1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Çalışçı Dedenin Bağkur Feryadı
Çalışçı Dedenin Bağkur Feryadı

Çalışçı Dedenin Bağkur Feryadı

Kars’ın Digor ilçesine bağlı Kocaköy’de ikamet eden 80 yaşındaki Osman Çalışçı, emekli olduğu Bağkur’dan dert yandı.

A+A-

Kars il merkezine 70 kilometre mesafedeki Kocçaköy’de emekliliğin tadını çıkarmak için uzun yıllar Bağkur primi yatıran Osman Çalışçı, 3 ay önce emekli oldu. 7 çocuğun da tamamı il dışında başka kentlerde çeşitli görevlerde bulunan Çalışçı dede eşi Dilşah (75) ile birlikte yaşamını sürdürüyor. Bağkur emeklisi olduktan sonra eşiyle birlikte rahat bir yaşam hayali kuran Çalıştı dede, 3 aydır aldığı 720 TL’lik emekli maaşıyla ne yapacağını şaşırıp kaldı.

“Ben bu parayşla odun mu, kömür mü alayım, elektrik mi su mu yatırayım, mutfak ihtiyacımı mı karşılayayım ya da hasta olduğumuz zaman il merkezine taksi parasına mı vereyim?” diye soran Çalıştı dede, Bağkur emeklisi olduğu için odun kömür gibi destek de alamadığını söyledi. Yine Bağkurlu olmasından dolayı yaşlılık maaşı ve diğer desteklerden yararlanamadığını if1ade eden Çalıştı dede, devletin buna bir düzenleme getirmesini ve maaşlarının iyileştirilmesini istedi.

Çalıştı dede bütün Bağkur emeklilerinin aynı sıkıntı olduklarını kaydederek, bir köy yerinde bir emekli maaşı olan 720 TL ile nasıl bir geçim sağlanacağını düşünmek bile istemediğini çünkü kendisinin bu maaşla geçinemediğini vurguladı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.