1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Dünya Gıda Günü
Dünya Gıda Günü

Dünya Gıda Günü

Gıda Günü ile ilgili açıklamada bulunan Kars Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Dr. Hüseyin Düzgün, her yıl 16 Ekim tarihinin dünyada ve ülkemizde ‘Dünya Gıda Günü’ olarak kutlandığını hatırlattı.

A+A-

Düzgün, günün anlam ve önemine ilişkin yaptığı açıklamada; “Her yıl FAO tarafından belirlenen bir tema çerçevesinde yapılan Dünya Gıda Günü etkinliklerinde, gıda üretimi, tüketimi ve gıda güvencesine ilişkin konular gündeme taşınarak küresel anlamda büyük önem arz eden açlık ve açlıkla mücadeleye dikkat çekilmeye çalışılmaktadır. Dünya Gıda Günü'nde; dünyadaki açlık problemlerinin belirlenmesi ve çözüm yollarının gösterilmesi, ülkeler arasındaki gıda üretimi birlikteliğinin sağlanması, gıdaların üretimi- tüketimi ve satış noktalarındaki hijyen etkinliğinin sağlanması ile yeterli ve dengeli beslenmenin öneminin belirtilmesi amaçlanmaktadır.” dedi.

68. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu 2016 yılını Uluslararası Bakliyat Yılı olarak ilan ettiğini de kaydeden Düzgün, “Baklagiller familyasına ait türler, gerek sürdürülebilir tarım ve ekim nöbeti açısından (çevresel olarak en sürdürülebilir bitki türleridir) gerekse hayvan beslenmesindeki rolü bakımından, gıda güvenliğine katkısı ve kırsal fakirliği azaltmadaki rolü oldukça fazladır. Baklagillerin dünya tarımsal ticaretinde önemli bir yeri olmakla beraber sağlığa olan olumlu etkileri nedeniyle, dünyada sağlık örgütleri, obeziteyi engellemek, diyabet, kalp hastalıkları ve kanser gibi bulaşıcı olmayan hastalıkları önlemek ve kontrol etmek için gerekli olan sağlıklı beslenmenin önemli bir parçası olarak bakliyat tüketimini önermektedir. Uluslararası Bakliyat Yılının, sürdürülebilir tarım ve beslenmenin temeli olan önemli ürünler konusunda farkındalık yaratması ümidiyle Dünya Gıda Gününü kutluyorum." İfadelerine yer vererek, tüm Kars halkının ‘Dünya Gıda Günü’nü kutladı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.