1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Eğitim için el ele verdiler...
Eğitim için el ele verdiler...

Eğitim için el ele verdiler...

Banka ve Piyasa İstihbaratçıları eğitim için el ele verdi...

A+A-

Merkezi İstanbul’da bulunan Banka ve Piyasa İstihbaratçıları Derneği, Kars’ın Verimli Köyü’nde eğitim gören ilk ve ortaokul öğrencilerine kışlık giysi ve kırtasiye malzemesi yardımında bulundu. Yardımlar karşısında sevince boğulan öğrenciler Bankacı ağabeylerine teşekkürlerini “Çok mutlu olduk” sözleriyle dile getirdiler. Sevim Günhan isimli bayan da köye 6 kilometre mesafeden her gün at arabasıyla okula getirdiği çocukları, bugün de yardım malzemesi almanın sevinciyle karlı yollarda evlerine taşıdı.

Kars’a 43 kilometre mesafedeki 150 hane, 800 nüfusa sahip Verimli Köyü; bugün, eğitim aşkının ortaya çıkardığı örnek görüntülere sahne oldu. 1 müdür, 1 müdür yardımcısı, 11 öğretmenin hizmet verdiği 188 öğrencisi bulunan Verimli Köyü İlk ve Ortaokulu için Banka ve Piyasa İstihbaratçıları Derneği harekete geçti. Yaklaşık 1 ay önce Kars Milli Eğitim Müdürlüğü ile kurulan bağlantının ardından tespit edilen Verimli Köyü’nün öne çıkarılmasındaki en önemli etken ise köylülerin eğitime olan ilgisi oldu. Kars’a uzaklığı, olumsuz hava koşullarına sık sık maruz kalması da Verimli’nin yardım için tercih edilmesinde ciddi rol oynadı. Banka ve Piyasa İstihbaratçıları Derneği de 850 üyesiyle çıktığı bu yolda ilk adımı Kars’ın Verimli Köyü’nde atıyor olmanın mutluluğunu yaşama şansı elde etti. Önce okuldaki öğrencilerin kiloları, yaşları ve bedenli tespit edildi. Bunlar daha sonra üyelere bildirildi. Dernek, her öğrenciye bir gönüllü aile belirledi ve bu ailelere öğrencilerin özelliklerini isimleriyle ile birlikte bildirdi. Gönüllü bankacı ve büyük şirketlerin üyeleri kendilerine verilen öğrencilerin isimleri, boy, kilo ve ayakkabı numaralarına göre ayrı ayrı alış-veriş yaptılar. Bulundukları bölgelerin en modern mağazalarından en kaliteli malzemeleri temin eden gönüllüler bunları kendi elleriyle paketlediler ve Banka ve Piyasa İstihbaratçıları Derneği’ne gönderdiler.

YARDIM EKİBİNE ÇİÇEKLİ KARŞILAMA

Banka ve Piyasa İstihbaratçıları Derneği Başkanı Türk Ekonomi Bankası (TEB) İstihbarat Müdürü Naim Mezlin de, Finansbank A.Ş. İstihbarat Müdürü Cemal Usuğ ve TEB Kars Şubesi Müdürü Taner Güngör ile birlikte yardım malzemelerinin dağıtımı için Verimli Köyü’ne gittiler.

Köylüler ve okul idaresi tarafından çiçek, kolonya ve çikolata ile karşılanan bankacılar, okulda sıcak çay ikramının ardından ana sınıfından başlayarak tüm öğrencilere tek tek teslim ettiler. Ağır kış koşullarının yaşandığı Verimli Köyü’nde öğrenciler bot, mont, kaban ve yanında kırtasiye malzemelerini görünce çok sevindiler. Her bir öğrenci yardım malzemelerini aldığında yardımları gönderenlere de teşekkür mesajlarını ilettiler ve çok mutlu olduklarını söylediler. Okul önünde toplanan ve hep bir ağızdan “Teşekkür ediyoruz” diyen öğrenciler daha sonra da koşarak evlerinin yolunu tuttular.

