1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kardeş Kavgası Yaratanlar
Kardeş Kavgası Yaratanlar

Kardeş Kavgası Yaratanlar

Mir Kasım Erdem : “Kardeş Kavgası Yaratanlar, Keyif İçerisinde”

A+A-

Hz. Muhammed’in hicretinin 10. Yılında veda haccı dönüşü Hz. Ali’yi taltif ettiği gün olarak anılan “Gadir-i Hum Bayramı” etkinliklerinde Kars Eh l-i Beyt Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Mir Kasım Erdem  günün anlamını belirtir bir konuşma yaptı. Erdem konuşmasında şunları söyledi:

“Gadir-i Hum  Hz. Muhammed efendimizin hazreti Ali’yi kendisinden sonra tayin etmesidir. Yani Alllah’tan aldığı emir üzere, kendisinden sonra, Müslümanların itilafa düşmemesi için imam tayin etmiştir. Denilmesinin sebebi ise o yerin etrafının yüksek ortasının çukur olmasındandır, Öyle ki insanlar etrafa oturduğu zaman, ortada konuşulanları duyulabiliyordu. İkinci bir özelliği ise kardeşlik günüdür. Peygamberimiz imam olarak insanlara tanıttıktan sonra, peygamber bir gün herkes birbiri ile kardeş olacaktır buyurmuş ve herkesi bir biri ile kardeş tayin etmiştir. Geriye kalan tek kişi imam Hz. Ali kenarda tek başına kala kalmıştır. Ali’nin hüznünü gören peygamberimiz Ali’ye hüznünün sebebini sorması üzerine Ali ‘ Ya Resulullah herkesi birileri ile kardeş ilan ettin beni neden kimseyle kardeş tayin etmedin ‘ demesi üzerine Allah’ın resulü  Ali’ye ‘ herkes dengi ile kardeş olur, ben seni kendim için kardeş tayin ettim ‘ der. Dolayısı ile bugün kardeşlik günüdür. Bugün bu yemeği tertip etmemizin sebepleri bunlardı. Özellikle bugünlerde maalesef dünyamızda çarkeden olayları endişe ile takip ediyoruz. Düşman iki kardeşi, Sünni ile şiayı birbirine düşman ederek keyif çatmaktadır. Ehli sünnet bizim kardeşimiz değil canımızdır özümüzdür. Ayetullah sistani ehlisünnet ülemasını kabul ettiğinde o mecliste şöyle dedi; onlar bizim kardeşimiz değil, onlar bizim özümüzdür. Kardeşlik bir adım daha ötededir ama özü olması kendisi olmak demektir canların bir yanması demektir.dolayısı ile bugünkü duamız şu olmalıdır “ Allah’ım öncelikle bu alevi bizim yurdumuzdan uzak tut. Hz Mehtinin gelişi ile bu alevin üzerine onun eliyle su serp. Oradaki durumu biz sadece medyadan takip ettiğimiz kadarıyla biliyoruz ancak orada acı çok daha vahim boyuttadır. “ dedi

“ Gadir-i Hum bayram etkinlikleri için organizasyonlar çoğalmaktadır. Bunda öncülük ediyor olmanın gururunu yaşıyoruz. Allah’a şükürler olsun ki herkesin bir şeyler yapmanın çabası içerisinde oldukları amacımıza ulaşmış olduğumuzun kanıtıdır. “ diye konuşan         Erdem,  etkinliklere emeği  geçen herkese teşekkür ederken yemeklerin şifa niyetine yenmesini telkin etti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.