1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. 23 Nisan Kutlama Mesajları
23 Nisan Kutlama Mesajları

23 Nisan Kutlama Mesajları

23 Nisan Kutlama Mesajları...

A+A-

Kars Valisinin 23 Nisan mesajı

Kars Valisi Günay Özdemir, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle mesaj yayımladı:

Bugün, millet iradesinin tecelli ettiği, demokrasimizin çatısı yüce meclisimizin 95’inci kuruluş yıldönümünü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyoruz.

“Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir” ilkesine dayanarak milletin kendi iradesinde, kendi azim ve kararlılığıyla kurduğu Türkiye Büyük Millet Meclisi, ülkenin içinde bulunduğu olumsuz şartlara rağmen halkından aldığı güçle İstiklal Mücadelesini başarıyla sonuçlandırmış, ezelden beri hür yaşayan milletimizin, ebediyete kadar hür yaşayacağını bütün dünyaya ilan etmiş, aynı zamanda demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’nin de temelini oluşturmuştur. TBMM, kurulduğu günden itibaren aziz vatanımızın istiklali ve bekası için önemli ve hayati görevleri yerine getirmiş, bundan sonra da getirmeye devam edecektir.

Sevgili Çocuklar,

Her yıl dünya çocukları ile birlikte kutladığımız 23 Nisan Çocuk Bayramı, çocuklara armağan edilmiş tek evrensel bayram olma özelliğini taşımaktadır. Bu durum, milletimizin ve Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ün ülkemizin geleceği olan siz çocuklarımıza sarsılmaz güveninin ifadesidir. Bu bayram vesilesiyle, dünya çocukları arasında sevgi, kardeşlik ve dostluk bağları güçlenmektedir.

Bu gurur gününde Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK ile kutsal değerlerimiz için canlarını seve seve feda eden tüm şehitlerimizi, ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Başta Karslı yavrularımız olmak üzere, tüm çocuklarımızın ve aziz milletimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını tebrik ediyor; bayramın tüm dünya çocuklarına mutluluk getirmesini ve dünya barışına vesile olmasını temenni ediyorum.

 

Vekillerin 23 Nisan mesajı

Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan ve Yunus Kılıç, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle mesaj yayımladılar:

Türkiye Büyük Millet Meclisinin açıldığı gün olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, dünyada çocuklara armağan edilen tek bayram olma özelliğe ile büyük bir önem arz etmektedir. Bağımsızlığa ulaşma yolunda milletimizin kendi kararlarını kendisinin aldığı, Cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı, yeni bir devrin başladığı gündür.

Milletin İktidarı olan Ak Parti İktidarı, Milletten aldığı güçle kısa sürede yaptığı büyük hizmetlerle milletimizin gönlünde taht kurmuştur. Ülkemiz Ak Parti iktidarıyla muasır medeniyetlerin üstüne çıkma hedefine doğru istikrar ve istikametle hızla ilerlemektedir.

Bu vesileyle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyor; tüm şehitlerimizi, gazilerimizi ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını rahmet ve şükranla anıyoruz.

 

Başkan Karaçanta’nın 23 Nisan mesajı

Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajında “Cumhuriyetin temeli olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının, Gazi Mustafa kemal Atatürk’ün dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın yıldönümünü kutlamanın onurunu ve sevincini yaşıyoruz.” dedi.

Karaçanta,  “Bugün bu anlamlı günü tüm dünya çocuklarıyla birlikte kutlama mutluluğunu yaşıyoruz. Geleceğimizi temsil eden çocuklarımız geçmişten aldıkları güçle, geleceği şekillendirecek, müreffeh bir Türkiye'nin, barış içinde bir dünyanın kurulmasında önemli roller üstleneceklerdir. Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutluyor, ülkemize, bölgemize ve bütün dünyaya barış ve mutluluk getirmesini diliyorum” diye konuştu.

 

Rektör Özcan’ın 23 Nisan mesajı

Kars Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan’ın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile İlgili Mesajı

Ulusal egemenliğimizin ve var olma mücadelemizin ilk adımı olan  Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluş günü, aynı zamanda dünyada çocuklara armağan edilen tek bayram olma niteliğiyle bizler için bir gurur ve sevinç kaynağıdır. Vatanımız,  Mustafa Kemal ATATÜRK’ün bu günü bayram olarak armağan ettiği o günün çocuklarının ve sonraki genç nesillerin omuzlarında yükselerek ilerlemektedir. Hiç şüphesiz, dün olduğu gibi bugün de geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız, aynı şuurla hareket ederek bu kutsal emaneti geleceğe taşıyacaklardır. Böylesine önemli bir anlam taşıyan bu günü kutlamanın coşku ve heyecanı içerisindeyiz.

Bu vesileyle, öncelikle geleceğin gençleri olacak çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı içten duygularımla kutlar, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 95. yıl dönümünde bu anlamlı günün yaşanmasına vesile olan başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve şahsında tüm şehitlerimize ve gazilerimize, şahsım ve Üniversitemiz adına rahmet dilerim.