YARDIMLAR ÜM ÖĞRENCİLERE ULAŞTI

Banka ve Piyasa İstihbaratçıları Derneği Başkanı TEB İstihbarat Müdürü Naim Mezlin, “Bu projemiz bizim derneğimizin sosyal sorumluluk politikası içerisinde yer alan bir konu. Arkadaşlarımızın araştırması sonucunda ortaya çıkmış bir projedir. Banka ve Piyasa İstihbaratçıları Derneği “Kübra” isimli bir arkadaşımızın öncülüğünde başladı ve devam etti. Tüm okulun öğrencilerine karşılayacak şekilde bu projeyi gerçekleştirdik. Bugünde öğrencilerimizle bir arya geldik ve bu faaliyetimizi sonlandırdık. Tüm öğrencilere yardımlarını dağıttık. Onların mutluluklarını paylaştık. Arkadaşlarımızın selam ve sevgilerini gönderdik onlara. Ayrıca bu köye geldiğimizde muhteşem bir karşılama vardı. Okul müdürümüz, köy imamımızın ekibi ve köylü ile beraber çok sıcak bir karşılaması oldu bizlere. Çok mutlu olduk. Bu proje gerçekleştirdiğimiz içinde derneğim adına, arkadaşlarım adına çok teşekkür ediyorum.” dedi.

ÇOK MUTLU OLDUK

Derneğin 850 civarında kayıtlı üyesi olduğunu da belirten Mezlin, “Bu projeyi tüm arkadaşlarımıza yaydık “böyle bir projemiz var destek olur musunuz?” dedik. Hepsine birer öğrenci verdik. O öğrencilerin ihtiyaçlarını o kişiler temin ettiler, paketlediler ve bize teslim ettiler. Bizde bunların hepsini toplu bir şekilde getirip buraya ulaştırdık. Bunun dışında bu sayıya ulaşmamızda bazı büyük şirketlerinde bize etkisi oldu. Çünkü hem banka hem piyasa istihbaratçıları derneğiyiz. Birde piyasa tarafımız var. Piyasadan da yani büyük şirketlerden de örneğin ayakkabı şirketlerinden de bize destekler oldu. Onlarında buraya desteklerini getirdik ve 180 adetlik bir sayıya ulaştık. Çok mutlu olduk. Bunun dışında derneğimizin faaliyetleri arasında ihtiyaç sahibi öğrencilere burs da veriliyor. Zaman zaman çocuk esirgeme kurumlarını ziyaret edip onlara hediyeler götürüyoruz. Tabiî ki bundan sonra bu duyarlılık projeleri gerçekleştirmeyi düşünüyoruz. Bizim için çok önemliydi çünkü bu proje bizim ilk ve çok büyük bir projemizdi. Bunu gereçleştirmek bize çok büyük bir haz verdi. Tahmin ediyorum bundan sonra bu talepler dehada sık olacaktır.” diye konuştu.

ÇOCUKLARIN GÖZLERİNDEKİ PIRILTI YORGUNLUKLARIMIZI UNUTTURDU

Finansbank İstihbarat Müdürü Cemal Usuğ da, “Bu proje kapsamında Piyasa ve İstihbaratçılar Derneği olarak yardım yaptık. Verimli Köyü’nde çok güzel bir projeye destek olduk. Projenin öncesinde sosyal komitedeki arkadaşlarımız genel müdürlüğe yani okul müdürü ve il milli eğitim müdürlüğü ile görüşme yapmışlar. Bu görüşme esnasında bu okulun yardıma muhtaç olduğu ya da işte yardım için destek istediler. Bundan dolayı biz buraya yardım yaptık. Bu yardımların toplanması, paketlenmesi, gönderilmesi, daha sonra bunun takip edilmesi bunlar meşakkatli işlerdir. Sonra gelip burada bu çocukların gözündeki pırıltıyı görünce gerçekten çok güzel bir şey yapmışız bunu öğreniyoruz. Bu yüzden sevinçliyiz.” şeklinde konuştu.

DEVAMINI DİLİYORUM

Kars Milli Eğitim Şube Müdürü Cemalettin Güven ise, dernek yetkililerine ve yardım gönderen gönüllülere teşekkür ederek, şunları söyledi:

“Verimli köyümüzdeki siz öğrencilerimize eğitime katkı, halkla öğrencinin eğitimi, Milli Eğitimin iç içe olduğunun bir ispatı olarak bu yardımlar yapıldı. Bunun dışında kitap ve kırtasiye yardımı yapıldı. Ben huzurunuzda yetkili arkadaşlara, yetkili beyefendilere katkı sunan herkese çok teşekkür ediyorum. Mutlaka ki eğitim sadece Milli Eğitimin katkıları ile olmuyor. Milli Eğitimde vatandaşın, Sivil Toplum Kuruluşlarının, hayırseverlerin, katkı sunan bütün yetkililerinde bizim yanımızda olması ile eğitimimizin daha iyi bir yere geleceğine inanıyoruz. Sevgili çocuklarımızın da sahiplendiğini biz daha iyi bir şekilde görüyoruz. Bu noktada ben devamını da diliyorum. Teşekkür ediyorum. Kars’a kadar geldikleri içinde çok sağ olsunlar.”

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.