1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Dolunay Derneği'nden İftar
Dolunay Derneğinden İftar

Dolunay Derneği'nden İftar

Kars Dolunay Derneği Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta onuruna iftar yemeği düzenledi.

A+A-

Dolunay Derneği’nde düzenlenen iftar yemeğine Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta’nın yanı sıra Belediye Meclis Üyeleri, Kafkas Üniversitesi Öğretim üyeleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve engelli dosttu gönüllüler ve engelliler katıldı.

Kars’ta Engellilere yönelik bir çok güzel projeye imza atan Kars Dolunay Derneği Belediye Başkanı onuruna iftar yemeği düzenledi. Katılımın yoğun olduğu iftar programının ev sahipliğini Dolunay Derneği yönetim kurulu üyesi Doç Dr Onur Atakişi ve Engelliler birim başkanı Faruk Ocak’ın yanısıra eski STK Yöneticisi ve Kafkas Haber Ajansı Köşe yazarlarından Şair Murat Şanlı yaptı. Sıcak bir ortamda geçen iftar yemeğinin ardından semaver çayı içen misafirler burada sohbet şansı buldu.

Dolunay Derneği Engelliler birim başkanı Faruk Ocak, Kars’ta yaşayan engellilerin sorunları hakkında Belediye Başkanı Karaçanta’ya bilgi verdi. Özellikle engellilerin toplu taşımada yaşadıkları sorunları dile getiren ocak bu konuda belediye başkanından bir dizi talepte bulundu. Ocak ayrıca, bankalar tarafından Kars caddelerinde kaldırım kenarlarında kurulu bankamatiklerden şikayet ederek bu konunun engelliler açısından büyük sorun teşkil ettiğini dile getirdi.

Konuşmacıları dikkatle dinleyen Karaçanta, engellilerin sorunlarının yakın takipçisi olacağını özellikle bankamatiklerle ilgili sorunun ilgili bankalarla görüşmek suretiyle çözüme kavuşturulması için görüşmeler yapacağı sözünü verdi. Karaçanta ayrıca Kent Konseyinde Engelliler birimi oluşturulduğunu bu tür sorun ve sıkıntıların daha çabuk çözüme ulaştırılması açısından kent konseyinin bir fırsat olduğunu dile getirdi.

Karaçanta ayrıca Dolunay derneğinin hizmet binasının yan kısmında bulunan bahçe için bir çardak yapılması hususunda belediye olarak gerekli destekleri vereceğini de dile getirdi.

Dolunay Derneği Yönetim kurulu Üyesi Doç Dr Onur Atakişi ise Belediye Başkanının bu ziyaretinden memnun olduklarını bu tür ziyaretlerin sık sık yapılması gerektiğini dile getirdi. Atakişi şunları söyledi:

“Sayın Karaçanta bizlerin davetine icabet ederek Engelli kardeşlerimizin yalnız olmadığı hissini bizlere vermiştir. Kendilerine şahsım ve dolunay derneği adına teşekkür ederim. Sorunlarımızı birinci ağızdan duyma şansı bulan sayın belediye başkanımız çözüm noktasında da gerekli adımları atacaktır.umarım kısa zamanda taleplerimizin meyvesini alırız.”

Engellilerle bire bir ilgilenen Karaçanta iftar yemeği ve sohbetin ardından tüm misafirlerle tek tek tokalaşarak yemekten ayrıldı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.