 

Ali Şakir Yurdakoş’un 23 Nisan mesajı

AK Parti Kars İl Başkanı Ali Şakir Yurdakoş, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Başkan Yurdakoş, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın, çocuklara armağan edilen ilk ve tek bayram olduğuna dikkat çekti.

Yurdakoş mesajında, “Bugün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 95’inci yıldönümünü her zamanki gibi coşku ve şenlik havası içinde kutluyoruz. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bu bayramı çocuklarımıza armağan etmiştir. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, çocuklara armağan edilen ilk ve tek bayram olmasının yanında, tüm dünya çocukları ile birlikte kutlanan özellikli bir bayramdır. Bugün millet iradesinin temellerinin atıldığı, ‘Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir’ denildiği gündür. Bu gün milli iradenin egemen olduğu, demokrasi temeline millet harcının döküldüğü önemli bir gündür. Böyle bir günü birlik ve beraberlikle taçlandırmak, millet olarak öncelikli görevlerimizden biridir. Yarınlarımızın teminatı çocuklarımıza bu bayram hediye edilirken, onları en iyi şekilde geleceğe hazırlamalıyız. Milli ve manevi değerlere bağlı, özellikli bireyler yetiştirmeliyiz. Türkiye, bu anlamda önemli mesafeler almıştır. Çocuklarımıza bu bayramı armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün işaret ettiği muasır medeniyetler seviyesine ulaşmamız, çocuklarımızı yarınlara en iyi şekilde hazırlamakla mümkün olacaktır. Bu duygu ve düşünce ile çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten dileklerimle kutlarken, çocuklarımıza bu bayramı armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmet, şükran ve minnetle anıyorum” ifadelerine yer verdi.

 

Gökçek: 23 Nisan Birlik ve beraberliğimizin temelidir

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kars Milletvekili adayı, Taner Gökçek, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Gökçek, 23 Nisanın Ulusal birlik ve beraberliğimizin temelini oluşturduğunu söyledi. Açıklamalarında Millet vurgusu üzerinde dururken şu ifadelere yer verdi; “Mustafa Kemal Atatürk’ün Türkiye Büyük Millet Meclisini açışının 95. yıldönümü kutlu olsun. Milletimizin var olma yok olma mücadelesinin önemli kilometre taşlarından biri olan bu gün bizler için çok anlamlı ve yol göstericidir. Atatürk ve arkadaşlarının milli mücadele şartları içerisinde geliştirdikleri metot, savaşın ancak milletle beraber kazanılacağı inancıyla, onları milli mücadeleyi örgütleyen meşru bir güç olarak kongrelere ve Büyük Millet Meclisi'nin kuruluşuna kadar götürmüştür. Zaferin kazanılmasındaki asıl karakter buradadır.

Var olma yok olma mücadelesinde Milletimizin ; birlik fikrinin, ortak karar alma ve mücadele kararlılığının bir göstergesi olan bu günde  Cumhuriyetimizin önemi bir kez daha iyi anlaşılmaktadır.

23 Nisan 1920, düşmanı yurttan kovmak üzere TBMM de alınan kararlar neticesinde, Türk Milletinin en çetin şartlar karşısında kendi iradesiyle mücadele kararlılığının göstergesi olmuştur. Büyük Millet Meclisimiz, milletimizin bekası için en kritik gelişmelere imzasını atarak, İstiklal mücadelemizin yönetim merkezi, Cumhuriyetimizin ilanının da karar mercii olmuştur. Dahili ve harici şer güçleri tarafından bugün dahi parçalanıp yok edilmek istenen aziz vatanımızın bekası için TBMM tarihte olduğu gibi yine bu kutlu mücadeleyi verebilmeli, milletimizin ümidine ve geleceğine sahip çıkmalıdır.

Cumhuriyetimizin temel değerlerine ve milletimizin bütünlüğüne yönelik saldırılar bugün olduğu gibi, yarın da devam edebileceği gözden uzak tutulmamalıdır. Bu açık tehdit karşısında ise Milli Eğitim

Sistemimiz genç nesillere milli ve manevi konularda en iyi eğitimi verebilecek seviyede olmalıdır.

Egemenliğin milletin eliyle tecelli ettiği gün olarak önem kazanan 23 Nisan hepimiz için kutlu olsun.”

Yeni Türkiye Hükümetinin öz cevheri millî hâkimiyettir.  Milletin kayıtsız ve şartsız hâkimiyetidir. ”diyerek milletine güvenen başta Atatürk olmak üzere Cumhuriyetimizin kurucularını şükran ve  Minnetle anıyoruz.

Başta çocuklarımız olmak üzere aziz milletimizin Bayramını kutluyoruz”

 

Dolunay Derneği’nin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Mesajı

23 Nisan 1920’de Milli Mücadele ve yokluğun, güçlüğün ve en önemlisi de umutsuzluğun en yoğun dönemlerinde, Ulu Önder Atatürk önderliğinde, “Egemenlik kayıtsız, şartsız milletindir” prensibiyle açılan Türkiye Büyük Millet Meclisi; Türk Milletinin geleceğini aydınlatan, yeni bir yaşam sürecini, ulusal kurtuluş hareketinin yurt sathına yayılmasını sağlayan büyük uyanışın en önemli adımı olmuştur.

