1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. 7 Bin 500 TL’yi Çöp Kutusuna Bıraktı!
7 Bin 500 TL’yi Çöp Kutusuna Bıraktı!

7 Bin 500 TL’yi Çöp Kutusuna Bıraktı!

Kağızman’da, kendisini ‘Jandarma Komutanı’ olarak tanıtan telefon dolandırıcısının “Bankadaki hesaplarını suç örgütü kullanıyor” sözüne inanan yaşlı adam tam 7 bin 500 TL’yi dolandırıcıların dediği çöp kutusuna bıraktı.

A+A-

Dolandırıcıların ‘parayı bıraktıktan sonra sakın ardına bakma’ tembihine de uyan yaşlı adam, saatler sonra dolandırıldığını anlayınca polise müracaat etti.

Kendilerini polis, savcı olarak tanıtan telefon dolandırıcıları vatandaşları mağdur etmeyi sürdürüyor. Kars’ın Kağızman ilçesi Paslı köyünde ikamet eden F.A (59) arayan kimliği henüz belirlenemeyen kişi, kendisini Jandarma komutanı olarak tanıttı. Telefondan gelen telsiz sesleri ile inandırıcılığını artıran şüpheli, “Emekli aylığından kesinti yapılıyor. Suç örgütü senin kimlik bilgilerini ele geçirmiş, hesabını kullanıyor. Bankalarda hesabın var mı? Bankalara borcun var, bunları yatırman lazım. Aksi taktirde Terör örgütüne yardım ve yataklıktan işlem yapılacak, derhal bankadaki paranı çek dediğimiz yere bırak. Telefonu da hemen kapat sakın kimseyi arama, eşine, dostuna, çocuklarına konuyu anlatma” demesi üzerine F.A. paniğe kapıldı. Sahte komutanın sözüne inanan F.A,Bankadan çektiği. 7 bin 500 TL’yi telefon dolandırıcısının yönlendirdiği Narin Kale Caddesi üzerindeki çöp kutusuna bıraktı. Telefondaki şahsın ‘Parayı bıraktıktan sonra sakın arkana bakma, hemen oradan ayrıl’ sözünü de uygulayan F.A, saatler sonra dolandırıldığını anlayınca Kağızman Emniyet Müdürlüğü’ne müracaat etti.

KAĞIZMAN EMNİYET MÜDÜLÜĞÜNDEN DOLANDIRICILA OPERSYON

Kağızman ilçe emniyet müdürlüğü olayın yaşandığı tarihte bölgede bulunan bütün güvenlik kameralarını incelemeye aldı sürekli kulağında telefon olan iki kişi tespit eden Kağızman polisi şüpheli iki kişiyi yakaladı paranın bir miktarını asıl dolandırıcılara gönderen şahıslar geriye kalan paralarla suç üstü yakalandı, Kağızman Emniyet Müdürlüğü yetkilileri gözaltına alınan kişilerin sorgulamalarının tamamlanmasından sonra 'Nitelikli dolandırıcılık' suçundan adliyeye sevk edileceğini bildirdi

KAĞIZMAN EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜNDEN VATANDAŞLARA UYARI

Kağızman İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Yarlıgaç, hiçbir devlet görevlinsin telefonla para istemesi söz konusu olamaz bu tür dolandırıcılık olaylarına vatandaşların dikkat ederek itibar etmemesi aynı anda polis veya jandarmayı mutlaka bilgilendirmesi gerektiğini belirtti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.