1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Gelir getirici üretime yönelik kurslar
Gelir getirici üretime yönelik kurslar

Gelir getirici üretime yönelik kurslar

Kars Susuz Hayat Boyu Öğrenme, Halk Eğitimi Planlama ve İşbirliği Komisyonu 2014 yılı ilk toplantısı Halk Eğitim Merkezi toplantı salonunda, İlçe Kaymakamı Musa Evin başkanlığında yapıldı.

A+A-

İlçe Hayat Boyu Öğrenme, Halk Eğitimi Planlama ve İşbirliği Komisyonu; İlçedeki resmi, özel ve sivil toplum kuruluşları ile hayat boyu öğrenme kapsamında yaygın eğitim ihtiyaçlarının belirlenmesi, planlanması, ortaya çıkan güçlüklerin değerlendirilmesi, koordinasyonun sağlanması açısından ilçe genelinde yapılabilecek çalışmaları değerlendirdi. Yapılacak çalışmaların bir an önce uygulamaya konulması yönünde kararlar alındı.

Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından ilçe genelinde 2013-2014 Eğitim öğretim yılında açılan Mesleki ve Teknik Kurslar, Genel Kurslar ve Okuma yazma kursları değerlendirildi.

İlçe Kaymakamı Musa Evin, yöresel özellik ve ihtiyaçlara göre eğitim, öğretim, istihdam ve pazarlamaya yönelik çalışmalar ile nitelikli iş gücünün yetiştirilmesi için mesleki ve teknik kursların açılması gerektiğini belirtti. İlçemizdeki tüm köylerde Halk Eğitim Merkezinin alan taramaları yaparak başta bayanlara yönelik kurslar olmak üzere, Arıcılık ve bir zamanlar Cilavuz’ la özdeşleşmiş patates gibi ihtiyaç duyulan ve gelir getirici üretime yönelik konulardaki kursların açılması gerektiğini vurguladı. İlçe Tarım Müdürü Atilla Başkurt İlçe Tarım Müdürlüğü ile işbirliği yapılarak tarıma yönelik kurslar açılmasının faydalı olacağını dile getirdi. Toplantı görüş ve önerilerin dile getirilmesinin ardından sona erdi.

Toplantıya Belediye başkanı Murat Uray, Emniyet Amiri  M. Cüneyt Yörükoğlu,  İlçe Milli Eğitim Müdür Rıza Uray, İlçe Tarım Müdürü Atilla Başkurt, İlçe Özel İdare Müdürü Fatma Kafkaslı, Sağlık Grup Başkanı Dr. Kubilay Aktaş, İlçe Müftüsü Yusuf Bektaş, Milli Eğitim Şube Müdürü Bayram Canlı,  Okul müdürleri, Mahalle muhtarları ve sivil toplum kuruluşları(STK)temsilcileri katıldı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.