1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Bölgeler Arası Halk Oyunları Yarışması
Bölgeler Arası Halk Oyunları Yarışması

Bölgeler Arası Halk Oyunları Yarışması

THOF Bölgeler Arası Halk Oyunları Yarışması Kars’ta Düzenleniyor...

A+A-

THOF Kars il temsilciliğinin düzenleyeceği Bölgelerarası Halk Oyunları Yarışması 18-19 Nisan tarihlerinde Gençlik Festivali adı altında Kars’ta düzenlenecek. Programa yaklaşık 10 ilden 38 halk oyunları ekibi yarışmaya katılacak.

THOF Kars İl Temsilcisi Hüseyin Kankılıç, konuyla ilgili açıklamasında, “İllerden gelecek olan yarışmacı ekiplerimiz Kars’a da gelir sağlayacaktır. Oteller ve lokantalarımız başta olmak üzere büyük görev düşmektedir. İlimize gelen misafirlerimizi iyi ağırlamak gerekiyor. 2-3 gün Kars’ta konaklama olacaktır. Her gelen kafile 32 ve 14 kişilik kafileleridir. Bunları toplam hesaplamak gerekirse yaklaşık 400 ve 500 kişiyi buluyor. Bunların içinde idareciler antrenörler veliler de bulunmaktadır. Onun için esnaflarımıza büyük görev düşmektedir. THOF Kars il temsilciliği olarak otellerimiz ve lokantalarımızla görüşmeler ve toplantılarımız olacaktır.” dedi.

Kankılıç daha sonra şunları söyledi:

“Yapmış olduğumuz yoğun çalışmalar sonucu federasyon başkanımız Hayri Gürhan Ozanoğlu 5 yıl aradan sonra tekrar Kars’ta yapılmasını uygun görmüştür. Camiamız adına federasyon başkanımıza sonsuz teşekkürlerimizi sunarız. Ayrıca bizlere bu imkanları sağlayan Sayın Belediye Başkanımız Murtaza Karaçanta’ya  teşekkürlerimizi bildiririz ki kültürümüze ve halk oyunları camiasına sahip çıktıkları için gerek maddi gerek manevi desteklerini bizden esirgemediği için. 7 Mart 2015 tarihinde il yarışmamızı İsmail Aytemiz Spor ve Sergi Sarayı’nda organize edeceğiz. İki dalda düzenlenecek olan yarışmaya Geleneksel ve Sahneleme adı altında il ve ilçelerden gelecek olan ekiplerimiz gösterilerini sunacak. Birinci olan ekiplerimiz 18-19 Nisan 2015 tarihinde bölgeler arası halk oyunları yarışmasında şehrimizi temsil edeceklerdir. Yarışmaya katılacak olan halk oyunları ekiplerimize idarecilerimize ve usta öğreticilerimize başarılar dilerim.” açıklamasını yaptı.

PROGRAM: 7 Mart 2015 Cumartesi: İl Yarışması İsmail Aytemiz Spor ve Sergi Sarayı

18-19 Nisan 2015: Gençlik Festivali Bölgeler Arası Halk Oyunları Yarışması - İsmail Aytemiz Spor ve Sergi Sarayı.

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.