1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. 552’inci Suriye Tırı Kars’tan
552’inci Suriye Tırı Kars’tan

552’inci Suriye Tırı Kars’tan

Hayrat Yardım, 552’inci Suriye Tırı’nı Kars’tan gönderdi.

A+A-

2013 yılında kurulan ve kısa sürede 56 ülkedeki fakir ve uardıma muhtaçlara el uzatan ‘Hayrat Yardım Derneği’ Suriye iç savaşı mağdurlarına da yardım elini uzatmaya devam ediyor.

Suriye içinde kurulan ekmek fabrikaları ile milyonlarca insanı doyuran, eğitim imkanları kalmayan çocuklara eğitim okulları açan, evsiz kalanlara ev ve barınma temin etmeye çalışan, temel ihtiyaçlar olan gıda, erzak, giyim, ilaç, yatak, çadır temin ederek ihtiyaç sahiplerine ulaştıran yardım derneği, Suriye için hazırlanan 552’inci yardım tırını Kars tan gönderdi.

Hayrat Vakfı, Rehber Kalemler Derneği ve Hayrat Yardım Kars İl Koordinatörlüğü gönüllü çalışanlarının gayreti, AK Parti Kars İl Başkanlığı’nın gıda desteği, Karslı ve farklı bölgelerden hayırseverlerden gelen yardımlarla hazırlanan bir tır yardım malzemesi Rehber Kalemler Derneği binası önünden dualar ve salavatlar ile uğurlandı.

Hayrat Yardım Derneği İl Koordinatörü Metin Sarar, Hayrat Vakıf Kars İl Koordinatörü Hüsnü Çelik, Rehber Kalemler Derneği Başkanı Muammer Kakça ve ULUED Kars Sorumlusu Cenap Murat AK, Mali İşler Sorumlusu Müjdat Çiftçi ve HAYSİAD Kars Koordinatörü Bülent Eğer ve gönüllü vakıf ve dernek çalışanlarının hazır bulunduğu uğurlama merasiminde Hayrat Yardım Koordinatörü Metin Sarar ve Hayrat Vakfı İl Koordinatörü Hüsnü Çelik tarafından kısa bir açıklamada bulunuldu. Açıklamada yardıma katkı sağlayan tüm hayırsever ve yardımsever vatandaşlara teşekkür edilirken, Suriye’deki zulmün bir an önce biterek mazlum ve mağdur durumdaki insanların bir an evvel evlerine, vatanlarına dönmesi temennisinde bulunuldu.

Kars tan gönderilen ikinci yardım tırı birincisinden olduğu gibi Hayrat Vakfı Kars İl Koordinatörü Hüsnü Çelik hocanın yaptığı dua sonrası yola çıkarken Çelik, yaptığı duasında; Suriye de Bayırbucak’taki katliamlar, zulümler ve saldırılar sonucu ölenlere rahmet dilerken savaş yüzünden evlerini yurtlarını ve vatanlarını terk edenler için hayır dua ve temennisinde bulundu. Yardım tırının sağ ve selametle yerine ulaşması için Hayrat yardımın gönüllü çalışanlarının salavatları ve tekbirleri ile Suriye’ye uğurlandı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.