1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars'a Alman Evi
Karsa Alman Evi

Kars'a Alman Evi

Almanya Büyükelçisi Dr. Eckart Cuntz Kars’ta Alman Evi isim plaketi törenine katılacak...

A+A-

Çevirmen Seda İşoğlu ile birlikte bugün Kars’a gelecek olan Almanya Büyükelçisi Dr. Eckart Cuntz, Fahri Konsolos Dr. Yılmaz Kuşkay ile birlikte törene katılacak.

 

Sabah saat 10.45’de Kars’a gelecek olan Almanya Büyükelçi Dr. Eckart Cuntz’i Fahri Konsolos Dr. Kuşkay karşılayacak.

 

Atatürk Cad. No: 60’taki Kars Grand Castle Otel’de dinlendikten sonra Paşaçayır Mahallesi’nde Alman Evinin kısmi restorasyonuna katkıda bulunanların isimlerinin yazılı olduğu levhanın açılışına geçecek.

 

Ev sahibi Mehmet Tekel, davetliler ve basın mensuplarının katılacağı programın ardından, Almanya Büyükelçisi Dr. Eckart Cuntz Kars Valisi Ahmet Kara’ya nezaket ziyaretinde bulunacak. Kars Belediye Başkanlığını da ziyaret edecek olan Almanya Büyükelçisi Dr. Eckart Cuntz, Grand Castle Otel‘de istirahata çekilecek.

          

Cuntz, Cuma günü de Kars Kalesi, Kars Müzesi’ni ziyaretiyle birlikte şehir turu yapacak. Fahri Konsolos Dr. Kuşkay ve Turizm rehberinin eşlik edeceği ziyaret sonrasında saat: 14.45’te TK 2715 uçağıyla İstanbul’a hareket edecek.

 

ALMAN EVİ’NİN TARİHÇESİ

Kars yakınlarında bulunan Alman Evi, 19. yüzyılın sonunda Baltık bölgesinden gelerek Kars’a yerleşen Almanlar tarafından inşa edilmiştir. Mimari açıdan tarihi özellikler gösteren Alman Evi, Türkiye’nin Doğu’suna ilişkin seyahat raporlarında ve tanınmış gezi rehberlerinde sık sık yer almaktadır. BSH Ev Aletleri Sanayi ve Tic. AŞ ve Mercedes Benz Türk AŞ’nin destekleriyle 2010 yılında evin acilen gerekli kısmi restorasyonu gerçekleştirilmiş ve böylece bina yıkımdan kurtarılmıştır.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.