1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars Her Zaman Devletinin Yanında Oldu
Kars Her Zaman Devletinin Yanında Oldu

Kars Her Zaman Devletinin Yanında Oldu

AK Parti Kars Milletvekili Selahattin Beyribey, ‘Demokrasi Nöbeti’nin 4’ncü gününde tüm partiler adına açıklama yaparak, “Bu işin partisi yok. Bayrağın partisi olmaz. Vatanın partisi olmaz. Milletin partisi olmaz. Hepimiz biriz, hepimiz beraberiz, hepimiz

A+A-

Türkiye’nin ve Kars’ın çok büyük badireler atlattığını dile getiren Vekil Beyribey, “Kars her zaman devletinin yanında oldu.” dedi. Kars’ın 40 yıllık bir esaret dönemi yaşadığında belirten Vekil Beyribey, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“93 harbinde Kars, Ruslara teslim oldu, daha doğrusu Ermenilere 40 yıl esaret altında kaldı. 40 yıllık esaretin sonunda 1918’de esaretten kurtulmak için sizleri, dedeleri, nineleri, babaları mücadele verdiler o zaman bağımsız Kars Cumhuriyeti kurdular. Cenubi Garbi Kars Cumhuriyeti kurdular. Sizin dedeleriniz böyle insanlardır. Ondan beridir ki, esarette kaldığını bildiği içindir ki, yoklukları çektiğini bildiği içindir ki, zalimlikleri gördüklerini bildiği içindir ki Karslı her zaman devletinin yanında, milletinin yanında, bayrağının altında ve vatanında olmuştur. Sizin dedelerinizden bu bize miras kaldı, bizim dedelerimizden bu bize miras kaldı. Hepimiz bir olduk, kardeş olduk, iç içe girdik ve o gün bu gündür. 1980 öncesinde Kars zulümler çeken iller arasındadır. İhtilalleri gördü. O dönemde bile Karslı hem devletinin yanında oldu.”

Darbe girişiminde bulunanların amaçlarda olduklarını söyleyen Vekil Beyribey, “Şimdi buradakilere soruyorum eve gittiğinizde başınızı yastığa koyduğunuz zaman bir düşünün Türkiye'de ne vardı da ihtilal yapıyorlar, ne oldu da ihtilal yapıyorlar? Bunların ihtilal yapmasının tek sebebi var çünkü bunları terör örgütleri gibi onun, bunun maşası. O maşalarla benim yavrularımı, benim çocuklarımı, benim milletimi, benim devletimi benim bayrağımı yok etmek istiyorlar.” diye konuştu.

“İşte bu millet buna fırsat vermedi İstanbul’da vermedi, Ankara'da vermedi, İzmir de vermedi bu devletin cumhur reisi olan Tayyip Erdoğan’ı bu maşalara teslim etmedi.” şeklinde konuşan Vekil Beyribey, “Kars’takiler de burada yığıldı emniyeti birilerine teslim etmedi bunu Türkiye Cumhuriyeti de bilecek bizler de bileceğiz torunlarımız da bilecek.” dedi.

Bütün partiler adına da açıklama yaptığını söyleyen Vekil Beyribey, “Bu işin partisi yok. Bayrağın partisi olmaz. Vatanın partisi olmaz. Milletin partisi olmaz. Hepimiz biriz, hepimiz beraberiz, hepimiz buralara geldik, hepimiz Türkiye’nin her köşesinde beraber olduk. Başbakanımız açıkladı peşinden Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı açıkladı, peşinden Cumhuriyet Halk Partisinin Genel Başkanı açıkladı, peşinden HDP’nin meclisteki törende imza koydular onlarda kınadılar.” ifadesini kullandı.

Vekil Beyribey daha sonra Şehitlerimiz için Fatiha okuyarak konuşmasını sonlandırdı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.