1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars Türkü ve Kültür Sitesi Kuruldu
Kars Türkü ve Kültür Sitesi Kuruldu

Kars Türkü ve Kültür Sitesi Kuruldu

Kars, Ardahan ve Iğdır´ın Türkü ve Kültür Sitesi Kuruldu...

A+A-

KARS, ARDAHAN VE IĞDIR’IN KAPSAMLI İLK TÜRKÜ VE KÜLTÜR SİTESİ KURULDU

Tacettin DURMUŞ

Kars’ın duayen gazetecilerinden müzisyen bir ailenin içinde yetişen araştırmacı yazar ve müzisyen Salih Şahin tarafından yurdumuzda ilk defa kapsamlı türkü ve kültür sitesi kuruldu.

Emekli matematik öğretmeni ve kısa adı KOTODER olan Kars Oyunları Türküleri ve Ozanları Derneği başkanı ve müzik aletleri imalatçısı olan Salih Şahin, günden güne kaybolan Kars ve çevresine ait kültür değerlerinin korunması için bir internet sitesi oluşturdu.

Şahin Kars türkülerinin başka yörelere taşınması ve yozlaşmaması için uzun süredir çalışma ve mücadele içinde olduklarını belirterek şöyle dedi, “Bir zamanlar kültürel değerleri müziği ve sanatsal faaliyetleri ile dikkat çeken Kars’ta bu alanda bir çöküntü yaşanmaktadır. Ardahan, Iğdır yöresini de ben bu alanda değerlendiriyorum. Türkülerimizi tahrip edilmiş şekilde dinlemek bizleri kültürümüz adına üzüyor. Bu bakımdan www.karsturkuleri.com sitesini oluşturduk. Yöremizin türkülerini, ozanlarını, oyun havalarını, kültürel etkinliklerini ve kaynak yayınlarını isteyen girip görebilecektir. Türkülerimizin doğru halleri, notalı, video ve yorumlarıyla, belgeseliyle yer alacaktır. Bu site çok yönlü bir kültür sitesi olup yurdumuzda ilk kapsamlı internet sitesi olmaktadır.”

Sitede yöre kültürüne hizmet edenlere, yurt genelinde amaca uygun etkinliklere, hemşeri faaliyetlerine de yer verilmektedir. Sitede ayrıca köşe yazarları da kültür, sanat ve müzik konularında yer almaktadır. Sitenin kurucusu Salih Şahin aynı zamanda Kültür ve Turizm Bakanlığı denetiminde müzik yapımcısı olup kendi albümlerine de yer vermektedir. Bu sitenin önemli bir kaynak olacağı belirtiliyor. www.karsturkuleri.com sitesi kısa sürede beğeni kazandı. Sitenin zamanla yeniliklerle genişleyeceği belirtildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.