontrol etmek amacıyla, İ.A.’nın evde olmadığını fark etmesi üzerine İ.A.’yı korkutmak ve daha dikkatli olmaya sevk etmek maksadıyla İ.A.nın oturduğu eve girerek İ.A.’ya ait olan 1 adet tek kırma av tüfeğini alarak evin arka tarafına attığı, ayrıca olay esnasında çalındığı belirtilen 350 TL.’ve 10 paket sigaranın evin içinde olduğu ve çalınmadığı ortaya çıktı.

Çobanını korkutmak ve dikkatli olmasını sağlamak için böyle bir şaka yaptığı ortaya çıkan D.K. ifadesi alınmak üzere Jandarma Karakolu’na götürüldü. İfadesi alınan D.K. daha sonra serbest bırakıldı.

DİGOR’DA TERÖR ÖRGÜTÜ PROPAGANDASI YAPAN BİR KİŞİ HAKKINDA SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Kars’ın Digor İlçesi’nde sosyal paylaşım sitesinde terör örgütünün propagandasını yaptığı gerekçesiyle bir kişi hakkında soruşturma başlatıldı.

Digor İlçesi’nde bir sosyal paylaşım sitesinde PKK bölücü terör örgütünün propagandasını yaptığı ve bölücü terör örgütünü övücü paylaşımlarda bulunduğu tespit edilen E.T. hakkında soruşturma başlatıldı.

Jandarma ekiplerince Digor’da yapılan çalışmada, E.T.’nin İstanbul’da ikamet ettiği ortaya çıktı. Bunun üzerine Cumhuriyet Savcısı’nın talimatlarıyla E.T.’nin İstanbul’da yakalanması için çalışma başlandı.

BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ İL MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN DUYURU

YILLIK İŞLETME CETVELİ DUYURUSU (2017 YILI)

6948 Sayılı Sanayi Sicil Kanununun 5. Maddesi gereği, Sanayi Sicil Belgesine sahip Sanayi işletmeleri bir yıllık faaliyetleri ile ilgili yıllık işletme cetvelini doldurarak 01 Ocak-30 Nisan 2017 tarihleri arasında bildirmek zorundadırlar. Aksi takdirde 914.00 TL İdari para cezası uygulanacaktır.

İŞLETME BİLGİLERİNİN GÜNCELLENMESİ DUYURUSU

İşletmenizin kayıtlı olduğu Sanayi Sicil veri tabanı yeniden yazılmıştır. Bu itibarla firmanıza ait eski bilgilerin güncellenmesi gerekmektedir. Yıllık işletme cetvelini verdikten sonra lütfen bu bilgilerinizi; Bilim Sanayi Teknoloji Bakanlığı web sayfasında bulunan E-Hizmetler bölümünde yer alan “Sanayi Sicil Bilgi Sistemi” veya “https:// sanayisicil.sanayi.gov.tr/” adresinden  sisteme kullanıcı adı ve Kullanıcı şifresi ile giriş yapılıp “Kayıtlı işletmelerim” menüsünü tıklayarak, güncelleyiniz.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.