1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Doğunun İlk Prefabrik Yapı Fabrikası
Doğunun İlk Prefabrik Yapı Fabrikası

Doğunun İlk Prefabrik Yapı Fabrikası

Erzurum'da kurulan Doğunun ilk Prefabrik Yapı Fabrikası Emin Group Doğu Anadolu Bölge Koordinatörü Murat Soslu, “Prefabrik yapı talepleri her geçen gün artıyor.

A+A-

Tüketici 13 bin TL'ye prefabrik ev satın alabiliyor” dedi.

Soslu, yaptığı açıklamada, Erzurum Pasinler yolu üzerinde üretime başlayan fabrikanın 3 milyon TL sermaye ile kurulduğunu anımsatarak, 50 kişiyi istihdam ettiklerini ifade etti.

Aile şirketi olan fabrikayı memleketi Erzurum'a kurmaktan mutluluk duyduğunu belirten Soslu, istihdama katkı sağlamanın yatırımcı için en önemli amaç olduğunu söyledi.

Soslu, fabrikanın 35 dönümlük alan üzerine kurulduğunu belirterek şunları kaydetti:

''Fabrikamız faaliyetlerine 15 Ocak 2012 tarihinde başladı. Doğunun ilk Prefabrik Yapı Fabrikası olarak daha çok bölge illerine hizmet veriyoruz. Son siparişlerimizi Van, Erzincan, Kars ve Ağrı illerinden aldık. 2 ay içerisinde 20 prefabrik yapı imalatı gerçekleştirdik. Kamudan bu yönde gelen talepleri de karşılıyoruz. Van depremi sonrası prefabrik yapıya olan ilgi arttı.''

DOĞUDA YATIRIM YAPMAK KOLAY DEĞİL

''Prefabrik yapı talepleri her geçen gün artıyor. Tüketici 13 bin TL'ye prefabrik ev satın alabiliyor'' diyen Soslu Fabrika binası yanında imalatını gerçekleştirdikleri konut örneklerini sergilediklerini ifade etti.

Doğuda yatırım yapmanın kolay olmadığını belirten Soslu, iklim şartları ve nakliye konusunda önemli sorunlar yaşandığını anımsattı.

Teşvikler konusundaki yeni düzenlemelerin doğuyla batı arasındaki kalkınmışlık farkını gidermeye yönelik olduğunu belirten Soslu, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Bizler yatırımcılar olarak doğduğumuz yerlere katkı sağlayabilmeliyiz. İstihdam ve üretim ancak böyle gelişebilir. Her şeyi devletten beklemek doğru bir yaklaşım değil. Bulunduğumuz yörenin eksikliklerini görerek başarılı bir fizibilite raporu hazırlayıp, rasyonel yatırımlar yapabilmeliyiz. Önemli olan zoru başarabilmek. Bundan sonraki hedefimiz istihdam oranını artırarak, ekonomiye daha çok katkı sağlamak.''

Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü İlhan Aydın ise yatırımcıya birçok alanda destek verildiğini belirterek, Emin Group gibi şirketlerin istihdamda önemli rol oynadıklarını ifade etti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.