1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Bedirhan Gökçe Kars'ta
Bedirhan Gökçe Karsta

Bedirhan Gökçe Kars'ta

Kafkas Üniversitesi “Bedirhan Gökçe ile Çanakkale, Birliğin ve Azmin Destanı” Konulu Etkinlik Düzenlendi.

A+A-

Kafkas Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanlığı ve Kars Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü işbirliğiyle 4. Kariyer Günleri kapsamında “Bedirhan Gökçe ile Çanakkale, Birliğin ve Azmin Destanı” konulu etkinlik gerçekleştirildi.

Etkinliğe, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Çitil, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selçuk Ural, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mükremin Özkan Arslan, Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ali Rıza Aksoy, Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Murat Taşdan ve Yrd. Doç. Dr. Tufan İnaltekin, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Yusuf Bulut ile çok sayıda öğretim elemanı ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’yla başlayan programda açılış konuşması Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selçuk Ural tarafından yapıldı. Ardından Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Sayın Yusuf Bulut bir konuşma yaptı.

Türkiye’nin tanınmış simalarından olan Sanatçı Bedirhan Gökçe’nin katılımıyla gerçekleştirilen ‘Kariyer Günleri’nde Kars İŞKUR Müdürü Yusuf Bulut, İŞKUR’un kariyer günleri düzenlemesinin amacının öğrencilerin mezun olduktan sonra hayata 1-0 önde başlaması, iş bulmalarını ve iş hayatlarını kolaylaştırmak ve kariyer basamaklarını hızlı bir şekilde çıkmalarına katkı sağlayacak bilgi ve becerileri katılımcılar aracılığıyla aktarmak olduğunu belirtti.

Kariyer planları yaparken, alışılagelmiş mesleklere değil gelecek vaat eden mesleklere yönlenmesini, iyi bir kariyer elde etmek için her şeyden önce analitik düşünülmesi gerektiğini ve sabırlı olunması gerektiğini hatırlatan Bulut, teorikten çok pratiğe önem verilmesi gerektiğini de vurguladı. Bu noktada öğrencilere okurken deneyim kazanmaları, kredi ve bursları kesilmeden maddi destek için işbaşı eğitim programları hizmetlerinin sunulduğunu dile getiren Bulut, öğrencilerin bu programla alakalı detaylı bilgileri İŞKUR İş ve Meslek danışmanı personelinden bilgi alabileceklerini söyledi. Kars İŞKUR Müdürü Yusuf Bulut, konuşmasının sonunda öğrencilerden büyük hayaller kurmalarını ve onu gerçekleştirme kararlığını göstermelerine önem vermelerini istedi.

Programda daha sonra, solisti Tansu Örçen eşliğinde sahne alan Bedirhan Gökçe, etkinlik boyunca Çanakkale temalı şiirleri, söyleşileri ve müzik dinletileriyle konuklar tarafından büyük beğeni topladı. Etkinliğin sonunda Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Çitil tarafından Bedirhan Gökçe’ye, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Yusuf Bulut tarafından ise Tansu Örçen’e çiçek ve hediye takdim edildi. Çanakkale temalı fotoğraf sergisi de hazırlanan etkinliğin sonunda öğrenciler, Bedirhan Gökçe ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.