Yine Meclisin açılışıyla top yekûn verilen mücadeleyle yalnızca düşman işgali engellenerek vatan kurtarılmamış, aynı zamanda bütün fertlerin düşünce ve duygularını yansıtan halk egemenliğine dayalı, laik, demokratik ve sosyal bir hukuk devleti olan çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin temelleri de bu sayede atılmıştır.

Bizler de bugün üzerinde hür ve bağımsız olarak yaşadığımız ülkemizi; Ulu Önder Atatürk’ün ilke ve inkılâpları doğrultusunda, eğitim, kültür, bilim, teknoloji, sanayi, ticaret ekonomi ve sporda hep ileriye taşımak için, birlik ve beraberlik içerisinde daha çok çalışmalıyız.

Atatürk’ün Türk Milletine hedef gösterdiği çağdaş medeniyet seviyesini yakalamak, gelişmiş toplumlar arasında söz sahibi olmak, büyük ve güçlü Türkiye idealini gerçekleştirmek için yetişmiş insan gücüne sahip olmak zorundayız. Çünkü günümüzde en çok ihtiyaç duyulan güç, yetişmiş insan gücüdür. Bunun için de, çağın bilim ve teknolojisinin temeli olan eğitim kurumlarımızın sayısını arttırmak, çağın bilim ve teknolojisiyle donatmak, eğitim ve öğretimin kalitesini yükseltmek, çocuklarımızı çok iyi şekilde geleceğe hazırlamak zorundayız.

Ulu Önder Atatürk; Türk gençliğine olan inancını “…Memleketi asıl aydınlığa gark edecek sizsiniz. Kendinizin ne kadar önemli, kıymetli olduğunuzu düşünerek, ona göre çalışınız. Sizlerden çok şeyler bekliyoruz…” sözüyle veciz bir şekilde vurgulamaktadır.

Ulu önder Atatürk’ün; TBMM’nin kuruluş gününü “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” olarak çocuklara hediye etmesi, Atatürk’ün ileriyi görme ve ona göre karar verme özelliğinden kaynaklanmaktadır. Bizler de 23 Nisan tarihinin taşıdığı anlam ve öneme sahip çıkmak ve bu mirası gelecek nesillere aktarmakla mükellefiz.

Çocuklarımızın ve gençlerimizin Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, Türk Milli eğitiminin amaçları doğrultusunda; bilgili, bilinçli, vatanını-milletini seven, milli ve manevi değerlere bağlı, çevreyi ve doğayı koruyan, ruh ve beden sağlığına sahip, doğru düşünen ve sağlıklı karar veren bireyler olarak yetişmeleri için anne-babalar, kamu kurum ve kuruluşları ve sivil toplum örgütleri üzerlerine düşen görevleri tam olarak yapmak zorundayız

“23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı”nın 92’ inci yıldönümünü coşku ile kutlarken, Cumhuriyetimizin ve Türkiye Büyük Millet Meclisimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, aziz şehit ve gazilerimizi, rahmet ve şükranla anıyor, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın bayramını kutluyor, sağlık, başarı ve mutluluklar diliyorum.”

KKDGC 2'NCİ BAŞKANI DAŞDELEN'İN 23 NİSAN MESAJI

Kars Kuzey Doğu Gazeteciler Cemiyeti (KKDGC) 2. Başkanı Ercüment Daşdelen, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Daşdelen, mesajında TBMM'nin açılışının 95. yılını kutlamanın gurur ve coşkusunun yaşandığını belirtti.

TBMM'nin, umutsuzluğun, yoklukların ve güçlüklerin yaşandığı dönemde açılmasının geleceği aydınlatan anlamlı ve önemli bir dönüm noktası olduğa dikkati çeken Daşdelen, şunları kaydetti: ''Kurtuluş Savaşı ile yalnızca yurt toprakları kurtarılmamış, aynı zamanda düşünce ve duyguların ortak ürünü olan laik, demokratik ve çağdaş Türkiye Cumhuriyeti de kurulmuştur.''

Daşdelen, mesajında şu ifadelere yer verdi: ''Ulu Önder Atatürk'ün, TBMM'nin açıldığı gün olan 23 Nisanı bayram olarak çocuklara armağan etmesi, çocuklara verdiği değerin ve duyduğu güvenin en büyük göstergesidir. Sizlerde tarihini iyi bilen, ulusal değerlerini önemseyen, yeniliklere ve gelişmelere açık, Atatürk İlke ve İnkılaplarına bağlı Cumhuriyet çocukları olarak, Atatürk'ün bırakmış olduğu bu kutsal emaneti ödünsüz olarak koruyacak ve günü geldiğinde, üstlendiğiniz bu sorumluluğu yeni kuşaklara devredeceksiniz.''

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.