1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Erdem’in Muharrem Ayı Mesajı
Erdem’in Muharrem Ayı Mesajı

Erdem’in Muharrem Ayı Mesajı

Kars Caferilerinin Dini Lideri, Merkez Ehlibeyt Işıklı Cami Alimi Seyyid Ahmet Erdem, Muharrem Ayı’nın Girişi nedeniyle bir mesaj yayınladı.

A+A-

“Peygamberimizin buyurduğu gibi “Hüseyin Kurtulu gemisi ve Hidayet Meşalesidir.”biz Müslümanlarında Kerbela bayrağı altnda birleşmemiz gerekir” diyen Erdem, mesajında:

“Muharrem Ayı, hüzün ve matem ayıdır. Bu ay, Hürriyet ve Özgürlüklerinden ödün vermeyenlerin zulme karşı canları pahasına direniş ayıdır, Hz. Hüseyin zulme baş eğmeyenlerin meşalesidir. Bu ay’da islamın kalbine hançer saplanmıştır. Bu ay İslam Peygamberinin güllerinin Aşura günü eşkiyalar tarafından soldurulduğu aydır.

Hz, Hüseyin Ceddi Resulullah gibi evrensen ve alemlerin ortak değeridir. Dolayısıyla mazlumuyetin ve şanlı direnişin milliyeti olmadığı gibi hz.Hüseyin de Emevi zorbalığı karşısında şanlı direnişi sadece Ehlibeyt sevdalıları olan Caferilerin  değil,bütün İslam aleminin hatta bütün insanlığın ortak değeridir.” ifadelerini kullandı.

Erdem daha sonra mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Bu değerleri unutmamak, unutturmamak, yaşamak ve yaşatmak ta bizlerin görevi değil midir?

Bu matemi yaşarken dikkat edeceğimiz önemli hususlar da göz ardı edilmemelidir. Bu hususları sıralamak istersek;

Müslümanların ortak matemi olan muharrem ayında, bizlerin de ortak sorumluluğumuz vardır ve her birimiz bir birimize karşı sorumluluklarımızı yerine getirmeliyiz ki kerbela’nın ruhuna uygun hareket etmiş olalım. Aşura’nın Mesajı  Kardeşlik,iman ve akide mesajıdır.

İslami kardeşliği pekiştirmek, insanların aşura sancağı altında bir birlerine karşı muhabbetve kardeşlik, ayrılıklara ve fitnecilere prim vermemek, insanları inançlarından dolayı ve her kesi inancıyla birlikte sevmeyi ve saymayı ötekileştirmenin ne büyük tahribata yol  açacağını ayan beyan ortaya koyan ve  Bütün Müslümanların bu günde birbirine daha sıkı sarılması, İslam’ın ortak değeri Peygamber (s.a.a) ve onun emaneti Ehl-i Beyt’in kurtuluş gemisine binilmesi gereken gündür.

Kerbela’da Şehid olan Hz.Hüseyin’in Şiarı fitne çıkarmak ve iktidar kavgası değildi,onun yolu Ceddi Resulun ve Babası Aliyyel Mürtezanın Yoludur.yani hz.Hüseynin inkilabı  “Öldüren değil, “Yaşatan” bir inkilap”tı..kerbela yolculuğu boyunca önünü kesen düşmanlarından bile suyu esiremeyen, Kendisine onca zulmü reva görenlere dahi son anına kadar nasihat ederek doğru yola çağırması bunun en büyük delilidir.

Bütün yaranı şehit edildikten ve yapayalnız kaldıktan sonra bile, karşısındakilere doğru olanı göstermek için çırpınıyordu. Katillerine bile hidayet olunmaları için dua ederdi. Kerbela ve kufe yol ayrımında önünü keserek kerbela’ya gelmesine sebep olan ve Son gün tevbe eden Hür b. Riyahi bunun en güzel örneğidir…

Kerbela’nın Bu düşüncesinin mutlaka anlaşılması ve hayata geçirilmesine en çok ihtiyaç duyduğumuz günlerdeyiz…

Muharrem Ayı ve Aşura, inşallah bu mantığın en iyi şekilde anlaşılıp yaşatılmasına vesile olur…”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.