1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Cenazeler Ankara’ya gönderildi
Cenazeler Ankara’ya gönderildi

Cenazeler Ankara’ya gönderildi

Kars’ta dün akşam saatlerinde 3 aracın karıştığı kazada, şehit olan polis memuru Mesut Şimşek (36), eşi Miyase Nehir Şimşek (35) ve 5 yaşındaki oğulları Eymen Berat Şimşek dualarla memleketleri Ankara'ya uğurlandı.

A+A-

Kars’ta dün akşam saatlerinde 3 aracın karıştığı kazada, şehit olan polis memuru Mesut Şimşek (36), eşi Miyase Nehir Şimşek (35) ve 5 yaşındaki oğulları Eymen Berat Şimşek’in cenazeleri düzenlenen törenin ardından havayolu ile memleketleri Ankara’ya gönderildi. Kazada kolu kırılan 3 yaşındaki Egemen Şimşek’in ise sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Şehit Polis için Kars Emniyet Müdürlüğü önünde düzenlenen törene Kars Valisi Günay Özdemir, Vali Yardımcısı Akif Pektaş, Jandarma Alay Komutanı Albay Murat Kınay, Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, Cumhuriyet Başsavcısı Serdar Durmuş, Belediye Başkan Yardımcısı Yakup Yıldız, Kafkas Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Çitil katıldı.

Şehit polis, eşi ve oğlunun cenazeleri tören alanına getirildiği sırada emniyet personelli gözyaşlarına boğuldu. Tören sırasında şehit polis Mesut Şimkeş’in babası Veysel Şimşek ve annesi Zümrüye Şimşek ile şehit polisin eşinin teyzeleri Mahide Ekelik ve Şengül Karagöz’ü polisin meslektaşları teskin etti.

Kars Emniyet Müdürlüğünün tüm birimlerinin yanı sıra müdür ve amirlerin de katıldığı törende Kars İl Müftüsü Mehmet Genç, şehit polis Mesut Şimşek ve ailesi için dua ettikten sonra helallik istedi. Daha sonrada cenazeler memleketleri Ankara’ya gönderilmek üzere havalimanına gönderildi. Şehit polis ve ailesin cenazesi bugün ikindi Namazına müteakiben Ankara’da Karşıyaka Caminde kılınan namazın arından toprağa verilecek.

Törenin ardından gazetecilere açıklamada bulunan Kars Valisi Günay Özdemir, sürücülerin görevlerini layıkıyla yerine getirmesi çağrısında bulunarak, artık trafik kazalarında kimsenin ölmemesi dileklerinde bulundu.

Kars halkı ve polis teşkilatı için çok acı bir gün yaşadıklarını da açıklamasında belirten Vali Özdemir, “Yaşanan elim kazada bir polis memurumuz şehit oldu eşi ve çocuğu da yaşamlarını yitirdi. Allah mekânlarını cennet eylesin. Ailesine, yakınlarına ve polis teşkilatımıza ve tüm Kars halkına başsağlığı diliyorum. Kars halkından rica ediyorum. Trafik kurallarına uysunlar. Bakın insanların hayatları çok önemli. Hepimizin hayatları çok önemlidir. Bu nedenle bütün sürücülerimizden, trafiğe çıkan her kese çağrıda bulunuyorum. Lütfen trafik kurallarına uysunlar. Bakın bir aile yok oldu. Onun için her kes görevini layıkıyla yapsın istiyorum. Artık bundan sonra trafik kazalarında kimse ölmesin ve kimse üzülmesin.” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.