1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. HDP-BDP IŞİD’i Kınadı
HDP-BDP IŞİD’i Kınadı

HDP-BDP IŞİD’i Kınadı

HDP-BDP Kars İl Örgütü, IŞİD’in Rojava, Şengal ve Maxmura dönük alçakça saldırılarına devam etmesini kınayan protestolu bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

A+A-

“IŞID çetelerinin vahşetini lanetliyoruz, Rojava, Sengal ve Maxmur direnişini selamlıyoruz” pankartı araksında at heykeli önünde bir araya gelen HDP-DBP Kars İl Örgütü adına hazırlanan basın açıklaması Turgut Taşkıran tarafından okundu.

Taşkıran okuduğu basın açıklamasında: “Din adı altında Kürtlere ve bütün halklara alçakça saldıran IŞID’in ulus devletlerden ve Türkiye’den her türlü lojistik destek aldığı bilinmektedir. Hatay da ortaya çıkan silah dolusu tırların insani yardım olmadığını artık çocuklar da biliyor. Musul’a bir günde elini kolunu sallaya sallaya girip Türkiye’nin konsolosluğunu ele geçirip Türkmenleri esir alması ve ardından Rojava’nın Kobani kantonuna ağır silahlarla saldırması da öyle tesadüfü değildir. Bu Kobani Şengal ve Maxmura saldırı planının bir parçasıydı. Nitekim komşularla sıfır sorun politikasının mimarı Ahmet Davutoğlu’nun ‘’IŞID’i Kızdırmayalım!’’ söylemi bize IŞID’in arkasında kimlerin olduğunu göstermektedir.  Dünyanın bütün istihbarat güçleri Ortadoğu da cirit artarken nasıl oluyor da kimse IŞID’in bu vahşi planını göremiyor. Çünkü bu sadece IŞID’in saldırısı değildir. Onun işbirlikçisi ve yönlendireni olan kapitalist modernite güçlerinin de Rojava devrimine saldırı planıdır. IŞID insanlıktan nasibini almayan alçakça saldıran bir çete piyondur. Halkımıza dönük alçakça saldırılarını gerçekleştiren çeteler şunu çok iyi bilmelidirler asla amaçlarına ulaşamayacaklar. Rojava direnişi nasıl parçalanamadıysa Şengal de parçalanamayacaktır. Rojava Şengal ve Kürdistan halkı IŞID çetelerine karşı tarihin en amansız mücadelesini vererek bu vahşeti parçalayacaktır. IŞID katlettiği her bir Kürdün kanında boğulacaktır. Kürd’ün ve Kürdistan da yaşayan halkların IŞID vahşetine karşı öfkesi her geçen gün artmaktadır ve bu öfke IŞID’in bütün çirkinliklerini ezip Kürdistan’a ve Ortadoğu’ya zafer getirecektir. Artık çete örgütlerine ve onun işbirlikçilerine karşı sabrımız kalmamıştır. Adeta sabır taşımız çatlamıştır. Ve bu öfkemiz bundan sonra dinmeyecek. Hatta artarak devam edecek” dedi. 

Kobani de YPG ve YPJ’nin kahramanca direnişi karşısında geri püskürtülen ve başarısızlığa uğrayan IŞID çete örgütü ve onun destekçileri bu sefer Şengal ve Maxmura saldırmaya başladı. Şengal’i ve Rojava sınırında bulunan Rabia kasabasını ele geçirmek isteyen çeteci örgüt bu alan üzerinden Rojavaya geçişlerini kolaylaştırmak istemektedir. Herkes şunu çok iyi bilmelidir eğer bu alanlar IŞID’in denetimine girerse Ortadoğu da sadece Kürtler değil bütün halklar zarar görecektir. Şengal Ezidi Kürtler ve bütün Kürdistan için kutsaldır. Qamışlo Amed Hewler ev Mahabad Kürt halkı için ne ise Şengal de odur. Bu yüzden Kürt halkının her anlamda ulusal birliği ve bütünlüğü sağlaması kadar Arapların Türkmenlerin ve bütün halkların da bu alçak saldırılar karşısında Kürt halkıyla ortaklaşması ve birlikte mücadele etmesi gerekir. KDP’nin tutumu ulusal birlik ve bütünlükten uzaktır. Eğer Barzani zamanında güvenlik önlemi alsaydı IŞID Ezidi Kürtlere ve Şengal’de yaşayan Türkmenlere saldıramazdı. KDP bu yönlü tutumunu Türkiye ve diğer egemen güçlerle olan ekonomik ve diplomatik ilişkilerini Kürt ulusal birliği ve Ortadoğu halklarının çıkarları doğrultusunda gözden geçirmelidir. Kürt ulusal birliği için çalışmalıdır. IŞID Kerküke saldırdığında ‘’gerekirse yine perşmerge olurum’’ diyen Barzani bugün Şengal için neden aynı tutum içerisine girmiyor? Ortak mücadele ve ulusal birlik halklar mozayiği olan Kürdistan’a ve Ortadoğu’ya onurlu barışı getirecektir. Filistinin Gazze’sinde yaşanan acı ile Kürdistan’ın Şengal’inde yaşanan acı ortaktır. Kürdistan’ın Gazze’si de Şengaldir. 

ŞİMDİ ŞENGAL DE YAŞANAN TAM BİR İNSANLIK DRAMIDIR

21. Yüzyılın en acı olaylarından biridir. Katliamdır. Felakettir. Teknolojinin ve üretimin en ileri olduğu çağımızda çocuklarımız yalnız silah ve bombalarla ölmüyor. Açlıktan ve susuzluktan ölüyor. Binlerce çocuk aileleri ile birlikte Şengal dağına sığındı ve yetmişi aşkın çocuk açlıktan ve susuzluktan öldü. Bir çoğu da ölümü bekliyor. Beşyüz kadın kaçırıldı ve onlarcası tecavüze uğradı. Çetelerin eline geçmek istemeyen onlarca kadın 38 Dersim isyanını hatırlatarak Besê’ler gibi kendi yaşamlarına son verdi. Bu Kürt kadınının özgürlük tutkusunun ifadesidir. Türk medyasının sessizliği karşısında Şengal bir isyan çığlığıdır. On bini aşkın Kürt ve Türkmen Şengal de ortak acıyı paylaşıyor. IŞID ne Kürt dinliyor ne Tükmen. Şengal Maxmur ve Rojava da katledilen her Kürt’ten Erdoğan ve onun hükümeti sorumludur. “

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.