1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. 15 Temmuz’da Kars
15 Temmuz’da Kars

15 Temmuz’da Kars

Necmi Kocaoğlu’nun “15 Temmuz’da Kars” yazısı:

A+A-

 

Türkiye 15 Temmuzda tarihinin en uzun ve en karanlık gecesini yaşadı.

TSK içine yerleşen FETÖ terör örgütüne bağlı bir grubun darbe girişiminde bulunduğunu Sayın Cumhurbaşkanımızın bizzat ağzından duydu.

Hayati tehlikesi olmasına rağmen bir televizyon kanalına telefonla bağlanarak kararlı ve net cümlelerle halkın meydanlara inmesini ve tepkisini göstermesini istemesi, milletimizin de siyasi ayrım gözetmeden bu sese kulak vererek sokaklara dökülmesi, FETÖ terör örgütünün sonunu hazırlaması bakımından önemliydi.

Bazen şer bildiğimiz odakların hayra vesile olabileceğini hayır bildiğimiz odakların şer olabileceğini 15 Temmuz milletimize çok iyi göstermiştir.

Bir zamanlar Fetullah Gülen hareketi olarak adlandırılan bu cemaat yapılanmasının ülkemizin başına belalar getireceği değişik zamanlarda muhalefet tarafından dile getirilmesine rağmen Sayın Cumhurbaşkanımız yapıya sahip çıkararak muhalefeti susturmuştur.

Dedim ya şer bildiğimiz şeyler bazen hayra da vesile olur.

Sayın Cumhurbaşkanımız bu yapıya önceden müdahale etmiş olsaydı belki de terör örgütü hala görevinin başındaydı ve her yerde işlerini tıkır tıkır yürütüyor olacaktı.

Sorular çalınacak hak, hukuk ve adalet hainlerin elinde oyuncak olmaya devam edecekti.

Sabır göstermek imtihandır.

Rabbim bu imtihanı milletimizin dualarıyla, Sayın Cumhurbaşkanımızın ve ülkemizin lehine çevirmiştir.

15 Temmuz gecesi hak mevlam, sanki herkese ayrı bir güç, kuvvet ve inanç vermişti.

Yeniden dirilişe vesile olmuş gibiydi. Tıpkı Kars’ta olduğu gibi. O gece eşim rahatsızlanmıştı, ilaç alırken telefonla konuşan adamdan öğrendim darbe olduğunu...

Eve geldiğimde televizyondan Sayın Cumhurbaşkanımızın meydanlara inin çağrısından sonra AK Parti il başkanını arayarak şehirde durumun ne olduğunu sorduğumda Emniyet Müdürlüğünün önündeyiz ulaşabildiğin arkadaşları haberdar et demişti. Arkadaşları arayıp emniyetin önüne gelmelerini haber verirken eşimin de hasta olmasına rağmen gelmek istemesini duymazdan gelerek ben de alana hareket ettim. Aracımı valilik önünde askerleri görünce park edip, hiç diyaloga girmeden emniyetin önüne başka yönden ulaştım. Tanklar askerler bir tarafta Sayın Valimiz, Sayın Emniyet Müdürümüz ve polisler bir tarafta ortada halk kalkan olmuş ve başlarında da AK Parti İl Başkanı Adem Çalkın kardeşim elinde megafon bir sağ bir sola koşuşturuyor askerlere kışlaya dönmeleri gerektiğini anlatmaya çalışıyordu. Adem Çalkın daha çok genç, bizler 12 Eylül’ü görmüş ve yaşamıştık ama o darbe görmemiş bir kardeşimizdi yaş itibarı ile...

Fakat 40 yıl tecrübeli gibi davranış ve hareket sergiliyordu. Konuşmaları bilgece net, anlamlı, tavırları kararlıydı. Sanki ona Rabbim yardım ediyordu.

Darbeci askerlere; komutanım siz kimin askerisiniz, biz kimin çocuğuyuz bu yaptığınız yanlış hemen kışlanıza dönün diyordu. Bunları söylerken etrafındaki galeyana gelmiş vatandaşlara da sakin olmaları telkinlerinde bulunarak olası provokatif hareketlere geçit vermiyordu. Komutanın biz aldığımız emri uyguluyoruz sözüne karşılık, benim genel kurmay başkanım tutsak şu anda siz Kimden emir alıyorsunuz ? Ne yapmaya çalışıyorsunuz ? sözleriyle karşılık veriyordu Adem Başkan....  Çok genç ama yüreği kocamandı.....

Kars halkı 15 Temmuz darbesine karşı çok güzel sınav verdi.  Sokakta hangi partiye mensup olursa olsun her kesimden insanlar vardı. En önemlisi düşmana karşı tek yürek olabilmekti. Kars bunu dosta ve düşmana gösterdi. Sayın Valimiz ve Emniyet Müdürümüz de devlet geleneğinden taviz vermeden yüzlerinin akıyla FETÖ belasına karşı halkımızla yan yana mücadele ettiler. Bu tür mücadelede halk üst düzey makam sahiplerini saha da görürse hem moral hem de kendisini güvende hisseder.

Kars halkı Sayın Valimizi ve Emniyet Müdürümüzü kendi içinden biri olarak görüyor ve seviyor.Sayın Valimiz yeni gelmesine karşılık halkta büyük sempati topladı.

Belediye başkanımızın da bu mücadelede yerini unutmamak lazım. Kısacası halk devlet el ele terör belasını geldiği yere postalamış ve sonrasında da hesabını sormuştu. Hala da hesap sormaya devam etmektedir.    FETÖ terör örgütüne karşı hemen sokağa dökülen Kars halkı hizmetlerin en iyisine layıktır. Çok kıymetli bir bakanımız var. Bileğinin gücü ve hakkıyla o makamı elde ettiği gibi bizlerin de gururu olmuştur.

Devlet ve siyaset uyum içersindedir. İkisinde de hizmet aşkı vardır. Bu uyumun devam edeceğini düşünerek Kars ilimizin hak ettiği yere kavuşacağına inanıyorum.

15 Temmuz bizlere çok şey öğretti. Düşmanın damarlarımıza kadar sızabileceğini öğretti. Hangi düşünceye, inanca, etnik yapıya sahip olursak olalım tek vücut olduğumuzu gösterdi. Ne diyelim...Bir musibet bin nasihatten iyidir....

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.