1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Aktaş Sınır Kapısı Açılıyor
Aktaş Sınır Kapısı Açılıyor

Aktaş Sınır Kapısı Açılıyor

Aktaş Sınır Kapısı’nı TOBB açacak ve devredecek...

A+A-

Kars Ticaret Borsası Başkanı İsmet Çelik’in uzun yıllar üzerinde durduğu ve Kars için de büyük katkı sağlayacak Aktaş Sınır Kapısıyla ilgili önemli bir adım atıldı.

Kars Ticaret Borsası ve Ardahan Ticaret Odası’nca Kapalı olan Çıldır-Aktaş sınır kapısının faal duruma getirilmesi konusundaki girişimleri olumlu sonuç verdi. 6. Türkiye Ticaret ve Sanayi Şurası’na sunulan talep üzerine Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Aktaş Sınır Kapısı’ı Yap-İşlet-Devret modeliyle açıp işleteceğini bildirdi. Bu haber üzerine sevincini yaplayan Kars Ticaret Borsası Başkanı İsmet Çelik, bu olumlu gelişmenin Kars’a büyük yarar sağlayacağını belirterek TOBB yöneticilerine teşekkür etti.

Konuyla ilgili açıklama yapan Kars Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Çelik, “Birliğimizce 02 Kasım 2010 tarihinde Birliğimiz Konferans Salonunda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında ilgili Bakanlar, üst düzey bürokratlar, odalarımızın ve borsalarımızın yönetim kurulu başkanlarının iştirakleriyle “6. Türkiye Ticaret ve Sanayi Şurası” gerçekleştirilmiştir. Söz konusu şurada Kars Ticaret Borsası ve Ardahan Ticaret Odası’nca “Kapalı olan Çıldır-Aktaş sınır kapısının faal duruma getirilmesi” talep edilmiştir.” dedi.

Çelik daha sonra şunları söyledi: “Gümrük Müsteşarlığı’nda alınan 25.01.2011 tarih ve B.02.1.GÜM.0.06.00.09.00-166.99.30.01-7128 sayılı cevabı yazıda; “Çıldır-Aktaş sınır kapısı 24.07.1995 tarihli ve 95/7140 sayılı Bakanlar Kurulu kararı ile hudut kapısı ilan edildiği; Gürcistan tarafındaki karşılığı Kartsakhi hudut kapısı olduğu; kapının Türkiye tarafında yol ve gümrük tesisleri inşaatının 2000 yılında tamamlanarak A sınıfı Aktaş Gümrük Müdürlüğünün hizmete hazır hale getirildiği ancak Gürcistan tarafından yol ve gümrük tesislerinin inşa edilmediğinden kapının faaliyete geçirilmediği gibi, geçen süre zarfında gümrük tesislerimizin yıpranarak kullanılmaz hale geldiği; Gürcistan tarafındaki kapının yapımına anılan ülke tarafından başlandığı, Çıldır-Aktaş kapısının da Yap-İşlet-Devret modeliyle yenileneceği; söz konusu çalışmaların bitimini müteakip anılan kapının faaliyete geçirileceği” bildirilmiştir. “

Yazıda ayrıca, Gürcistan’a 26.05.2011 tarihinden itibaren vizenin kaldırıldığını da yer aldı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.