1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Sarkısyan yalan beyanda bulunuyor
Sarkısyan yalan beyanda bulunuyor

Sarkısyan yalan beyanda bulunuyor

Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı İdaresi siyasi meseleler Şube Müdürü Ali Hasanov’un AzərTAc-a verdiği mülakata göre Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkısyan yalan beyanda bulunmuştur.

A+A-

Rusya’nı Soçi şehrinde yapılan üçlü görüşmeden sonra toplantının mahiyeti açıklanmadığı ve kararların kamuoyuna duyurulmadığı biliniyor.

Konu ile ilgili mülakat veren A.Hesenov- Maalesef ki, S.Sarkisyan birkaç defadır ki hep anlaşmayı bozarak Cumhurbaşkanları arasında yapılan kapalı görüşmede ele alınan konuların bazı ayrıntıları yanlış yalan açıklıyor. Bu görüşmelerde ele alınan konular tahrif edilmekte ve görüşmelerin amacına gölge düşürmektedir. Bu durum S.Sarkisyan’a hiçbir zaman şöhret kazandırmayacaktır. Görüşmeleri tahrif ederek yalancı kahramanlık yaparak ermeni halkına yalan söylemekte ve bölgeye barışın gelmesini engellemektedir.

A.Hasanov görüşmelerde ele alınan konuları şöyle özetleyebilirim.

“Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in katılımıyla yapılan görüşmede Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev işgal altındaki topraklarda Ermeni birlikleri tarafından rehin alınan Kelbecerli iki kişinin serbest bırakılmasını gündeme getirmiş, rehinelerden birinin Rusya vatandaşı olduğunu ve bu kişilerin yakınlarının mezarlarını ziyaret etmek için köylerine gittiğini belirterek bir an önce bırakılmalarını talep etmiştir.”

Ermeniler bu iki kelbecer’liyi hiçbir neden olmadan "tehlikeli"götererek haklarında kötü beyanetler yaymışlardır.Oysa onların aile üyelerinin verdiği bilgiye göre, bu iki kişi yıllardır, kendi vatandaşlık haklarını kullanarak Ermenilerin işgali altında olan yerli köylerine - ebeveynlerinin kabrini ziyaret etmeye gidiyorlarmış. Onlardan birinin Rusya vatandaşı olduğunu göz önünde bulundurarak, Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in Rusyanın Cumhurbaşkanı Vladimir Putin'den bu konuda tutum belli etmesini istemiş koşulsuz olarak bir an önce özgürlüklerine kavuşmalarını talep etmişti, ayrıca üçlü görüşmede işgal bölgesinde ve birliklerin temas hattında Ermeni silahlı kuvvetleri tarafından öldürülmüş askerlerin ve sivil sakinlerin cesetlerinin savaş yasalarına uygun olarak, koşulsuz geri iade edilmesini talep etmiştir. Hatta görüşmede İ. Aliyev, Sarkisyan'a dönerek şöyle bir ifade de kullandı: "İşgalci Ermeni askerlerinin cephe bölgesinde ele geçirdiği rehineler ve ceset üzerinde yaptıkları vahşi eylemleri Hitler'in zamanında faşistler bile yapmamıştır. Ölüye saygısızlık olmaz, bu, insana yakışan bir davranış değildir". Başkan, ayrıca cesetlerin derhal ailelerine verilmesini talep etmiştir.

Yapılan görüşmede S.Sarkisyan Azerbaycan Cumhurbaşkanı İ.Aliyev karşısında ciddi bir delil bulamadığından 2010 yılının Haziran ayında cephe bölgesinde mayınlı sahayı cesaretle geçerek düşmanı kendi silahı ile ağır kayıplara maruz bırakan ve eşit olmayan savaşta Kahramanlıkla Şehit olan Mübariz İbrahimov cesedinin iadesi konusunda Azerbaycan'ın propagandasını dile getirerek “Azerbaycan Mübariz İbrahimov’u kahraman gibi göstererek Ermenilere gözdağı vermeiştir”dedi. Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ise cevaben S.Sarkisyana hatırlatmada bulunarak; "Savaşın kendi yasaları var. Mübariz İbrahimovu biz kahraman gibi kaleme vermedik. O, tek başına Ermeni askerlerinin koruduğu karargâhı dağıtarak, on kişiden  fazla işgalci ermeni askeri öldürmüş ve kahramanca şehit olmuştur Savaş kurallarına göre, taraflar kahramanlara saygı göstermelidir. Mübariz İbrahimov asıl kahramanlık örneği göstermiş ve haklı olarak da Milli Kahraman adını kazanmıştır ".

S.Sarkisyan yapmış olduğu açıklamada Ermenilerin son zamanlarda güç gösterisi yaparak Azerbaycanlıların çok kayıp verdiğini iddia etmiş, ermenista’nın 50 kişiden fazla kayıp verdiğini gizlemeye çalışmıştır.

Barışa doğrudan darbe vurmaya çalışan S.Sarkisyan ülkesinden iş ve ekmek için başka ülkelere göç eden insanları ile ilgili çözüm yoları arasa daha iyi olur.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.