1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Batı’ya 210 bin hayvan sevki yapıldı
Batı’ya 210 bin hayvan sevki yapıldı

Batı’ya 210 bin hayvan sevki yapıldı

Kars’tan Batı’ya 210 bin hayvan sevki yapıldı

A+A-

Kars Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Dr. Hüseyin Düzgün, Kurban bayramında hayvan yetiştiricilerinin karlı bir satış yaptığını belirterek, 120 bini büyükbaş, 90 bini küçükbaş toplam 210 bin hayvan sevkinin yapıldığını söyledi.

Yetiştiricilerin Kars’a mutlu döndüklerini ifade eden Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Dr. Hüseyin Düzgün, “Allah’a şükür ilimiz genelinde ciddi bir problem yaşanmadı. Gerek il içi gerekse il dışına kendi kurbanlarını kesen yetiştiricilerimiz açısından herhangi bir sıkıntı yaşanmadan kurban bayramını atlattık. Bu yıl ocak ayından itibaren hesap edersek eğer 120 bin büyükbaş hayvan 90 bin küçükbaş hayvan il dışına sevkiyatı gerçekleştirildi. Bu geçmiş yıllara göre yine aynı sayıyı değeri koruyan bir rakam. Yani biz şuna inanıyoruz ve mutluyuz. Bu yıl hayvan satan yetiştiricilerimiz zarar etmeden karlı bir iş yaparak hayvanlarını rahat bir şekilde sattılar. Bursa, İzmir, Ankara, İstanbul gibi büyük şehirlerimize giden yetiştiricilerimizden aldığımız haberler hayvanlarını çok rahat bir şekilde satıp karlı bir şekilde satıp memleketimize döndükleri haberleri geliyor. Bu da sevindirici gelişmedir. Yani giden hayvanların satılmama riski vardı ama hamdolsun yetiştiricilerimiz il dışına götürdükleri hayvanları da rahat bir şekilde satıp geldiler.” dedi.

Bu yıl hem ticari olarak herhangi bir sıkıntı yaşamadığını, hem de ilde kurbanlarını kesen vatandaşlar açısından da bayramın olumlu geçtiğini kaydeden Düzgün, “Aldığımız önlemler neticesinde hiçbir sıkıntı yaşamadan kurbanı huzurlu bir şekilde atlattık. Kurban arifesindeki üç haftalık bir dönemi hesap edersek ortalama 30 bin 35 bin civarından büyükbaş 40 bin civarında Küçükbaş hayvan sevkiyatı yaptık. Bunu belki il genelinde hesap ederseniz Türkiye de 15-20 adet ili toplam hayvan varlığından daha fazla hayvan sayısına tekabül ediyor. Biz bu derece yüksek bir rakamı personelimizin hakikaten gayretli, vefakar, cefakar çalışmasıyla sıkıntısız bir şekilde atlattık. Tatil demeden, bayram günü demeden vatandaşımızın işini halledip problemsiz bir şekilde atlattık.” diye konuştu.

Düzgün daha sonra şunları söyledi:

“Bizde buna sevinçliyiz. Tabi kurban bitmekle bizim sevkiyatımız bitmiyor. Halk arasında döl dökümü dediğimiz mozik cinsi hayvanlarımızın satış dönemi şimdi başlıyor. Yani bundan sonrada sevkiyatımız yine devam edecek. Tabi biz bu manada gerekli önlemimizi aldık, personelimizi bu manda uygun yerleşmesini yaptık. Vatandaşımız yine il dışından gelen tüm yetiştiricilerimiz hiç çekinmeden rahatlıkla gelip hayvanlarını buradan alabilir. Vatandaşımız da rahatlıkla hayvanını satabilir ve sevkiyatını yapabilirler. Tahmin ediyoruz biz 1.5 aylık süreçte 40-50 bin civarında hayvan sevkiyatımızı yapacağımız.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.