1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars Ardahan Barosu 3’te 2 yaptı
Kars Ardahan Barosu 3’te 2 yaptı

Kars Ardahan Barosu 3’te 2 yaptı

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Eğitim Merkezi tarafından bu yıl 3’üncüsü düzenlenen Kurgusal Duruşma Yarışması Finali’nde Kars-Ardahan Bölge Barosu yine Türkiye 1’incisi oldu.

A+A-

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen ve 47 baronun katılımıyla 7 coğrafi bölgede eş zamanlı olarak gerçekleştirilen elemelerde bölge birinciliğini alan takımların yarıştığı Türkiye Barolar Birliği Stajyer Avukatlar Türkiye Kurgusal Duruşma Yarışması Finali’nde Kars-Ardahan Bölge Barosu’nun üst üste iki yıl Türkiye 1’incisi olması Kars’ta da büyük sevinç yarattı.

Ankara’da gerçekleştirilen yarışma sonunda birinciliği Kars Barosu alırken, İstanbul Barosu geçen yıl olduğu gibi bu yılda ikinci oldu. Yarışmanın üçüncülüğünü ise bu yıl Antalya Barosu’nun elinden Giresun Barosu aldı. Kars-Ardahan Bölge Barosu temsilcileri bugün Kars’a kazandıkları kupalarıyla dönüş yaptılar.

2 yıl üst üste Türkiye 1’inciliği elde eden Kars-Ardahan Bölge Barosu avukatları Kars Harakani Havalimanı’nda Kars-Ardahan Bölge Barosu Başkanı İbrahim Baştimar ve avukat arkadaşları tarafından çiçeklerle karşılandı.

Burada gazetecilere açıklamada bulunan Avukat Nesrin Çinan, “Kurgusal Duruşma Yarışması Finali’ne Kars-Ardahan Bölge Barosu’nu temsilen katıldık. Sıla Ural, Selda Dalgınlı ve ben asıldaydık. Eğitim koçlarımız ise Çiğdem Kadiroğulları ve Yakup Çağrı Arısoy’du. Bu yarışmada 2’nci kez Türkiye 1’inciliğini almış olmamız oldukça güzel. 7 bölgenin Türkiye 1’incileriyle yarıştık. İlk olarak Antalya Barosu ile yarıştık, yarı finalde Giresun Barosu ve finalde ise İstanbul Barosu ile yarıştık. Türkiye 1’inciliği bizim, 2’nci İstanbul Barosu, 3’üncü ise Giresun Barosu oldu. Yarışmanın birincilik ödülü olarak Fransa Strazburg’a Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ni ziyarete gideceğiz.” dedi.

Bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen ‘TBB Stajyer Avukatlar Türkiye Kurgusal Duruşması Yarışması’ yargının kurucu unsuru olan savunmanın temsilcisi avukatı, diğer kurucu unsurlar karar ve sav temsilcileri olan hakim ve savcı ile birlikte, hukuka ve etik kurallara uygun olarak gerçekleştirecekleri yargılama faaliyetine ve duruşmaya hazırlamayı amaçlayan yarışmada, Kars Ardahan Bölge Barosu adına Avukat Nesrin Çinan, Avukat Sıla Ural ve Avukat Selda Dalgınlı yer aldı. Ekip çalıştırıcıları ise geçen yılın yarışmacıları Avukat Çiğdem Kadıroğulları ve Avukatlar Yakup Çağrı Arısoy oldu.

Kars-Ardahan Bölge Barosu Başkanı İbrahim Baştimar ise; “Tablo ortada, gençlerimize gurur duyuyoruz. Herkesin özlemi olan adalette savunmayı temsilen arkadaşlarımız katıldı. Geçen sene de gururumuz oldular, bu yıl da çeşitli olumsuzluklara rağmen gittikleri yarışmada Türkiye 1’inciliğini aldılar. Kendilerine teşekkür ediyor, bu başarının sahiplerinin aile olarak Kars Ardahan Barosu’nun tüm bireylerinin, aynı zamanda yarışmaya katılıp sonradan hakim ve savcı olan arkadaşlarımızın, Kars Cumhuriyet Başsavcılığının ve Adalet Komisyonu’nun ve adliyede çalışan görevlilerin de emekleri vardır. Herkesi kutluyor, basın mensuplarımıza da ilgisinden dolayı teşekkür ediyoruz.” İfadelerini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.