1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. GGK, MHP adayı ve Başkan Karaçanta’yı ağırladı
GGK, MHP adayı ve Başkan Karaçanta’yı ağırladı

GGK, MHP adayı ve Başkan Karaçanta’yı ağırladı

Kars Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Genç Girişimciler Kurulu (GGK) başkan ve üyeleri “Gençlik Kentine Sahip Çıkıyor” sloganıyla başlattığı adaylarla buluşma programının ikincisini MHP ile sürdürdü.

A+A-

GGK’nın tüm partilere yaptığı üzerine ikinci ziyareti gerçekleştiren MHP Milletvekili Adayı Taner Gökçek ve Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, GGK Başkanı İbrahim Çantay ve yönetim kurulu üyelerinin sorularını cevapladılar.

BİZLER BU ŞEHRİN HİZMETKARIYIZ

GGK Başkanı İbrahim Çantay ve yönetim kurulu üyelerinin kendilerini tanıtmasından sonra bur konuşma yapan Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, “Bizler bu şehrin hizmetkarıyız ve bu şehre hizmet edeceğiz. Sizin gibi, benim gibi bir yerlerde olanlar hizmetkar olduklarını bilmek zorundalar. Hizmetkarlığı da yapabilmemiz için bizim birlik ve dayanışma içinde olmamız lazım. Bizim de belediye olarak yapmamız gereken ne varsa her şekilde yanlarında olacağım. Hepsini de tanıyorum hepsi de bizim yiyenimiz canımız, ciğerimiz. Ve gözlerinde hep parıltı görüyorum dolayısıyla bizler de onlara destek vermek zorundayız. Sizin dediğiniz etnik kimlik yarası maalesef gerçektir ve Kars’ın kanayan yarasıdır. Bu kanayan yarayı biz bir nebzede olsa yerel seçimlerde körelttik. Biz çünkü birlik ve beraberliği bir yerde yakaladık. Ben etnik, kimlik ayrımı yapan insanların asla bir yere varamayacağını bilen adamım. Böyle birileri varsa kesinlikle sonları yalnızlıktır. Başarılı olmak için kesinlikle birlik ve beraberlik içinde olmamız lazım insanları etnik kimlikleriyle bir kenara çıkarırsak çıkaran insan yalnız kalır. Biz bunu yerel seçimde gördük, yaşadık ve kırdık.” dedi.

EĞER BATARSAK HEPİMİZ BATARIZ

Karaçanta konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Ben bunu burada çok açıklıkla ifade ediyorum ki Kars’ta oyunu almadığım insan kalmadı. Herkesin oyunu hepten almadım ama her etnik yapıya sahip hemşerimin oyunu aldım. Bu bizim partimizin bakışıdır. Milliyetçi Hareket partisine dışarıdan bakıldığında belki faşisttir ama öyle değil bu bizim partimizin bakışıdır ve benim bakışımdır. Aynı şeyi vekilimde de görüyorum o yüzden kırılmaz diye bir şey yok kırılır. Eğer batarsak hepimiz batarız. Bunu siz kıracaksınız, biz kıracağız hep birlikte kıracağız. Bize adam lazım, bize bu şehre hizmetkar lazım. Yoksa etnik kimlik ayrımı yapıp Ankara’ya gittiğinde de bizi unutacak insan lazım değil. Belediye örnek, çalışanlar örnek geldikten sonra benden önceki belediye başkanlarının yaptıkları hizmetlerden dolayı onları kutluyorum ama insanlara etnik ayrım yaparak efendim falan kişi almıştı bu benim adamım değil diyerek insanları işlerinden etmişlerdir. Biz bunu yapmadık, yapmayacağım da. Yapana da şiddetle karşıyım bu nedir bu bizim aramızda olan dayanışmanın başlangıcıdır. Eğer sizlerde destek verirseniz bunu genele yayıp genel de biz bu sorunu çözmüş oluruz. Gelecek seçimde yok Azeri milletvekili olacak yok başka yerden gelecek böyle bir şey yok. Bizim sıkıntımız bu değil, yok öyle bir şey; biz adamız.”

