1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Güçlü Kadın Güvenilir Gıda
Güçlü Kadın Güvenilir Gıda

Güçlü Kadın Güvenilir Gıda

Güçlü Kadın Güvenilir Gıda Sürdürülebilir Kalkınma...

A+A-

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) ortaklığında yürütülen cinsiyete duyarlı tarımsal yayım hizmetleri konusunda ulusal kapasiteyi geliştirmeyi hedefleyen “Güçlü Kadın, Güvenilir Gıda ve Sürdürülebilir Kalkınma” teması kapsamında, “Sürdürülebilir Kırsal Kalkınma için Toplumsal Cinsiyet Bakış Açısı ile Kırsaldaki Kadınların Sosyo-ekonomik Yönden Kapasitelerinin Geliştirilmesi Projesi’ne seçilen üç ilden birisi de Kars oldu. Kars Gıda,Tarım ve Hayvancılık Müdürü Dr. Hüseyin Düzgün ve proje ekibi gerçekleştirilecek bu proje ile bölge ve Kars kadınları için önemli adımlar atılacak olan Ankara’daki çalıştaya katıldı.

Proje açılış toplantısına” TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyon Başkanı A. Sibel Gönül, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Dr.Nihat Pakdil, Azerbaycan Büyükelçiliği temsilcisi Dr. Vasif Aliyev, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü Orta Asya Bölge Ofisi Temsilcisi (FAO-SEC) adına Thomasz Lonc, Kars Milletvekili Ahmet Aslan, Eğitim Yayım ve Yayınlar Daire Başkanı Halil İbrahim Gül katıldı. Kars İl Müdürü Dr. Hüseyin Düzgün, Antalya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Dallı ile Kastamonu İl Müdürü Osman Yaman’ın da katıldığı açılışta projenin pilot illeri Kars, Kastamonu ve Antalya temsilcileri, çiftçi kadın temsilcileri ve akademisyenler de yer aldı.

Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanı Halil İbrahim Gül açılış konuşmasında “Proje kapsamında, sürdürülebilir kırsal kalkınmada önemli olan kırsalda yaşayan kadınlarımızın bilgi, beceri, özgüvenlerinin arttırılması yolu ile sosyo-ekonomik yönden güçlendirilmesinin sağlanması; tüm bunların sonucunda gıda güvenliği ve geçim kaynaklarının iyileştirilmesinin hedeflenmekte olduğunu” ifade etti. Ardından pilot illerin kadın çiftçileri adına Kars temsilcisi Esma Yurdagül, Kastamonu temsilcisi Emine Değirmenci, Antalya temsilcisi Cennet EKİM duygularını dile getirdi

FAO, SEC temsilcisi Tomasz Lonc ise projenin sosyo-ekonomik kalkınmayı güçlendirmeyi, kadın için gelir kaynağı oluşturmayı ve kırsal alanda gıda güvenliğinin sağlanmasının amaçlandığını belirtti.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Dr. Nihat Pakdil, “Kırsaldaki Kadınların Sosyo-Ekonomik Yönden Kapasitelerinin Geliştirilmesi Projesi, yerelde cinsiyet duyarlı yayım hizmetlerinin geliştirilmesine, yaygınlaştırılmasına, kadınların güçlenmelerine ve tarımsal-hayvansal üretimin verimliliğini arttırmaya katkıda bulunacağına işaret ederek 2 yıl sürecek proje tamamlandığında, Türkiye ve Azerbaycan’ın ulusal yayım hizmetleri, cinsiyet duyarlı yayım hizmetlerine yönelik katılımcı ve sürdürülebilir bir modele sahip olacağını ifade etti.

Kars milletvekili Ahmet Aslan’ın projeden duyduğu memnuniyeti dile getiren konuşmasından sonra, TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı Sibel Gönül de kırsal alanda toplumsal cinsiyet eşitliği için bölgedeki kadınların ekonomiye entegre edilmesi gerektiğini ifade ederek “Kırsal alanda yaşayan kadınların sorunlarına çözüm bulmak komisyonumuzun ve hükümetimizin öncelikli alanlarındandır” dedi.

Öğleden sonraki oturumda seçilen proje illeri, illerindeki kırsalda kadın çiftçilerin mevcut durum ve ihtiyaçlarına yönelik yapılabilecek çalışmalarla ilgili grup çalışması ile katılımcı kurum ve kuruluşların projeye yönelik görüşleri alınarak kapanış gerçekleştirildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.