1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Kars Kaşarı Yöresel Tatlar Sur’da
Kars Kaşarı Yöresel Tatlar Sur’da

Kars Kaşarı Yöresel Tatlar Sur’da

​​​​​​​Yöresel tatlar Sur’da buluştu

A+A-

Türkiye’nin yedi bölgesinden yöresel ürünler Diyarbakır’ın Sur ilçesinde kurulan ‘Yöresel Ürün Festivali’nde bir araya geldi. Sur diplerinde kurulan festival çadırları ziyaretçilerin ilgisini çekerken, festival katılımcıları ise vatandaşların ilgisinden memnun olduklarını dile getirdi.

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde, Türkiye’nin yedi bölgesine has yöresel ürünlerin tanıtılması amacıyla düzenlenen ‘Yöresel Ürün Festivali’ başladı. Bölgelere has ürünlerin de stantlarda yerini aldığı festivalde yüzlerce çeşit ürün vatandaşlara tanıtılacak. 5 Ekim'e kadar sürecek olan festival vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görürken, festivale katılarak ürünlerin tanıtımı yapanlar ilgiden memnun olduklarını ve herkesi yöresel lezzetleri tatmaya davet ettiklerini ifade etti.

“Şehir şehir geziyoruz”

Ankara Beyşehir’en festivale katılan Şükriye Ünal, Türkiye’nin değişik illerinde ürün tanıtımlarına katıldıklarını ve bu seferki duraklarının da Diyarbakır olduğunu ifade etti. Beyşehir’e özgü organik ürünlerin tanıtımını yaptığını belirten Ünal, “Her yere gidiyoruz. Şehir şehir geziyoruz. Çok şehir gezdik en son İzmir’den buraya geldik. Ürünleri satıyoruz, tanıtıyoruz. Kekiğimiz, el yapımı baklavamız, eriştemiz, kurumuz var. 15 gün buradayız. İlgi güzel, memnunuz” dedi.

“İnsanları bekliyoruz”

Trabzon’dan festivale katılan Sungur Akdeniz ise, vatandaşları yöresel lezzetleri tatmak için festivale beklediklerini ifade etti. Akdeniz, şunları kaydetti:

“Yörsel ürünler için buradayız. Trabzon tereyağı, peyniri, Kars’ın kaşarı, Gümüşhane’nin pestili, kömesi, Trabzon’un ekmeği bütün çeşitlerimizle hizmetinizdeyiz. İl il gezeriz bizim işimiz budur. Bir önceki durağımız Uşak’tı. 15 gün buradayız. İnsanları bekliyoruz. Değişik tatları gelip görsünler. Almaları önemli değil en azından tatlarına baksınlar. Değişik şeyler de görmüş olurlar”.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.