1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. En çok kitap okuyanlar ödüllendirildi
En çok kitap okuyanlar ödüllendirildi

En çok kitap okuyanlar ödüllendirildi

En çok kitap okuyanlar ödüllendirildi...

A+A-

Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen ““Yıldızlar Kaybolmasın 3” isimli SODES projesine kayıtlı kursiyerlerin motivasyonunu artırmak, gelecek adına daha sağlıklı bireyler yetiştirmek ve bu bireyleri olumsuz çevre etkilerinden uzaklaştırmak amacıyla 27 Eylül 2014-27 Kasım 2014 tarihleri arasında kitap okuma yarışması düzenlendi. Milli Eğitim müdürlüğü tarafından oluşturulan kurula sunmak üzere kursiyerler okudukları kitapların özetini çıkararak proje ofisine teslim etti. Kurulun değerlendirmesi sonucunda en fazla kitap okuyan ilk 10 ve en iyi özet çıkartan ilk 3 kişi belirlendi. Düzenlenen yarışmaya 200 kursiyer katıldı ve bu kursiyerler toplam 20 bin sayfalık 450 kitap okudular.

Yarışma sonucunda dereceye giren kursiyerlere 1 adet dizüstü bilgisayar, 5 adet tablet, 3 adet fotoğraf makinesi ve 3 adet MP4 olmak üzere toplam 13 hediyenin dağıtılması için İl Halk Kütüphanesi salonunda tören düzenlendi.

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlayan törene Emniyet Müdürü Ercan Çakmak, yardımcısı İbrahim Çapan, Kütüphane Müdiresi Mehtap Çantay, SODES projesi emektarları, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Burada bir konuşma yapan Emniyet Müdürü Ercan Çakmak, Türkiye’nin daha ilerilere gidebilmesi için okuyan nesle ihtiyaç olduğunu belirterek, “Emniyet Müdürlüğümüzün hazırlamış olduğu proje güzel ve anlamlı bir SODES projesidir. Burada bulunmanızdan dolayı ben çok memnunum. Çünkü kitap, bizim kişisel gelişimimizi sağlayan en önemli etkenlerden biridir. Kitap bilgi dağarcığımızı genişletir, hafızamızı genişletir, hayal gücümüzü geliştirir, daha iyi konuşmamız için kelime dağarcığımızı büyütür. Onun için kitap okumak çok önemli. Eğer biz Türkiye’nin geleceğini sağlıklı nesillere bırakmak istiyorsak mutlaka kitap okuyan bir nesil yetiştirmek zorundayız.” dedi.

Tüm bunlara rağmen Türkiye’de kitap okuma oranın az olduğunu belirten Çakmak, “Ama maalesef biz kitap okumayı sevmiyoruz. Japonya’da bir insan yılda 25 kitap okuyor, İsveç’te bir insan 10 kitap, Fransa’da ise bir insan 7 kitap okuyor. Türkiye’de ise 6 kişi yılda bir kitap okuyor. Eğer bir Türkiye’yi seviyorsak ve Türkiye’nin geleceğini düşünüyorsak kitap okumamız lazım.” diye konuştu.

Konuşmanın ardından ödüllerin dağıtımına geçildi. En fazla kitap okuyarak 1. olan Muhammet Yıldırım 3413 sayfaya tekabül eden 45 kitap, 2. olan Rıdvan Kaya 3255 sayfalık 35 kitap okuyarak büyük bir başarı elde ettiler.

İŞTE DERECEYE GİRENLER VE ALDIKLARI ÖDÜLLER:

EN ÇOK KİTAP OKUYANLAR:

1-Muhammet Yıldırım – Diz Üstü Bilgisayar

2-Rıdvan Kaya - Tablet

3-Mehtap Çetinkaya - Tablet

4-Zeynep İnci Çerez – Tablet

5-Ceydanaz Kuçlu – Tablet

6-Enes Yılmaz – Tablet

7-İlayda Çınarlı – Tablet

8-Tuanna Çınarlı – Tablet

9-Fuat Şan – Tablet

10-Fırat Karataş – Tablet

EN İYİ ÖZET ÇIKARTAN

1-Mehtap Çetinkaya – Fotoğraf makinesi

2-Fuat Şan – Tablet

3-Muhammet Yıldırım – MP4

Projenin bugünkü ödül törenine kadar düzenlenen yarışma bölümünde emeği geçen Kars İl Halk Kütüphanesi çalışanları ile Müdiresi Mehtap Çantay, Milli Eğitim müdürlüğü’nce oluşturulan Nuran Demir başkanlığındaki değerlendirme kurulu öğretmenleri ve SODES Yıldızlar Kaybolmasın proje görevlilerine teşekkür edildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.