1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars’ta Suruç Gerginliği
Kars’ta Suruç Gerginliği

Kars’ta Suruç Gerginliği

Kars’ta, Suruç katliamının faillerinin bulunması için oturma eylemi yapıldı...

A+A-

Kars HDP, DBP, KESK, Eğitim Sen, İHD, Devrimci 78’liler Derneği ve KA-YÖDER, Suruç katliamının faillerinin ortaya çıkartılması için yürüyüş ve oturma eylemi gerçekleştirdi.

HDP ve DBP Kars il binasında bir araya gelen bileşenler, bina önünde “Katliama sessiz kalma. Barışın çocukları yolunuz yolumuzdur” ve “Gezi’den Kobani’ye dayanışma sürüyor, sürecek” pankartları arkasında toplandı. Faikbey Caddesi üzerinde bulunan At heykeline kadar yürümek isteyen grup ile polis arasında ufak çaplı tartışma yaşandı. Daha sonra polisin gruba kaldırımdan yürüme yönündeki uyarısının arından yürüyüşe geçen gurup At heykeli önüne gelerek Suruç katliamında yaşamlarını yitiren 32 üniversite öğrencisi için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Ardından da bileşenler adına hazırlanan ortak basın metni, HDP Kars İl Eşbaşkanı Şahsenem Oğultarhan tarafından okundu. Basın metinin okunmasının ardından da 5 dakikalık oturma eylemi gerçekleştirildi. Polisin geniş çaplı güvenlik önlemleri aldığı eylemin ardından HDP, DBP, KESK, Eğitim Sen, İHD, Devrimci 78’liler Derneği ve KA-YÖDER’liler tekrar ‘Katil IŞİD’ ve benzeri sloganlar atarak il binasına döndü.

SURUÇ KATLİAMININ FAİLLERİNİN ORTAYA ÇIKARILINCAYA KADAR SESSİZ KALMAYACAĞIZ!

“Suruç katliamının faillerinin ortaya çıkarılıncaya kadar sessiz kalmayacağız!” vurgusu yapılan katliamı protesto eyleminde HDP Kars İl Eşbaşkanı Şahsenem Oğultarhan tarafından okunan ve ortak hazırlanan basın açıklamasında: “Suruç katliamının faillerinin ortaya çıkarılıncaya kadar sessiz kalmayacağız! Sosyalist Gençlik Derneği Federasyon'nun Kobani'ye destek vermek ve yeniden inşa etme çalışmalarına katılmak amacıyla 300 üniversite öğrencisi Suruç'taydı. Gezi'den Kobani'ye dayanışmayı büyütmek için bir araya gelen bu gençler Suruç'ta buluşmuştu. Çocukların yüzlerindeki gülümseme için çocuklara oyuncak götürecek ve çocuklar için bir oyun parkı yapacaklardı. İŞİD tarafından yapılan saldırıda 32 yoldaşımızı kaybettik ve 100'den fazla arkadaşımız da yaralandı. Umarız can kaybımız daha da artmaz. Tekrar halkımıza baş sağlığı diliyor ve hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralı olan arkadaşlarımıza da acil şifalar diliyoruz. Bizler, HDP, DBP KESK Kars Devrimci 78'liler Derneği, Eğitim-Sen, İHD ve KA-YÖDER olarak bu katliamın failleri ortaya çıkartılana kadar sessiz kalmayacağımızı açıklamak için bir araya geldik. Çünkü bu saldırı Türkiye’de bulunan tüm halklara, devrimci, demokrat ve aydın insanlara yönelik bir saldırıdır. Bizler bu karanlığa ortak olmayacağız ve ortak olanlarla, işbirlikçileriyle mücadelemizi daha büyük bir kararlılıkla sürdürmeye devam edeceğiz. Katliamın ortakları 32 canın yaşamını yitirmesini yeterli bulmamış. ‘Neden HDP yöneticileri yoktu, neden belediye çalışanları yoktu’ Diyerek niyetlerini açıkça ortaya koymuşlardır. Çünkü onlar HDP'nin dayanışmanın, bir araya gelmenin yeni yaşamın adı olduğunu bilmiyorlar. Onlar bulunan insanların her birinin HDP'nin bileşeni olduğunu ve aynı zamanda kaybettiğimiz yoldaşlarımızın HDP'Lİ olduğunu bilmiyorlar. Bizler onlar gibi ölüm sayılarını yarıştırmayı değil tam tersi insan yaşamını ve onurunu savunuyor ve dökülen her kanın yitiren her canın yüreğimizde büyük yaralar açtığımı her zaman dile getiriyoruz. Biz bu oyuna gelmeyecek, hiçbir zaman acılarımızı ve ölü sayılarını yarıştırmayacak bunun üzerinde politika yapmayacağız.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.