1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars ESOB’da üyelik durumu
Kars ESOB’da üyelik durumu

Kars ESOB’da üyelik durumu

Kars Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği’nde (KESOB) 2014 yılında 494 yeni üye kaydı yapılırken 259 üye de kayıt terki verdi.

A+A-

2014 yılının 10 aylık süresinde 494 yeni üyeyle birlikte sertifika alan girişimcilerin de yer aldığı toplamda 5 bin 500 kayıtlı üye bulunlamakta.

Oda Başkanı Adem Burulday, bu kayıtların yanı sıra kayıt dışı esnafın da bulunduğunu belirterek, “Bu kayıt dışı esnaflarla ilgili Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta ile görüştük. Ruhsatlarla ilgili bir çalışma yapıldığı taktirde kayıt dışı olanları kayıt altına alacağız. Geçtiğimiz günlerde 13 oda başkanımız ile birlikte Ankara’ya gittik ve Esnaf Şurasına katıldık. Esnaflarımızı ilgilendiren güzel görüşmeler gerçekleştirdik. Bağkur’lu olup da emeklisi dolmuş ama borcu olanlar SGK ile Halk Bankası arasında protokol imzalandı. Bu borçlar banka tarafından verilen kredi ile kapatılacak ve o esnaflarımız emekli olacak.” dedi.

Burulday ayrıca, AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan ile görüştüklerini de belirterek, “Özellikle sanayi sitesinin yolu ve altyapısı ile Mihralibey köprüsünün girişi, üniversite yolunun olmayışı konularını ele aldık. Esnaf için sosyal tesisler yapılması konusunda görüşme yaptık. Çamçavuş barajı konusunu da işledik. Neden henüz bitirilmediğini oda başkanları olarak sorduk. Sanayi sitesinin su problemini de dile getirdik. Çünkü sanayi sitesi esnafının en büyük sıkıntılarından biri oldu. Su sorununu acilen çözmemiz lazım. Bu konuyu belediye başkanımızla da görüştük, onlarda elinden geleni yapacaklarını söyledi.” riye konuştu.

Son günlerde bazı bankalarla yapmış oldukları protokol ile esnafa 3 ay ödemesiz kredi imkanları sağladıklarını ve esnafın bu kredilere müracaat edebileceklerini de belirten Burulday, “Kars esnafı kredilerle ayakta durmaya çalışıyorlar. Büyük sıkıntı yaşayan esnafımız umarım 2015 yılında bu sıkıntıları aşacaktır. Milletvekili Sayın Ahmet Arslan’la Antrepolar hakkında da görüştük. Depolamanın sanayi sitesinin bulunduğu bölgeye kurulacağını bizlere bildirdi” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.