1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Bilgen: "Sıra Kars Şeker Fabrikasına da gelecek"
Bilgen: "Sıra Kars Şeker Fabrikasına da gelecek"

Bilgen: "Sıra Kars Şeker Fabrikasına da gelecek"

Halkaların Demokratik Partisi (HDP) Kars Milletvekili Ayhan Bilgen : "Sıra Kars Şeker Fabrikasına da gelecek"

A+A-

Tacettin DURMUŞ

Halkaların Demokratik Partisi (HDP) Kars Milletvekili Ayhan Bilgen, 25 şeker fabrikasından 14’ünün varlıklarının ihale edilerek satışa çıkartılacağının gündeme olduğunu belirterek, listede yer almamasına rağmen Kars Şeker Fabrikasının da satışının sırada olduğunu söyledi.

Bilgen açıklamasında özelleştirilecek fabrikaların içinde, Kars Şeker Fabrikasının olmadığını ancak; kademeli olarak diğer fabrikalar başta olmak üzere, sıranın Kars Şeker Fabrikasına geleceğinin de hükümetin özelleştirme politikalarından belli olduğunu ileri sürdü.

Kars ekonomisinin başlıca geçim kaynağı olan tarım ve hayvancılığın yanlış politik uygulamalardan kayaklı olarak, neredeyse bitme noktasına geldiğini de söyleyen HDP Kars Milletvekili Ayhan Bilgen: “Birde Kars Şeker Fabrikasının özelleştirilip, özelleştirilmeyeceği konusundaki belirsizlik, başta çalışanlar olmak üzere, şeker pancarı üreticisi ve esnafını büyük bir endişeye sokmuştur. Komplike bir tesis olan şeker fabrikaları, salt orda çalışan işçilerden ibaret değildir. Genelde Türkiye ekonomisindeki dışa bağımlılığı artıracağı gibi, üreticiden besiciyi, besiciden nakliyeciye, nakliyeciden tüketiciye kadar daha birçok yaşamsal zinciri olumsuz yönde etkileyecektir. Bir an önce başta Kars şeker fabrikası olmak üzere, tüm şeker fabrikalarının özelleştirme kapsamından çıkarılmasını ve bu tür üretken milli varlıkların hükümetlerin seçimlerde finans kaynağı yada geçici ekonomik rahatlama aracı olarak görülmemelidir. Cumhuriyetin temel kurumlarının satılmaması bir devlet politikası olmadıkça, kazananın Türkiye çiftçi ve üreticisi değil, yabancı Tröst ve Karteller olacaktır. Bütün dünyayı kasıp kavuran ekonomik istikrarsızlık ve krizlerin temel nedeni, neoliberal ekonomik politikalardır. Derhal bu politikalardan vazgeçilerek, yerli üretimi esas alan eşit destek, prim ve sübvansiyonların olduğu, demokratik ekolojik tarım politikalarına geçilmelidir. Bu bağlamda, Kars Şeker Fabrikası başta olmak üzere, diğer tüm fabrikalar ülkenin namusudur. Bu nedenle, tüm Karslıları bu konuya duyarlı olmaya davet ediyor, fabrikamızın satılmaması için Kars Şeker Fabrikası çalışanları ile dayanışmaya davet ediyorum.”dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.