BELEDİYE’YE PRESTİJ KAZANDIRDIK

Bir GGK üyesinin “Siz belediyeyi aldıktan sonra AK Parti özel idareden paraları çekmiş peki siz bunlarla nasıl başa çıkacaksınız?” sorusu üzerine ise Başkan Karaçanta şunları söyledi:

“5 yıl bu şehri iktidar partisi yönetmiş. İşte geldik haline bakın şehrin. Biz geldikten sonra bu prestiji kaybolmuş olan belediyeyi herkesin saygı duyduğu belediye haline getirmeyi başardık. Ben geldiğim de inanın bir tane kaşık alacak durumumuz bile yoktu. İlk çelmeyi bize aşıklar bayramında taktılar. Hem de onların belediye başkanının yaptığı proje katıldı ben geldim diye. Doğrudur ama biz yapmadık. Belediye eğer muhasebeyi iyi yönlendirebilirse, ekonomiyi kendi elinde tutabilirse hizmette sıkıntı olmaz. Belediyenin en büyük gelirleri su gelirleridir. Tabela vergileridir, hademe pazarlarından alınan harçlardır. Yani gelir var yeter ki tahsilat olsun. Yeter ki siz borcunuzu ödeyin belediyeye su faturasını ödeyeyim de bana hizmet geldin insan bu kafada olsun. Çünkü belediyeler lider bankasından aldıkları destek dışında başka hiçbir yeren destek almıyor. Hani diyorlar ya iktidar partilerini belediyelere verin de hizmet gelsin inanmayın arkadaşlar yok öyle bir şey. Vallah da yalan, billah da yalan, tillah da yalan.”

İNSANIMIZIN HAK ETMEDİĞİ YAŞAM KOŞULUYLA KARŞI KARŞIYA BIRAKILDIĞINI GÖRÜNCE UTANIYORUM

Bir başka GGK üyesinin, “İktidar diye koltuğa oturanların hepsi kendi ceplerini düşünüyor.” demesi üzerine Başkan Karaçanta şu ifadeleri kullandı:

“Ben zaman zaman belediye meclis üyelerimizi de yanımıza alaraktan mahalleleri dolaşıyorum. Mahalle muhtarını yanıma alarak sokak sokak dolaşıyorum. 54 yaşındayım ben utanıyorum. İnsanımızın hak etmediği yaşam koşuluyla karşı karşıya bırakılmasından utanıyorum. O sokaklar da insan mı yaşıyor dersiniz. İşte size iktidar partisinin yönettiği 15 yıllık belediye. Yapılmadı ama bu yılda 10.’sunu inşallah beraber yapacağız aşıklar bayramının. Çünkü bir şehrin bazı değerleri vardır aşıklık geleneği de Kars’ta bunlardan bir tanesidir. 9.’sunu yaptığımız bu aşıklar bayramını ben ulusal olarak 3 gün bu şehri naklen yayın yaptırdık. Ben isterdim ki diğerlerinde olduğu gibi 9.’sunda da hükümetin desteğini alsaydı. Ama takıldık bu tür şeyler çok önemli şeyler değil. Aşamayacağımız hiçbir şey yoktur yeter ki destek olalım birbirimize.”

HEPİMİZ KARDEŞİZ

GGK üyelerinin, “Başkanım sadece seçimden seçime ortaya çıkan bir durum, sizi kimsenin istememesinden değil, kendisinin kazanamama endişesidir. Yoksa burada herkes kardeş, kimsenin çekemediği, istemediği hal yok. O gelen, geçmişten gelen Azeri ailesi ben geçmişten gelen Kürt ailesiyim. Biz sordular inşaatta çalışırken İbrahim’le kardeş misiniz diye ben dedim ki anne baba ayrı kardeşimdir. Aynısını İbrahim’e sordu o da aynısını söyledi yani biz bunu diyebiliyoruz.” sözlerine üzerine de Başkan karaçanta şu açıklamalarda bulundu:

