1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Hayrat TIR’ı Yola Çıktı
Hayrat TIR’ı Yola Çıktı

Hayrat TIR’ı Yola Çıktı

Hayrat İnsani Yardım Suriye TIR’ı Yola Çıktı...

A+A-

Hayrat İnsani Yardım Kars Şubesince Suriye’de zorluk ve sıkıntı çeken Müslümanların içerisinde bulundukları kötü şartlar ve yaşam şartlarını iyileştirmek için başlatılan yardım kampanyaları sonucunda toplanan yardımlar Suriye’ye gönderildi.

Hayrat İnsani Yardım Kars şubesi sorumlusu Metin Sarar ve gönüllü ekip tarafından yaklaşık bir aydır toplanmaya başlanılan yetişkin, çocuk ve bayan giyim, kuşam, battaniye, halı ve vb eşyalar tasnif, paketleme ve etiketlenme işlemlerinden sonra TIR’a yüklenerek dualar işleğinde Erzincan’a oradan ise Suriye’ye ulaştırılmak üzere gönderildi.

Hayrat Vakfı Kars temsilcisi Hüsnü Çelik’in Suriye’ye gönderilmek üzere hazırlanan TIR’ın önünde yaptığı dua da savaş ve zulüm altında açlık, yokluk ve sıkıntılar çeken Suriyeli Müslümanları unutmadı. Çelik yaptığı duada; bir an önce savaşın bitip, ölümlerin son bulup, yurdundan başka ülkelere iltica eden ve mülteci durumuna düşen mazlum ve mağdur halkın ülkelerine ve memleketlerine dönmelerini yüce ALLAH’tan niyaz etti.

Kars Şubesi Gönüllü yetkilisi Metin Sarar ise, “Suriye için hazırlanan yardım TIR, yardımlarını esirgemeyen ve oradaki Müslüman kardeşlerimizin acılarını dindirmek için katkı sağlayan bütün halkımıza teşekkür etti. Yerine ulaştırılan yardımlar sayesinde oradaki kardeşlerimizin bir nebzede olsa sıkıntıları giderilmiş olacak. Bizlerde Müslüman kardeşlerimize karşı bir nebze yardım etmenin verdiği huzuru vicdanımızda hissetmiş olacağız.” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.