1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. CHP Çalışmalarını Sürdürüyor
CHP Çalışmalarını Sürdürüyor

CHP Çalışmalarını Sürdürüyor

CHP: STK’ların özerklikleri yasal güvence altına alınacak...

A+A-

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kars Milletvekili adayı Zeki Nacitarhan, Erkan Karagöz ve Aysel Sadak İltaş, İl Başkanı Özfer Koçak ile birlikte seçim çalışmalarına aralıksız olarak devam ediyor.

CHP adayları bu kapsamda il genelinde ziyaret ettikleri Karslılara, partilerinin çeşitli vaatlerini anlatıyor. CHP adayları ve Başkan Koçak, ziyaretleri sırsında görüştükleri çeşitli sivil toplum örgütü temsilcisi ve üyelerine CHP iktidarıyla STK’ların güvence altına alınacağını anlatıyorlar.

CHP adayları Kars Milletvekili adayı Zeki Nacitarhan, Erkan Karagöz, Aysel Sadak İltaş ve İl Başkanı Özfer Koçak, partilerin bu yöndeki projelerini şu şekilde aktarıyor:

STK’LARIN ÖZERKLİKLERİ YASAL GÜVENCE ALTINA ALINACAK

STK’ların özerkliklerini koruyabilmeleri için mali destekler eşit ve sürekli verilecek. Devlet ve sivil toplum işbirliği deliştirilecek. Meslek örgütleri üzerindeki baskılar son bulacak. Meslek örgütlerinin yasaları kurumların özerkliğini güçlendirecek şekilde, paydaşların katılımıyla hazırlanacak. Meslek örgütlerinin mali hakları ve denetim yetkileri korunacak.

MEVZUATTA DÖNÜŞÜM GEÇEKLEŞECEK

STK’ların önündeki bürokratik engeller kalkacak. Dernekler kanunu daha özgürlükçü olacak.

Yardım toplama kanunu değiştirilecek. STK’ların gönüllü desteğine eşit, şeffaf ve daha kolay ulaşması sağlanacak. STK’lara sağlanan vergi avantajları artırılacak, kamu yararı ve vergi muafiyeti statüsü tanınma süreci şeffaflaşacak. Dernekler dairesi yol gösterici olacak. Ceza verme değil, uyarıda bulunma odaklı bir yöntem benimsenecek.

DEVLET STK’LARA KURUMSAL DESTEK VERECEK

Yerel yönetimler Sivil Toplum Merkezleri kurmaları için teşvik edilecek. Sivil Toplum Eşgüdüm Merkezi kurulacak. STK’lar arasındaki bağlar güçlendirilecek. STK’larda kadınların etkinliği artırılacak. Sivil toplum eğitimi, okul müfredatına eklenecek. İstekli her öğrencinin sosyal sorumluluk projelerine katılımı desteklenecek.

KAMUNUN KAYNAĞI VE ALTYAPI DESTEĞİ ARTACAK

İhtiyaç duyan STK’lara ve onların yerel birimlerine kira desteği sağlanacak. Kamu yararına çalışan STK’lara sağlanan destekler şeffaflaşacak ve artacak. STK’lara ulusal ve uluslar arası desteklerden faydalanabilmeleri için proje hazırlama süreçlerinde destek verilecek. Kısıtlı olanaklara sahip olan ya da yeni kurulan STK’lara ortak kullanım mekanları, ofis altyapısı ve sekreterya desteği verilecek…

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.