1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars’ta Başkanlık Sistemi Konuşuldu
Kars’ta Başkanlık Sistemi Konuşuldu

Kars’ta Başkanlık Sistemi Konuşuldu

Birlik Vakfı Kars Şube Başkanlığı’nca düzenlenen "Başkanlık Sistemi ve Yeni Türkiye" konulu konferans yoğun ilgi gördü.

A+A-

Kafkas Üniversitesi Tıp Fakültesi Salonu’nda düzenlenen konferansa, Ömer Turan (TV Programcısı - Siyaset Bilimci, Kenan Yasan (TV Programcısı) ve Salih Altun (Siyaset Bilimci - Ekonomist) konuşmacı olarak katıldı.

Konferansın açılış konuşmasını yapan Birlik Vakfı Kars Şubesi Başkanı Özgür Turhan, Türkiye’de gündemi oluşturan en önemli konulardan bir tanesinin başkanlık sitemi olduğunu söyledi.

Özgür Turhan, “Bilindiği üzere son zamanlarda ülkemizin gündemini oluşturan konulardan bir tanesi de başkanlık sistemidir. Bugün de Türkiye’de yeni bir anayasa yapılması, başkanlık sistemine geçilip geçilmemesi ekseninde bir tartışma vardır. İki yüz yıldır süren siyasal sistem tartışması ve arayışlarının temelinde daha fazla özgürlük ve demokrasi ihtiyacı olduğu unutulmamalıdır. Bu nedenle, hedeflenen siyasal değişikliklerin bunu sağlayıp sağlamayacağı iyi düşünülmelidir. Gerek parlamenter sistemin, gerekse Başkanlık sisteminin kendine has faydaları ve sakıncaları olduğundan, ülkemizde yönetimsel istikrarın yanı sıra siyasi istikrara da katkı sağlayacak olan kuvvetler ayrılığı ilkesini harekete geçiren Başkanlık sisteminin toplumumuz tarafından daha iyi anlaşılmasını sağlamak amacındayız. Nedir Şu Başkanlık Sistemi? Parlamenter Sistemden Farkı Ne? Başkanlık Sistemi Ülkemize İstikrar Getirir mi? Çözüm sürecini nasıl etkiler? İşte burada Yeni Türkiye ve Başkanlık Sistemi ile ilgili kafalarımızdaki bir takım sorularınızın ortadan kalkacağı inancı içerisindeyiz” dedi.

Birlik Vakfı Kars Şubesi Başkanı Özgür Turhan’ın açılış konuşmasının ardından konferansa geçildi.

"Başkanlık Sistemi ve Yeni Türkiye" konulu konferansta, Ömer Turan, Kenan Yasan ve Salih Altun, bilgi, birikim ve düşüncelerini katılımcılarla paylaştı. Yaklaşık 2,5 saat süren konferansta Başkanlık Sistemi masaya yatırıldı. Katılımcılar Başkanlık sitemi konusunda bilgilendirildi. Konferans sonrasında Ömer Turan, Kenan Yasan ve Salih Altun’a Birlik Vakfı Kars Şubesi Başkanı Özgür Turhan, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Yusuf Durmuş ve KAÜ Tarih Bölümü Başkanı Prof. Dr. Selçuk Ural tarafından plaket takdim edildi. Konferans toplu hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından son buldu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.