1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Bakan Ala Aşıklar Otağı’nda
Bakan Ala Aşıklar Otağı’nda

Bakan Ala Aşıklar Otağı’nda

Kars İl Özel İdaresi’ne yeni alınan araçların hizmete sokulması törenlerine katılmak üzere Kars’a gelen eski İçişleri Bakanı Efkan Ala, Aşıklar Otağı’nı ziyaret ederek aşık atışmalarını izledi.

A+A-

Kars Valisi Günay Özdemir, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, MHP’li Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, AK Parti Milletvekili adayları Mehmet Uçum, Selahattin Beyribey ve Ensar Erdoğdu ile birlikte Kars belediyesi’nin Aşıklar Otağı’na giden Efkan Ala’yı burada Dernek Başkanı Aşık Günay Yıldız, Ensar Şahbazoğlu ve Ilgar Çiftçi karşıladı.

Eski bakan Efkan Ala, aşıkların kalıcı olarak ihtiyaçlarını karşılayacaklarını söyleyerek, “Ben de çocukluğumdan beri bu kültürün bana yaptığı katkının bir miktar karşılığını vermek istiyorum. Erzurum, Kars bu aşıklık geleneğiyle ilgili ne ihtiyacınız var, ne yapabileceksek önümüzdeki dönemde biz onu üstleniyoruz yapacağız. Çok kalıcı bir şey olsun bizim bu kültürü sadece yaşatmak değil, yaygınlaştırmak hem de uluslar arası platformlara da taşıyalım. Güzel bir yol haritası yapalım. Ve meselenin üzerinde duracağız” dedi.

Eski bakan Ala ve Kars protokolünü şiir ve türkülerle karşılayan aşıkların sazlarına geleneğe uyularak para takıldı. Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta ve Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen de aşıkların sazlarına para takarak geleneği devam ettirdiler.

Aşık atışmalarını dinleyip hatıra fotoğrafı çektiren Efkan ala, Aşıklar Otağı’ndan ayrıldıktan sonra Vali Günay Özdemir’i makamında ziyaret etti ardından da AK Parti Kars İl Başkanlığına geçerek partililerle görüştü.

Eski Bakan Efkan Ala, daha sonra karayoluyla Erzurum’a hareket etti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.