TOKİ MESELESİ

“Bu konutlarla ilgili kura çekilecekti. Bugün biz konut daire başkanlığına 640 kişinin listesini gönderdik. Bir baktık bir haber geldi ‘246 tanesini kuraya sokacağız, diğerlerini sokmayacağız. İşte 246 tanesi ilk etaptadır her ne kadar sözleşme de yapsak diğerlerini 2. etaba alacağız.’ dediler. Bende dedim ki ben böyle bir şeyi kabul etmiyorum. Yani sen 246’sına vereceksin diğerlerini mağdur edeceksin ben de belediye başkanı olarak bunu kabulleneceğim. Yok öyle bir şey, dedim ki gelin de bir burada ki insanları yaşamına bakın. Gerçekten insanın yaşamayacağı bir ortamda yaşanıyor. O sırada buraya gelselerdi ben bas bas bağıracaktım ve kuraya da katılmayacaktım. O sırada bizim milletvekili adayımız ve AKP’nin milletvekili adayı arkadaşımızla benimle hemfikir olduğunu söyledi ve bunun için bizzat TOKİ‘ye gitti. Daha sonra beni aradılar ki ‘işte sizin dediğiniz şekilde olacak’ dediler. Ben bunu niye söyledim konu Karslıysa, AKP milletvekili, MHP milletvekili, BDP milletvekili konu olmamalı. Ben gittim TOKİ’ye dedim ki ben yaptım olacak mantığıyla olan şeyleri ben kabul etmem. Başbakan o halde gelip bir defa daha görseydi ikinci ucube derdi belki. Çünkü arkada çok önemli tarihi eserler vardı, tabyalar vardı. 2. etapta da Kars kalesinin eteğinde aynı şey yapılacağından dedim ki eğer aynı şeyi yaparsanız ben yokum. O yüzden yağacağınız projeyi tekrar gözden geçireceksiniz ve o görüntüyü bozmadan çok katlı değil 2-3 katlı villa tipi evler yapın yapacaksanız. Ben niye bunu dedim kendimi övmek için demedim mesele bizim için Kars ise bunun MHP, CHP, AKP’lisi olmamalı. Taner Gökçek de böyle bir yapıya sahip ve ondan dolayı onların bunun elinden kurtuluşu yok. İstersek yapabiliriz yani bunu anlatmaya çalışıyorum. Diyoruz ki seçildiğini zaman kimliğinizi çıkarın ve ben Karslıyım diyin. Gerisi boştur. Şimdi ben partinin değil Karsın milletvekiliyim, benim yaptığım yoldan sadece Milliyetçi Hareket Partisinin insanları mı geçecek.”

GÖKÇEK: EN YÜKSEK OYU ALACAĞIM ÇÜNKÜ BEN IRKÇILIK VE MEZHEPÇİLİK YAPMIYORUM

MHP Kars Milletvekili Adayı Taner Gökçek de, “En önemli şey her zaman sivil toplum örgütleridir ben hep bunu söylerim. Eğer bir şehirde sivil toplum örgütleri iyi çalışırsa o şehir zaten kalkınır.” dedi.

Gökçek daha sonra şunları söyledi:

“Milletvekili olursam telefonumda kapımda her zaman sizlere açık her zaman sizlerin emrinde olacağım. Ben Milliyetçi Hareket Partisinden en yüksek oyu alacağım niye alacağım çünkü ben ırkçılık ve mezhepçilik yapmıyorum, bunun için alacağım. Diğer partiler için bunu söyleyebilirsin ama bizim pati için söyleyemezsin. Bizim patide mücadele vererek bir yerlere geliyorsunuz. Ben eğer ki iki senelik MHP’li olsam ve gelip milletvekili adayı olsam o zaman senin dediğin doğru. Ama senin sülalen beni 15 yaşımdan beri tanır. Ben bu şehirde kavga vermişim ideolojim için, kavgam için. 2-3 senelik bir Milliyetçi Hareket partisinin mensubu olsam senin dediğine %100 katılıyorum haklısın. Ama bizim partide bir mücadele verirsiniz ve bu mücadele ilerde takdir görür. Ben 15 yaşımdan beri buradayım ideolojim için değiştirmediğim lise kalmadı, parklarda yattım kavga verdim ve Milliyetçi Hareket Partisinin en üst düzeyine geldim, yönetici oldum. Şimdi de merkez disiplin kurulu üyesiyim. Genel merkez de merkez kurulum üyesiydim. Türkiye de MHP’yi yöneten 50 kişiden biriydim.”

BEN KARSLIYIM VE HERKES BENİM GÖZÜMDE AYNIDIR

Gökçek, tek amaçlarının Kars’a hizmet olduğunu belirterek, “Ben çok mücadele verdiğim için ve ben de Kars’ı istediğim için partimde beni buraya aday gösterdi. Sistemden dolayı değil ben zaten bu duruma karşıyım. Buraya geldiğimden beri de bütün basın mensubu arkadaşlar da bilir hiçbir şekilde bulamazsınız, bulun hemen istifa ederim. Ben Karslıyım ve herkes benim gözümde aynıdır. Kim kendini Terekeme hissediyorsa ben o kadar Terekemeyim, kim kendini Yerli hissediyorsa ben o kadar Yerliyim. Kim bende ne hissediyorsa ben o kadar Kürdüm ve o kadar Azeri’yim. Hepsi benim kardeşimdir ben de mücadelemi önce gençler için sonra da memleketim için sonuna kadar vereceğim. Mezhep üzerinden siyaset yapanlar alçaktır. Ben yaparsam bende alçağım ama ben bunu yapmayacağım. Çünkü ben belediye başkanım gibi milletvekili seçildiğim anda rozetimi atıp Kars’ın milletvekili olacağım. Bizi bölmeye çalışıyorlar biz buna izin vermeyeceğiz şahsım olarak tek de kalsam mücadele edeceğim. Şu anda Kars’ın ekonomik sıkıntısını Kars’ta yaşayan herkes yaşıyor mu?

