1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. 17 yıllık umuda yolculuk başladı
17 yıllık umuda yolculuk başladı

17 yıllık umuda yolculuk başladı

Kars’ta Karaciğer yetmezliği nedeniyle ilaç tedavisi gören 37 yaşındaki Pınar Kadirhan’ın, kardeşi Buket Kaya’dan yapılacak karaciğer nakli için Ankara’ya umut dolu yolculuğu başladı.

A+A-

Merkeze bağlı Çakmak köyünde 17 yıldır karaciğer nakli için bekleyen Kadirhan, karaciğer nakli için Ankara’ya gitmek üzere Kars Harakani Havalimanı’na babası İlyas ve bazı yakınlarıyla birlikte geldi.

Sağlık Bakanlığının acili organ listesinde yer alan ve bundan önce 3 defa da uygun karaciğer organının bulunduğu halde ulaşım nedeniyle Ankara’ya gidemeyen Kadirhan’ın bu sefer kardeşinden kendisine donör olmasıyla Ankara’ya umut dolu yolculuğu başladı.

Kadirhan, havalimanında gazetecilere yaptığı açıklamada, kardeşinin kendisine donör olduğunu bundan dolayı da mutlu olduğunu söyledi.

17 yıldır nakil beklediğini hatırlatan Kadirhan, “Çok mutluyum kız kardeşimin kan grubu bana uydu, şimdi onun tahliller yapılacak eğer uyarsa ondan karaciğer nakli yapılacak. Eğer ondan olmasa Türkiye’de karaciğer naklinde birinci sıradayım herkesin bu onu da duyarlı olmasını istiyorum. 17 yıldır bekliyorum lütfen organ nakli konusunda herkesi bağışa davet ediyorum.” dedi.

Kadirhan, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’a Ankara’ya tedavi için gitmesinde vesile olduklarını belirterek, kendilerine teşekkür etti.

Baba İlyas Kadirhan ise, 17 yıldır tedavi için, organ için gidip geldiklerini vurgulayarak, “Çocuğumu bugün nakil için Ankara’ya götürüyorum. İnşallah iyi olup gelecektir. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dan Başbakanımız Binali Yıldırım’dan bu konuda bizlere yardımcı olmasını bekliyorum.” dedi.

ORGAN NAKLİNİN GÜNAH OLAMADIĞI YÖNÜNDE DÜNYA KAMUOYUNDA FARKINDALIK YARATMALARI ÇAĞRISINDA BULUNDU

Geçtiğimiz yıl Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davuoğlu ve Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’den organ naklinin günah olamadığı yönünde dünya kamuoyunda farkındalık yaratmaları çağrısında bulunan Pınar’a yardım eli Sağlık Bakanı Recep Akdağ’dan geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tek bir sözünün bir anda medya aracılığıyla ülke ve dünya gündemine geldiğine dikkat çeken Kadirhan, böylelikle Erdoğan’ı seven milyonlarca insandan bazılarının, binlerce organ bağışı bekleyen insana organ bağışlayarak, onları hayata tutunduracaklarına inandığını dile getirmişti.

Aynı çağrıyı Başbakan Ahmet Davutoğlu, Sağlık Bakanı Mehmet Müzezzinoğlu ve Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’e de yapan Pınar Kadirhan, organ naklinin günah olmadığının hutbe olarak camilerde okutulmasını, yazılı ve görsel basında da çeşitli yayınlar yapılmasını da istemişti.

Geçtiğimiz yıl Kars ziyareti sırasında gazetecilerle bir araya gelen Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ’a Pınar’ın karaciğer nakli için 17 yıldır sıra beklediğinin iletilmesi üzerine donör bulunduğu zaman kendisinin her türlü desteğin verileceğinin sözünü vermişti.

Kardeşi Buket Kaya’nın kendisi için donör olmasını kabul etmesi üzerine gazeteciler Sağlık Bakanı Recep Akdağ’a Pınar Kadirhan’ın durunu bildirdi. Bunun üzerine Bakan Akdağ’ın Özel Kalem Müdürü Addan Bozyel aracılığıyla Pınar Kadirhan abisi Cenk Kadirhan ile birlikte Ankara’nın yolunu tuttu. Pınar’ı Ankara Yüksek İstisas Hastansine Harakani Havalimanın’dan babası İlyas Kadirhan ve Kars’ta görev yapan yerel ve ulusal basın mensupları yolcu eti.

ÇAPRAZ NAKİL İÇİN KANUN ÇIKARTILSIN EDMİŞTİ.

Öte yandan Pınar Kadirhan, Sağlık Bakanlığının çapraz nakil konusunda yasal düzenleme yapmasını da istedi. Türkiye’de bazı özel hastanelerde çapraz nakil yapıldığını ve devlet hastanelerinde ise çapraz naklin yapılmadığını belirten Kadirhan, çapraz naklin karşılıklı olarak iki hasta yakının veya gönüllünün karşılıklı olarak bir birlerinin hastalarına organ transferi yapması olduğunu söyledi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.