1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. İmam Hatiplilerin Vicdanı Sessiz Kalmayacak
İmam Hatiplilerin Vicdanı Sessiz Kalmayacak

İmam Hatiplilerin Vicdanı Sessiz Kalmayacak

İmam Hatip Okulları Mezunları ve Mensupları Derneği (ÖNDER) Kars Şube Başkanı Doğan Yıldız, ÖNDER Genel Başkanı Dr. Hüseyin Korkut’un basın açıklamasını kamuoyuyla paylaştı.

A+A-

ÖNDER olarak bugüne kadar hep zulmün, haksızlığın karşısında durduk. Her zaman milletimizin vicdanının olduğu yerden ses verdik. Çünkü biz vicdanıyla muhasebesini yapanın Hak yoldan ayrılmadığını bilen bir ümmet olarak imam hatiplerde yetiştik. Bugün yine vicdanların haykırdığı yerden sesleniyor, Muhammed Mursi, değerli âlim Yusuf El Kardavi ve İhvanı Müslimin liderleri için verilen idam kararlarını kınıyoruz.

Biz Müslümanlar dünya hayatım geçici olarak görüyor, eceli takdir edenin Rabbimiz olduğuna inanıyoruz ki bu sebeple ölüm bizler için korkulacak bir durum değildir. Bizler için şehitlik ölümsüzlüktür. Peygambere komşu olmaktır. Unutmayalım ki dünya tarihinde nerede bir zulüm olduysa bu zulmü Gerçekleştirenler abad olmamışlardır ve bundan sonra da olmayacaklardır.

Bizler inanıyoruz ki mücadelemiz için dünya ve ahiret ayrımı yoktur. Sadece bir âlemden diğerine göçeriz ve yolumuza devam ederiz. Ve yine inanıyoruz ki Mısır halkının seçtiği lider Mursi’ye verilen bu haksız karar Allah'ın izniyle, bizlerin de desteğiyle uygulanamayacaktır. Mısırlı kardeşlerimizin bu zulme karşı mutedil tavrı vicdanlarda karşılığını bulacak ve Allah'ın yardımı ile önümüzdeki yıllar adaletin tecelli ettiği yeni dönemlere vesile olacaktır.

Bu idam kararlarına ÖNDER ve tüm imam hatipliler olarak sessiz kalmayacak ve uygulanmaması için dualarımızla, faaliyetlerimizle destek olacağız. Zulmün asla devam edemeyeceğine olan inancımızla tüm imam hatip camiası olarak halkımızla beraber Mısırlı kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Allah inananların yardımcısıdır. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.