Ama ekonomi canlı olursa bakın ne güzel her yerden insanlar bir araya gelmişsiniz burada kardeşçe bu birliği ayakta tutmaya, ileriye götürmeye çalışıyorsunuz. Ben de öyleyim tekrar söylüyorum; hepimiz kardeşiz. Ben Türk’üm hiç kimseyi de ayırt etmiyorum edenleri de kınıyorum, alçaklık ediyorlar. Bu şehre yazık ediyorlar amacımız sadece Kars olmalı, Kars’ı kalkındırmak olmalı.” diye konuştu,

KARS’TAN MECLİSE GİDENLER KARS İLİ EL ELE VERECEK MİSİNİZ?

GGK Başkanı İbrahim Çantay ise şöyle konuştu:

“3 tane vekil ayrı partilerden de seçilebilirsiniz bizim için parti önemli değildir. Sizin üçünüz bölgesel anlamda şehrin kalkınması anlamında biz burada yaşanlar olarak ihracatta en son sıradayız. İşsizliklerde en son sıradayız, istihdamda en sondayız her anlamda Türkiye de en arka sıradayız. Gayri menkul hasılatlardan mahrumuz bu anlamda bölgede diğer aday olan partili arkadaşlarla beraber Kars için çalışacak mısınız? Burada ki her arkadaşın farklı görüşü var biz her çiçekten bir dal aldık ve burada birleştik. Bizim hiçbir zaman her hangi bir ön yargımız olmayacak sizlere karşı istediğimiz sizler de aynı beraberliği gösterecek misiniz?

Taner bey sizde bizim kurulumuzun üyesisiniz bizim kurulumuz en güçlü kuruldur. Eğer seçilir giderseniz burada başkanım da şahittir biz başkanımla el eleğiz zaten siz ve diğer vekiller de seçilip gittiğiniz de bizler de sizleri el ele görmek istiyoruz.” diye sordu.

ERZURUM BİZİM SELİM GİBİYDİ

Çantay’ın sorusu üzerine Gökçek konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Ben küçükken Erzurum’a giderdim Ankara’ya giderken Erzurum’dan geçerdik yemin ederim siz bilmezsiniz büyükleriniz bilir Erzurum bizim Selim gibiydi. Erzurum olmuş bizim yörenin Paris’i. Diyelim ki bana nasip oldu AKP milletvekiline nasip oldu ve HDP milletvekili arkadaşımıza nasip oldu. Ben önce ikisiyle de görüşürüm şehrimizi, gençlerimizi, ekonomimizi nasıl kalkındırırız, Kars’a nasıl katkımız olur. Bunlardan biri yan çizdiğinde ben gelir huzurunuzda basını da çağırıp derim ki ben bu milletvekilini çağırdım o gelmedi. Diyelim ki seçildik Ankara’ya gideriz yeminimizi ederiz sonra onlara derim ki gelin Kars’a gidelim. Ben geçmişte dar gelirli bir aileden geldim çok yoksulluk çektim ama şimdi 3 tane kızım var 3’ü de özel üniversitede okuyor ikisi toplu da biri de ufuk üniversitesinde okuyor. bazı insanlar vardır Türkiye’nin 81 ilinde siyaset yaparlar maaşları için siyaset yaparlar. Ben şehrim için siyaset yapmaya gövdemi taşın altına koydum. Kendimi memleketime adadığımı bilin istiyorum. Birileri etiket peşinde ama benim o etikete ihtiyacım yok. Benim işim nedeniyle arkadaşlar geldi gördü benime etikete de ihtiyacım yok. Çünkü bakanından, genel merkezine kadar hepsi benim mağazamdan geçer. Buna cumhurbaşkanı, başbakan da dahil. Ona da ihtiyacım yok hakikaten şehrim için elimi değil gövdemi koydum ben taşın altına. Çünkü ben bu şehirden gittim herkesin burada ki gençlerin ne çektiğini biliyorum. Rabbim bizim önümüzü açtı bizde elimizden geleni yaparak bu şehre olan vefa borcumuzu ödemek zorundayız. Çünkü başka yerde sorduklarında nerelisin diye gururla Karslıyız diyoruz. 3 partiden birer tane milletvekili çıksa biz orada birbirimizle görüşmezsek bu şehir için neler yaparız diye bir araya gelemezsek zaten bunları konuşmanın hiçbir anlamı yok. Burayı sizden daha iyi bilen var mı arkadaş. Biz diyelim ki seçildik geliriz hep beraber burada arkadaşlar gençler için ne yapalım deriz sizler de şunu yapalım dersiniz yapılırsa yapılır ve Kars’a da faydası olur.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.