Torunoğulları’na sazlı-sözlü teşekkür

Merkezi Hollanda’da bulunan Avrupa’nın bir çok ülkesinde ve Türkiye’de değişik alanlarda yatırımları bulunan Edelstaal Groep tarafından Kars’ta yaptırılan Faik-Fikriye Torunoğulları Anadolu

Sağlık Meslek Lisesi'nin açılışı için Kars’a gelen 50 kişilik işadamı ve gazeteci heyetine sazlı-sözlü “Teşekkür” gecesi düzenlendi.

 

Edelstaal Groep Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Torunogulları, Grand Ani Otel’de düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, Kars’ta bulundukları süre içinde kendilerine ve beraberinde gelen konuklara gösterilen ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

 

Eğitim yatırımı ve budan sonra atılacak yeni adımlar konusunda b.ilgi veren Turgut Torunoğlulları, “Gelişmiş ülkelerde “bu ülkeler nasıl gelişmiş?” yönünde araştırmalar yapıldığı zaman, bunun temel eğitimden geldiğini, iyi bir alt yapıdan geldiğini görüyoruz. Sizlerde işadamları olarak bugünkü dünya şartlarında iyi eğitim almış, başarılı olmuş eğitimli insanlara ihtiyacımız olduğun görüyoruz. Çünkü; bugünkü teknoloji ve dünya şartlarına göre adımlar atılıyor. İşadamı Türkiye’de oturup dünya genelinde işler yapabiliyor. Dolayısıyla bizimde Kars’ımızın kalkınması için, ülkemizin kalkınması için, Karslı işadamlarımın gelişebilmesi için iyi eğitilmiş, iyi eğitim almış gençliğe ihtiyacımız vardır. Babam Sait Torunoğulları’nın yıllar önce bize Kars’ta bir okul yapmamız için nasihatte bulunmuştu. Bizde ilk önce Kız Sağlık meslek Lisesi olarak düşündük sonra da bunu -Fikriye Torunoğulları Anadolu Sağlık Meslek Lisesi olarak kararlaştırdık. Ayrıca yıllar önce bir televizyon programı için Kars’a gelmiştik. Bir önceki Belediye Başkanımız Sayın Naif Alibeyoğlu ve Valimiz Mehmet Ufuk Erden’in de sık sık bizi aramalarıyla bunu bir an önce hayata geçirmeyi amaçladık. Özellikle de Naif Alibeyoğlu bizi bu konuda çok sıkıştırdı ve ısrarcı oldu. Okul biraz geç açıldı ama bu bizim hatamız değildi. Daha önce bir arsa gösterdiler sonra bu konu uzadı gitti. Ama çok şükür Allah’a bugün Kars’ımıza çok güzel bir okul hediye ettik. Elbette ki bu adım burada kalmayacaktır. Kars’a daha güzel yatırımlarımız devam edecektir. Başka projelerimizde var. İnşallah bunları da önümüzdeki dönemlerde peyderpey hayata geçireceğiz.” dedi.

 

Konuşmanın ardından halk ozanları Bilal Esrarı ve Günay Yıldız sahne aldı. Renkli görüntülere sahne olan halk ozanları konseri ilginç görüntüleri de beraberinde getirdi. Başka bir gelir kaynakları olmayan ve özellikle de “saza para takma” geleneği ile ayakta durabilen halk ozanları işadamlarının sazlarına 100-200’er TL, 100’er Euro takmaları aşıkları coşturdu. Ozanlar, cömert davranan işadamlarından övgüyle söz edip esprileriyle salondakileri doyasıya neşelendirdiler.

 

Bu arada annesinin cep telefonuyla halk ozanlarının fotoğraflarını çekmeye çalışan 3 yaşındaki Zeynep Ayazdır gece boyunca gösterdiği fotoğraf gayretle herkesin ilgisini üzerine çekti. Sevecen tavırlarıyla dikkat çeken minik Zeynep, masaların arasında dolaştı durdu.

 

Programa; Edelstaal Groep Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Torunogulları, Kars Eski Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu, Hollanda’da ikamet eden Karslı, Erzurumlu, Ağrılı, Vanlı, Iğdırlı, Ardahanlı işadamları ile Hollanda ve Kars’ta göre yapan gazeteciler katıldı.