1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Aşıklık geleneğini öğrendiler
Aşıklık geleneğini öğrendiler

Aşıklık geleneğini öğrendiler

Kars Emniyet Müdürlüğü, Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü, çocukları sokaktan kurtarama faaliyetlerine aralıksız olarak devam ediyor.

A+A-

Müdürlük bünyesinde ve SODES projesi kapsamında faaliyete geçirilen Gençlik Merkezinde yüzlerce çocuk, güvenli internet ve kütüphane hizmeti, film gösterimi, her türlü kültürel etkinliklerin yanı sıra Türkçe ve Matematik dersleri de alıyor.

Toplum Destekli Polislik Şube Müdürü Yahya Çolak koordinesinde yürütülen çalışmalarda, hedef kitle olarak kenar mahallerde oturan ve maddi durumu zayıf olan çocuklar tercih ediliyor.

Proje kapsamında bu kez de ortaokul düzeyindeki 25 kız öğrenci, aşıklık geleneği ile tanıştı. Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü’nün Faikbey Caddesi üzerinde bulunan Gençlik Merkezi’nde bir araya gelen 25 kız çocuğu, Kars’ın sevilen aşıkları Arif Tellioğlu, Ilgar Çiftçioğlu ve Haydar Koçulu ile buluştu. Çocuklar, burada Toplum Destekli Polislik Şube Müdürü Yahya Çolak ve görevli polis ağabeyleri ile birlikte saza ve söze doydular. Aşıklar, çocuklara aşıklık geleneği de anlatarak kendilerine ait türküler söyledikten sonra atışma örneği de sergilediler. Çocuklar ayrıca evlerinde kendi elleriyle yaptıkları pastaları da, polis ağabeyleri ve aşıklar ile birlikte keserek afiyetle yediler.

Aşıklar programının sonunda ise Kars Emniyet Müdürlüğü, Toplum Destekli Polislik Şube Müdürü Yahya Çolak,  temel amaçlarını çocukları ter türlü uyuşturucu maddeler, sigara ve diğer kütü alışkanlıklardan kurtarmak olduğunu söyledi.

AŞIKLAR, ÇOCUKLARA AŞIKLIK GELENEĞİNİ ANLATTI

Gençlik merkezinde 460 tanesi sabit olmak üzere 1000’e yakın çocuğa örf, adet, kültür ve doğru ahlaki değerleri kazandırmak için merkezin faaliyetlerine devam ettiğini de belirten Çolak: “Bugün kenar mahallelerde oturan 25 kızımızı aşıklarımız ile buluşturduk. Daha önceden kendileri ile tanıştığımız ortaokul düzeyinde çocuklarımızdır. Çocuklarımız bir araya gelerek bir sürpriz yaparak bizi şubemizde ziyarete geldiler. Gelirken de boş gelmemişler ve bizlere kendi elleriyle yaptıkları pastaları da getirmişler.  Bizler Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğünün dışarıda yapmış olduğu birçok faaliyet yürütmekteyiz. Özellikle ilk, orta ve lise düzeyindeki çocuklarımız için de yürüttüğümüz faaliyetlerimiz var. Amacımız geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın iyi ahlak edinmeleri, uyuşturucu madde, uçucu madde, sigara ve alkolden uzak kalmaları ve yaşadıkları ilin kültürünü ve varlıklarını anlamalarını sağlamaktır.” Dedi.

ÇOCUKLARA GÜVENLİ İNTERNET, KÜTÜPHANE HİZMETİ

SODES Projesi kapsamında yürüttükleri faaliyetler kapsamında kurdukları Gençlik Merkezinde çocuklara yönelik güvenli internet ve kütüphane hizmetlerinin yanı sıra Türkçe ve Matematik dersleri verdiklerini de ifade eden Müdür Çolak: “Müdürlüğümüz içerinse SODES kapsamında bir gençlik merkezi de kurduk. 460 çocuğumuz Türkçe ve Matematik dersleri almakla birlikte bilgisayar desteği de alıyorlar. Aynı zaman da güvenli internet kullanımını öğreniyorlar ve faydalanıyorlar. Buraya gelerek boş vakitlerini daha faydalı, arkadaş ortamında bilgi edinerek geçiriyorlar. Aynı zamanda kütüphanemiz de mevcut. Çocuklarımız burada kitap okum alışkanlıklarını gideriyorlar. Burada bulunan kitaplarımızın yüzde 90’ı vatandaşlarımız tarafından bağışlanan kitaplardır. Çocuklarımız bu kitaplardan çok güzel bir şekilde faydalanabiliyorlar. Kitapları ödünç alarak evlerine ve okullarında okuduktan sonra geri getirebiliyorlar. Bazen da kitapları onlara hediyede edebiliyoruz. Daha önce de meslektaşlarımızla da aramızda kitap bağış kampanysı başlatmıştık. Çocuklarımızın kültürel, ahlaki değerlerinin daha da iyileştirilmesi adına faydalanmalarını sağlıyoruz.

HEDEF KİTLEMİZ, KENAR MAHALLELERDE OTURA ÇOCUKLARIMIZ

Gençlik Merkezini ÇOGEP Projesi ile de birleştirdik. Bu projeler özelikle kenar mahallerde ikamet eden çocuklarımıza yöneliktir. Ayrıca aralarında memur çocukları da var. Amacımız çocukların birbirleriyle kaynaşmalarını sağlamaktır. Derslerinde çok kötü olan öğrencilerimizden 184 tanesi takdirname, 84 tanesi teşekkür, 36 tanesi bir üst sınıfa geçti. 16 çocuğumuzun da birkaç tane zayıfları var. Buda bizim açımızdan da çocuklarımız açısından da çok önemli bir başarıdır. Bir şekilde çocuklarımızın ellerinden tutulması durumunda ve ekstra bir özveride bulunmadan onları belli bir seviyeye çıkartabiliyoruz. Asıl gayemiz çocuklarımızı sokaktan kurtarabilmektir” şeklinde açıklamada bulundu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.